Yılın En Verimli 6 İşçisinden 2 si Demir Çelik Sektörlerinden
1988 yılından bu yana geleneksel nitelik kazanan Â?Yılın İşÃ§i-İşveren, İş Kadını ve İş Adamları ..
1988 yılından bu yana geleneksel nitelik kazanan Â?Yılın İşÃ§i-İşveren, İş Kadını ve İş Adamları ..
1988 yılından bu yana geleneksel nitelik kazanan “Yılın İşçi-İşveren, İş Kadını ve İş Adamları” ödüllerini her yıl düzenli olarak yapılan törenle hak sahiplerine veren Milli Prodüktivite Merkezi’nin (MPM) bu yıl “Yılın İşçisi” ödülüne layık gördüğü 6 kişiden 2’si, demir çelik sektörü çalışanlarından oluştu.
MPM, işyerlerinde gerçekleştirdikleri buluş yöntem yada tekniklerle verimli çalışmalar yapan, dolayısıyla kuruluşlarına ve Ülke ekonomisine yeni teknolojiler, emek, zaman, para tasarrufu gibi katkılar sağlayan işçiler arasından, her yıl 6 işçiyi “Yılın İşçisi” seçmekte ve bu işçilere gerekli çalışma ve araştırma olanaklarını sağlayan işçilerin çalıştıkları kuruluşun yöneticilerini de “Yılın İşvereni” olarak belirlemektedir. Bu cümleden olarak, 2009 yılında, İçdaş’ta çalışan Mustafa Yüksel ile Erdemir’de çalışan Kazım Keskin, “Yılın İşçisi” ödülüne layık görüldü.
Demir çelik sektöründen yılın işçisi ödülünü alan, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. Çelikhane Bölümü’nde Refrakter işçisi olarak 6 yıldır çalışan Mustafa Yüksel, Ark Ocağı döküm deliği tuğlasının delik çapının ve tuğla ebatlarının büyütülmesini sağlamış ve buna bağlı olarak tuğla et kalınlığı belirli oranda arttırılmış, bu sayede döküm devirme süresinde döküm başına 1 dakika tasarruf edilirken, ortalama 150 döküm olan tuğla değiştirme ömrü, 250 döküme çıkarılmıştır. Böylece yıllık 18 milyon 530 bin Euro kazanç elde edilmiştir.
Yılın işçisi ödülünü alan diğer sektör çalışanı olan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. 1. Soğuk Haddehane Müdürlüğü’nde Mekanik Bakımcı olarak 10 yıldır görev yapan Kazım Keskin ise, asitlenmiş sıcak mamul üretimi yapan asitleme 3 hattında iyileştirmeler yaparak, hat performansını arttırmıştır.
Sözkonusu iyileştirmeler sonucunda, asitleme 3 hattındaki mekanik arıza saati 302.7 saatten 206 saate inmiş, mekanik arıza nedeniyle kalite kusurları ortadan kalkmış ve sağlanan tasarruf ile duruş sürelerinin ortadan kaldırılmasından dolayı, doğan kapasite artışının tam olarak kullanılabilmesi halinde, yıllık 1 milyon 298 bin dolar kazanç sağlama imkanı doğmuştur.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.