Ürün kalitemizle sektörde farkındalık oluşturuyoruz
MEA Bölge Pazarlama Müdürü Yılmaz Nilchi Bar ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
MEA Bölge Pazarlama Müdürü Yılmaz Nilchi Bar ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Faro’nun kısa tarihçesi, organizasyon yapısı ve dünya genelindeki hizmet noktaları hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?
FARO Technologies Inc. üçboyutlu ölçüm ve belgeleme endüstrisinin ürün geliştirme, üretim ve satış alanlarında faaliyet göstermektedir. 1982 yılında kurulan FARO’nun genel merkezi A. B.D’nin Lake Mary, FL eyaletinde bulunuyor. Kurumumuz 1997 yılı itibarı ile halka arzedilmiş olup, kurumumuz Nasdaq borsasına kotedir.
Üretim noktalarımız olan A.B.D, Almanya, İsviçre ve Singapur’ da, Metroloji ve 3D Belgeleme portföyümüzdeki ürün gruplarımızın Ar-Ge ve üretim çalışmaları yapılmaktadır. Ürünlerimiz dünya genelinde doğrudan satış kanallarımız veya saygın distribütörler aracılığı ile pazarlanmakta ve satışı gerçekleştirilmektedir. Stuttgart/Korntal-Münchingen merkezli “FARO Europe GmbH & Co. KG” kuruluşumuzun Avrupa, Avrasya, Ortadoğu ve Afrika kıtalarında yürüttüğü faaliyetlerimizin genel yönetim merkezidir. FARO Avrupa’ya bağlı olan FARO Türkiye yapılanmamız 2009 yılı itibarı ile doğrudan Ataşehir/ İstanbul ofisimizden faaliyetlerini sürdürmektedir.
Faro Türkiye olarak müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetlerden bahseder misiniz?
Ürünlerimizi 2 ana başlık altında özetleyebiliriz. Metroloji ve 3D Belgeleme sistemleri ve bu sistemlerin farklı uygulamalara yönelik yazılımlarını geliştiriyoruz.
Ağırlıklı olarak çözüm ürettiğiniz sektörler hangileri?
Metroloji ürün gruplarımız Otomotiv, Havacılık, Makine Sanayii ve Enerji endüstrileri başta olmak üzere farklı sektörlerden ve farklı ülkelerden 15.000’nin üzerinde kurum tarafından Mühendislik, Kalite Kontrol ve Ar-Ge süreçlerinde kullanılmaktadır. 3D Dokümantasyon ürün gruplarımız İnşaat, Mimari, Sanal Simülasyon ve Emniyet Güçleri/Adli Tıp birimleri tarafından yoğunlukla tercih ediliyor. Hitap ettiğimiz endüstrilerin karmaşık ve zorlayıcı gereksinimlerinden yola çıkarak geliştirilen taşınabilir boyutsal ölçüm ve belgeleme sistemlerimiz, bu alandaki kabul görmüş en güvenilir ve tercih edilen çözümler olarak pazarda ayrıcalıklı bir konuma sahiptir.
Yazılım sistem tercihlerini yapmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Bu konudaki görüşlerinizi bizlerle paylaşır mısınız?
Gümümüz Makine sistemlerinde yazılım çok belirleyici bir işlev üstlenmiş durumda. Bir sistemden alınabilecek maksimum fayda sadece doğru yazılımın kullanılmasıyla sağlanabiliyor.
Dolayısıyla kurumlar kendi ihtiyaçlarını doğru ve tarafsız bir şekilde analiz etmeli ve bu ihtiyacı en uygun biçimde karşılayacak yazılımları satın almalıdırlar. Biz FARO olarak satış öncesi müşterilerimize sektörde az rastlanılır bir danışmanlık hizmeti sunuyoruz, herhangi bir ürünümüze ilgi duyan müşterilerimizi bizzat taşınabilir sistemlerimizle ziyaret ederek farklı yazılımlarla birlikte ürün sunum ve demo çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu sayede müşteriler kendi süreçleri üzerinden karar verme olanağı buluyorlar ve reel veriler ve deneyimler sonucunda ürünlerimizin kendilerine uygun olup olmadığını değerlendirebiliyorlar. FARO olarak SCENE, CAM2 Measure, ARAS360 ve KUBIT Yazılımlarını kendi bünyemizde geliştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl bünyemize kattığımız Kubit Dresden Almanya’ da ve CAM2 Measure yazılımlarımız Portekiz yazılım geliştirme birimlerimizde geliştiriliyor. aynı zamanda 100’ den fazla Software geliştirici kurumla da doğrudan işbirliği içerisindeyiz ve bu sayede spesifik ihtiyaçların tamamına benzersiz çözümler sunabiliyoruz.
Doğru yazılım çözümlerinin konumlandırılması ve avantajları konusunda müşterilerinize sunmuş olduğunuz hizmetler neler?
Tüm yazılımlarımızın ücretsiz deneme versiyonları websitemizdeki Download Center üzerinden kullanıcılar tarafından edinilebilir konumdadır.
Firmalar ürün ve hizmet alımında neden sizleri tercih etmeli? Sunmuş olduğunuz ayrıcalıklar neler? Satış sonrası hizmetleriniz neler?
Öncelikle ürünlerimiz birçok patent ile kendi segmentlerinde benzersiz çözüm ve faydalar sunmaktalar ve teknolojik olarak özelleşmiş ve farklılaşmış birçok ihtiyaç için tek çözüm konumundalardır, bu anlamda gerçek bir “Nische Filler” olduğumuz söylenebilir.
Son derece zor satın alma karar süreçleri olan ve alanının en önde gelen firmaları ile uzun yıllardan beri yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Referanslarımız arasında Airbus, Daimler, BMW, Vestas, Bosch, Boeing, Dirinler, TAİ, Coşkunöz vb. birçok firma yer alıyor.
Satış ve satış sonrası hizmetler konusunda da en az ürünlerimiz kadar müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutan bir yapılanmamız vardır.
Sektördeki rekabet ortamı hakkındaki görüşleriniz neler? Sizce sektörde adil bir rekabet ortamı var mı?
Her geçen gün rekabet koşulları biraz daha zorlaşıyor, ancak bizim sektörümüzde Çin etkisi ve getirdiği rekabet zorluğundan söz edemeyiz. Kalite sistemleri Know How ve patentlerin belirleyici olduğu bir alan olduğundan, teknolojik birikimi ve katma değerli hizmetleri en iyi olan kurumlar rekabetten sıyrılabiliyorlar. Şu anda sektör büyük bir gelişim içerisinde olduğundan, rakiplerimiz ve bizde daha çok farklılaşma ve bu farklılığa farkındalık yaratma faaliyetlerine ağırlık vermiş durumdayız.
Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz projeleriniz neler?
Geçtiğimiz yıl başlattığımız şirket satınalmalarına önümüzdeki dönemdede devam etmeyi planlıyoruz. Bu yolla organik ve inorganik büyümemizi sürdürmek ve farklı yaklaşım ve bilimsel backroundlara sahip yeni takım arkadaşlarımızla vizyonumuzu daha da genişletebileceğimizi düşünüyoruz. 3D Sitemlerin geleceğine yön veren yapımızı bu yolla dahada geliştirmek hedefindeyiz.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.