YEŞİL BİNA DOSTU ALTENSİS, KENDİ BİNASI İLE ÖDÜL ALDI
Yeşil Bina Danışmanı Altensis Yeşil Binalar Zirvesinde 2013 yılında aldığı Leed Gold Sertifkası Kendi Merkez Ofisi ile ödüle layık görüldü.
Yeşil Bina Danışmanı Altensis Yeşil Binalar Zirvesinde 2013 yılında aldığı Leed Gold Sertifkası Kendi Merkez Ofisi ile ödüle layık görüldü.
Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin düzenlediği "2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi"nde uluslararası sertifika alan yeşil binalara sahip kurumlara ve yatırım şirketlerine yeşil bina dönüşümünde önemli danışmanlık hizmetleri vererek, ödül verilmeye hak görülen projelerin önemli bir kısmında yeşil bina ve sürdürülebilirlik danışmanı olarak rol aldı.
Zirvede ödüllendirilen LEED sertifikasına sahip Türkiye’deki toplam 36 adet yeşil bina projesinden 24 adedinin danışmanlığı Altensis tarafından gerçekleşti. Türkiye’de henüz başvuru süreci devam eden 60’ın üzerinde projeye danışmanlık veren Altensis, ülkemizdeki yeşil bina pazarının yaklaşık % 60’ına hizmet veriyor. Sürekli genişleyen kadrosu ve uzman ekipleriyle Istanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Bodrum, Antakya ve Erzurum şehirlerinde aktif danışmanlık hizmeti veren Altensis, Türkiye’deki en büyük yeşil bina danışmanlık firması konumunda yer alıyor.
Aldıkları ödülü ayrı bir gurur kaynağı olarak değerlendiren Altensis Kurucu Ortağı Berkay Somalı; “Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi ülkemiz için son derece önemli konuların ele alındığı bir platform olmuştur. Geçen yıla göre neredeyse 2 kat artış gösteren LEED sertifikalarına başvuru sayısı da, ülkemizde bu konunun ne kadar ilgiyle ele alındığını gösteriyor. Altensis olarak ülkemizin hem enerji verimliliğine duyarlı hem de çevre dostu uygulamalarla projelendirilen binalardaki sayının artış hızı, gelişmekte olan ülkelerle benzerlik taşıyor.” dedi.
Zirve sonrasında AB 2050 stratejileri içerisinde enerji verimliliği politikalarının da önemine değinen Somalı, “En fazla enerji tüketiminin binalar kapsamında olduğu düşünülürse, gayrimenkul sektöründeki önceliğin, binalarda enerji verimliliğine yönelik uygulamalara dair olması kritik önem taşıyor. Bu yüzden geliştiricilere uygulanacak teşvikler de son derece önemli.” diye belirtti. Somalı “ Teşvikler sadece finansal boyutta düşünülmemeli. Ödüllendirme sistemleri de bu konudaki girişimleri arttırabilecek unsurlardan biri olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.
Swissotel Istanbul’da düzenlenen ve yapı sektörünün yeşil dönüşümünün yanı sıra kentlerin ve toplumların da yeşil dönüşümünün değerlendirildiği zirvede daha yaşanabilir şehirler için ulusal-uluslararası işbirlikleri, yeşil dönüşümün yatırım maliyetleri, teknoloji-yapı kent ilişkisi, geleceğin yeşil iş modelleri, yerel yönetimlerin ve dünya yeşil bina konseylerinin tecrübe paylaşımı konularından yararlanıldı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.