voestalpine High Performance Metal Türkiye, “One Stop Shop” konsepti ile iş ortaklarının tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılıyor
Türkiye’deki ilk ve tek çelik, ısıl işlem, desen ve PVD kaplama sağlayıcısı konumuna sahip voestalpine High Performance Metal Türkiye, başta otomotiv, enerji, altyapı, ulaştırma olmak üzere çok sayıda endüstriye özel katma değerli hizmetler geliştirmeyi sürdürüyor. Başarısını Ar-Ge, inovatif düşünce, global tecrübe ve bilgiden alan şirket, “One Stop Shop” konseptiyle sürdürdüğü çelik servis hizmetiyle müşterilerine yüksek kaliteli çelik ürünleri ve çözümleri sunuyor.
Türkiye’deki ilk ve tek çelik, ısıl işlem, desen ve PVD kaplama sağlayıcısı konumuna sahip voestalpine High Performance Metal Türkiye, başta otomotiv, enerji, altyapı, ulaştırma olmak üzere çok sayıda endüstriye özel katma değerli hizmetler geliştirmeyi sürdürüyor. Başarısını Ar-Ge, inovatif düşünce, global tecrübe ve bilgiden alan şirket, “One Stop Shop” konseptiyle sürdürdüğü çelik servis hizmetiyle müşterilerine yüksek kaliteli çelik ürünleri ve çözümleri sunuyor. Şirket, ihtiyaçlara özel olarak tasarladığı çelik ürünleri ve kesim hizmetlerinin yanı sıra işleme ve kaplama gibi süreçlerde ileri teknoloji kullanarak geliştirdiği yenilikçi çözümleriyle de müşterilerine rekabet avantajı kazandırıyor. Hızlı teslimat süreleri ve etkili lojistik desteği ile müşterilerinin zamanla yarışını hızlandıran şirket, malzeme seçimi, uygulama önerileri ve tasarım seçimini içine alan uzman danışmanlık hizmetleriyle de endüstrinin farklı kolları ile iş ortaklığı kuruyor.
Yüksek teknoloji gerektiren pazar bölümlerine odaklanan voestalpine High Performance Metal Türkiye; takım çeliği, yüksek hız çeliği, özel malzemeler ve ısıl işlem, desen, PVD kaplamalar ve katmanlı üretim çözümleri gibi katma değerli hizmetleriyle dikkat çekiyor. Buderus, Böhler ve Uddeholm gibi kaliteli çelik markalarıyla müşterilerinin dayanıklılık ve uzun ömürlülük beklentisine nokta atışı yanıt veren şirket, ihtiyaçlara yönelik olarak tasarladığı inovatif çelik ürünleri ve kesim hizmetleri ile müşteri memnuniyetini her geçen gün artırıyor.
İzmir tesisinde kapasite artırmayı hedefliyor
“One stop shop” konsepti altında, ileri teknolojilerle geliştirdikleri çelik servis hizmetiyle müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayabildiklerini kaydeden voestalpine High Performance Metal Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Oğuzhan Dikmen, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de Gebze, İzmir ve Bursa olmak üzere üç farklı lokasyonda çelik servisi hizmeti veriyoruz. Bu bölgeler üretimde kaliteli çeliğe ihtiyaç duyan otomotiv ve beyaz eşya gibi sektörlerin yoğunluk gösterdiği alanlar olduğu için servis lokasyonu seçiminde buralara yoğunlaştık. Bünyemizde yer alan Uddeholm, Böhler ve Buderus Edelstahl markalarıyla özel çelik üretimi gerçekleştiriyoruz. Tüm lokasyonlarda, altı farklı markada ve üç farklı tipte toplam 39 testere makinemiz bulunuyor. Lojistik ağımız ise üç lokasyondan oluşuyor. Ürün teslimat ve alımlarını kendi sevkiyat birimimiz ve araçlarımızla sağlıyoruz. Ayrıca yakın bir zamanda üretimimize ivme kazandıracak yeni bir yatırımı da hayata geçireceğiz. Bu kapsamda İzmir tesisimizde kapasite artırımına giderek hem ısıl işlem hem de çelik servis hizmet kalitemizi ileri bir noktaya taşımayı hedefliyoruz.”
“Robotik sistemlerle iş süreçlerini otomatikleştirirken hızlandırıyoruz”
İleri teknolojiler kullanarak üretim süreçlerini daha verimli, hassas ve rekabetçi hale getirdiklerini vurgulayan Oğuzhan Dikmen; “Tesislerimizdeki otomatik tip makinelerimiz bulut altyapısına sahip. Uzaktan kontrol ve erişim sağlayabildiğimiz bu makinelerin; stok alanı entegrasyonu ile uzun vade üretim planı, SMED yüksek verimlilik, adetli ve lotlu parça kesimi ve yüzde 100 ölçü kontrolü ile tek seferde doğru parça ve yerinde kalite mantığı ile çalışması için yatırım ve iyileştirme projeleri oluşturuyoruz. Bu tip makinelerin parametrelerinin kontrol takip ve revizyonları ile insansız çalışma imkânı yaratıyoruz. Üretim verimliliği ve makine O.E.E takibini anlık kontrol edebiliyoruz. Malzeme taşıma, kesme, kaynak ve diğer işlemlerde kullandığımız robotik sistemlerle iş süreçlerini otomatikleştirirken hızlandırıyoruz. Üretim ekipmanlarını izlemek, bakım yapmak ve verimliliği artırmak için akıllı sensörler ve IoT teknolojilerinden destek alıyoruz. Bulut altyapımız, makine bazlı otomatik veri toplama ve izleme sistemimiz ile anlık üretim takibi, kapasite ve kayıp analizi yaparak maliyet tasarrufu elde edebiliyoruz” dedi.
Uçtan uça QR kare kod ile yakın takip
Tedarik, giriş kalite, stoklama, depolama, adresleme, üretim ve sevkiyat işlemlerinin tümünü uçtan uça QR kare kod ile takip ettiklerini belirten Dikmen, “Üretim süreçleri ve sevkiyat süreçlerinin yanı sıra satış sonrası sertifika ve kalite kontrol süreçlerinde izlenebilirlik sağlıyoruz. İnsansız taşıma sistemleri projeleri ile üretim alanlarında zaman kayıplarını ortadan kaldırarak, katma değersiz işlerin sürelerini ve maliyetleri azaltmaya yönelik rekabetçi fiyat çalışmaları yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
Pek çok sektör katma değerli ve kaliteli çelik malzemeye ihtiyaç duyuyor
Özellikle inşaat, otomotiv, makine imalat, ulaştırma, enerji ve tarım sektörlerinin oldukça geniş bir yelpazede katma değerli ve kaliteli çelik malzemelere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Dikmen; “İnşaat projelerinde kullanılan taşıyıcı elemanlar, donatı çelikleri ve çelik konstrüksiyon malzemeleri gibi çeşitli çelik ürünleri sektörün temel bileşenlerini oluşturuyor. Otomotiv endüstrisi de üretimde kullanılan çelik levhalar, borular ve profiller nedeni ile önemli tedarikçiler arasında yer alıyor. Çelik malzemeler, ulaştırma sektörünün ise dayanıklılık ve güvenilirlik talebini karşılıyor. Makine imalatı sektörü çelik levhalar, çubuklar ve profiller gibi çeşitli çelik malzemelere ihtiyaç duyuyor. Enerji sektörü ise özellikle enerji üretimi ve iletimi süreçlerinde kullanılan çeşitli çelik malzemelere bağımlı durumda. Altyapı projeleri de çelik kullanımının artmasına katkı sağlıyor. Metalürji ve metal işleme endüstrisi, farklı çelik türlerine ve özel işlemlere duyduğu ihtiyaç nedeniyle çelik servislerine belirgin bir talep gösteriyor. Traktör ve tarım ekipmanlarının üretiminde dayanıklı çelik malzemeler kullanılıyor. Çelik malzemeler; ambalaj sektöründe kullanılan konteynerler, paletler ve benzeri ürünlerde de dayanıklılık ve taşıma gücü sağlıyor. Özetle, üretimde lokomotif konumda olan pek çok sektör için çelik kritik derecede önemli rol oynuyor” açıklamasında bulundu.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.