Üniversite-Sanayi İşbirliğine Katkı Ödülleri 25 Kasımda Sahiplerini Buluyor
Ar-Ge ve İnovasyon gelişiminin ve kültürünün omurgası niteliğindeki Üniversite-Sanayi işbirliklerinin güçlenmesine katkı sağlayan iş insanı ve fikir önderlerinin ödüllendirildiği ÜSİMP Ödülleri bu yıl 25 Kasımda açıklanıyor
Ar-Ge ve İnovasyon gelişiminin ve kültürünün omurgası niteliğindeki Üniversite-Sanayi işbirliklerinin güçlenmesine katkı sağlayan iş insanı ve fikir önderlerinin ödüllendirildiği ÜSİMP Ödülleri bu yıl 25 Kasım’da açıklanıyor
Türkiye’de üniversite-sanayi işbirliğinin gelişimine destek, katkı ve açılım sağlayan iş insanı ve fikir önderlerine verilen Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Ödülleri bu yıl25-29 Kasım tarihleri arasında online olarak düzenlenecek ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı Ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi’nde açıklanacak.
Bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan ödül ile ilgili olarak ÜSİMP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Hamit Serbest, kurum ve kuruluşların sürdürülebilir olması için yenilikçiliği, yenilikçilik için de bilgiyi takip etmeleri gerektiğine değinerek, “Dolayısıyla, kurum ve kuruluşlar yeni bilginin üreticisi konumundaki üniversitelerle işbirliği yapmak zorunda. Bu konu sadece Türkiye değil tüm ülkeler için geçerli. ÜSİMP ödüllerinin amacı, ülkemizde üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine önemli katkılar yaparak, aktif çalışma hayatlarını tamamlamış ve hali hazırda bu alanda çalışanlar için örnek olma özelliğine sahip kişilerin, ekosistemin en büyük temsilcisi olan ÜSİMP tarafından ödüllendirilmesidir” dedi.
Türkiye’de üniversite sanayi ekosisteminin gelişimi için hem yurtiçinde hem de yurtdışında çalışmalar yürüten ÜSİMP tarafından düzenlenen ödül töreninde Onur Ödülü, Üstün Hizmet Ödülü ve Anma Ödülü olmak üzere üç kategoride ödüller sahiplerini buluyor. Prof. Dr. Duran Leblebici başkanlığında, Netaş CEO’suMüjdat Altay,BİM Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, Doç. Dr. Cemil Arıkan, Prof. Dr. Candeğer Yılmaz gibi isimlerden oluşan jürilerin oylarıyla ödüllerin sahibi belli olacak. Ödül töreni www.sanalusimppatentfuari.org.tr adresi üzerinden takip edilebilecek.
Ödüller, çalışma hayatları süresince kurum ve kuruluşları dışında bireysel sorumluluk alarak üstlendikleri görevler ve gösterdikleri üstün gayretle; üniversite-sanayi (ÜSİ) faaliyetlerine stratejik düzeyde yön verilmesinde katkı sağlayan kişilere sunuluyor. Ayrıca, yine bu alanda hukuk, finans, insan kaynakları, eğitim, ticaret, ölçme değerlendirme gibi temel altyapıların oluşturulmasında, ÜSİ ekosisteminin oluşturulması için gerekli risk sermayesi, finansman/fon, araştırma merkezleri, vakıflar gibi önemli destek altyapılarının kurulmasında, bilim ve teknolojiye dayalı sanayinin kurulması ve geliştirilmesindeki, kamuoyunda farkındalık çalışmalarındaki katkılar da göz önünde bulunduruluyor.
Bugüne kadar ödül alan isimler:
2019 Yılı Onur Ödülü
Uğur Yüce ve Prof. Dr. SahirÇörtoğlu
2019 Yılı Üstün Hizmet Ödülü
Prof. Dr. Ali Göktan
2019 Yılı Anma Ödülü
Dr. Akın Çakmakçı
2018 Yılı Onur Ödülü
Doç. Dr. Cemil Arıkan
2018 Yılı Üstün Hizmet Ödülü
Prof. Dr. Ersan Pütün
2018 Yılı Anma Ödülü
M. Hacim Kamoy
2017 Yılı Onur Ödülü
Prof. Dr. Duran Leblebici
2014 Yılı ÜSİMP Onur Ödülü
Prof. Dr. Banu Onaral
2013 Yılı ÜSİMP Onur Ödülü
Fikret Yücel
2012 yılı ÜSİMP Onur Ödülleri
Aykut Göker ve Refik Üreyen
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.