UND Irak Çalışma Grubu Başkanı Nevaf Kılıç Mersin, lojistik sektörü için her alanda atılım yapmalı
Irak çalışma Grubu olarak, Irakla yapılan ticareti canlandırmaya yönelik girişimlerde bulunduklarını söyleyen Kılıç, Türkiyede dışarıya yapılan taşımacılık faaliyetlerinin yarısından fazlası IrakÂ?la yapılıyor.
UND Irak Çalışma Grubu Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin’de lojistik üssünün biran önce tamamlanması gerektiğini söyleyerek, “Mersin’in geleceği nakliyat sektöründe. Uluslararası ilişkilerden eğitime kadar birçok alanda atılım yapılmalı” dedi.
UND Irak Çalışma Grubu Başkanı Nevaf Kılıç:‘Mersin, lojistik sektörü için her alanda atılım yapmalı’
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Irak Çalışma Grubu Başkanı Nevaf Kılıç, “Mersin’e lojistik meslek yüksekokulu yapılmalı” dedi.
Mersin’in geleceğinde lojistik sektörünün önemli bir rol oynayacağını kaydeden Kılıç, “Türkiye’nin Arap Yarımadası’na, Türki Cumhuriyetlere ve daha bir çok noktasına açılan kapısı olan Mersin’de, lojistik sektörü bir asırdan fazla bir süredir bu kentin gelişimine önemli katkılarda bulunuyor. Kentin kimliğinde bu kadar yer etmiş bir sektöre dair mutlaka bir yüksekokul bulunmalı” diye konuştu.
Lojistik sektöründeki iş insanlarının ve çalışanlarının çağın gelişmelerini ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan takip etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kabul etmek gerekir ki Mersin’de nakliye sektörünün hacmi büyüdü. Bu sektörün beslediği nüfus da büyüdü. Teknik gelişmeleri takip edememek ve eğitimsizlik bu sektörün en önemli sorunlarından. Bu nedenle İstanbul’da açılan lojistik meslek yüksekokulu gibi bir kuruma ihtiyaç vardır” sözlerine yer verdi.
Irak’la ilişkiler
Irak Çalışma Grubu olarak, Irak’la yapılan ticareti canlandırmaya yönelik girişimlerde bulunduklarını söyleyen Kılıç, “Türkiye’de dışarıya yapılan taşımacılık faaliyetlerinin yarısından fazlası Irak’la yapılıyor. Fakat bu Irak’ın güneyindeki güvenlik sorunları çalışmamızı engelliyor. Türkiye plakalı araçlar burada sorun yaşıyor. Yine hala bitirilemeyen Urfa- Habur duble yol çalışması Irak’la daha iyi ticaret yapmamız önünde engel. Bu sorunların giderilmesi için girişimlerimiz sürüyor” açıklamasını yaptı.
Demiryolu avantajı kullanılamadı
Suriye’de gerçekleştirilen Mersin tanıtım günlerine de değinen Kılıç, “Bu gezinin Mersin için yararlı olacağını düşünüyorum. Suriye, Türkiye ile güçlü bağları olan bir ülke. Bu ülkeyle ilişkilerin belli bir olgunluğa ulaşması çok önemli. Devamının geleceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.
Kılıç, Suriye ile ilişkiler konusunda demiryolunun çok önemli bir avantaj olduğunu dile getirerek, “Ancak Mersin, maalesef bu avantajı kullanmadı. Halep’e yapılan seferler ilgi görmediği için kaldırıldı. Buna karşılık az ötemizdeki Gaziantep’te Halep’e yolculuğu 45 dakikaya düşürecek bir proje hayata geçiriliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sınıra kadar olan demiryolu yapımını üstlendi. Şimdi Gaziantep’teki büyük bir alışveriş merkezine Suriye’den gelen ziyaretçi sayısı ayda 5 bin iken 100 binlerle ifade edilir oldu” bilgisini verdi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.