ZFA markalı rulmanlarımızla sektörde fark yaratıyoruz
Rulkan Rulman / ZFA Rulmanın kurulması ise 2018 yılında olmuştur. Babamın yıllardır çalıştığı kurumsal firmalara veda etmesi ve aynı senede benim üniversiteyi bitirmem ikimiz içinde bir fırsat oluşturdu.
ZFA Rulman Genel Müdürü Yunus Emre Alkan ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
“2021 yılında stok gücümüzü 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz”
Öncelikle sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?
27 yaşındayım ve İstanbul doğumluyum. Rulkan Rulman / ZFA Rulman’ın kurulması ise 2018 yılında olmuştur. Babamın yıllardır çalıştığı kurumsal firmalara veda etmesi ve aynı senede benim üniversiteyi bitirmem ikimiz içinde bir fırsat oluşturdu. Gerek iç pazardaki babamın beraberinde getirdiği 25 yıllık tecrübe, gerek dış pazardan ithalat ve dijital kanalların kullanılması hususunda gösterdiğimiz çabalarımız bizleri bugün olduğumuz yere getirdi diyebilirim.
Firmanızın bünyesinde hangi faaliyetler gösteriliyor, müşterilerinize hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz?
Firmamıza ait olan ZFA markalı rulman ve güç aktarım ürünleri, iç pazardaki talebin artmasıyla, bizi daha çok ithalat yapmaya sevk etti. İç pazarda alıp sattığımız dünya markalarının ağırlığını azaltmış olduk. Başlıca rulman, kayış, keçe, hırdavat, zincir ve bunun gibi endüstriyel sektörde tedarik edebileceğimiz her şeyi fabrikalara ulaştırmak hususunda çalışıyoruz.
Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
Hizmet verdiğimiz sektörlerin başında Enerji, Demir, Çelik, Maden, Çimento, Gıda, Makine geliyor.
Son dönemlerde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını bütün sanayiyi olumsuz etkiledi. Bu salgın sektörünüzü, firmanızı ve sanayiyi ne yönde etkiledi? Sizce sektörün toparlanması için neler yapılabilir?
Pandemi döneminde ülkemiz sanayisi diğer ülkelere nazaran daha az etkilenen bir ülke oldu, bunu rakamlara baktığımızda da görebiliriz. Tahsilat ve ödeme vadelerinin sürelerin uzunluğu konusunda irili ufaklı birçok sorunla başa çıktık. Bu sene dijital kanalların kullanımı konusunda baya adım attık. Gerek instagram sayfamız ‘’zfarulman’’ gerek ise websitemizin açılışı ile (www.zfarulman.com) pazarlama ve yayılma alanında büyük gelişimler gösterebileceğimizi kendimize kanıtladık.
Şirket olarak Covid 19’a karşı almış olduğunuz önlemler neler oldu? Bu süreci nasıl geçiriyorsunuz? Üretimde aksamalar veya yavaşlamalar oldu mu?
Karşılaştığımız en büyük sıkıntı muhakkak pazarlama kanalında yüz yüze görüşmelerimizin kısıtlanması ve ithalat gümrük işlemlerinin pandemi nedeniyle aksaması ve yavaşlaması oldu. Temizlik, maske ve mesafe konusunda depomuz ve ofisimizde önlemlerimizi aldık ve hala sürdürüyoruz.
Mevcut yatırımlarınız, ileriye dönük proje ve hedefleriniz ile ilgili bizleri bilgilendirir misiniz?
En önemli yatırımımız ZFA markamız çünkü sadece stoklarla değil kendi zamanımızı, aklımızı, yaratıcılığımızı son 2 senemizi tamamen ona ayırdık her yönden yatırımımız bu markanın daha çok talep edilmesi ve duyulması oldu. İleriye dönük hedefim ise Türkiye sınırları içerisinde üretici konumunda bir firma olmaktır her zaman.
Türk rulman sektörünü bizler için yorumlar mısınız? Avrupa ile kıyasladığımızda nasıl bir tablo ortaya çıkıyor?
Türkiye hali hazırda gelişmekte olan bir ülke ve birçok sektörde fırsat ülkesi konumundadır. Bunlardan bir tanesi ise rulman sektörü, biz ithalat alanında spesiyal özelliklerde istenilen ürünlerin eksiliğini hissedip bu işe girmiştik. Bunu Almanya’da veya İngiltere’de 2010’ların sonunda yapamazsınız. Düşündüğünüz fikirler muhakkak 50 sene önce hayata geçirilmiş olur.
2020 yılı firmanız açısından nasıl geçti? 2021 yılından beklentilerini neler?
2020 yılı firmamız açısında 2019’a paralel seyretti. ZFA markamız özelinde ise stokların çeşitliliği ve özellikle 4 sıralı silindirik ve konik rulmanların satışlarının başlaması ve oynak makaralı ve konik makaralı rulmanların stoklarının büyümesi hem bizi hem de talepkâr firmaları sevindirdi.2021 yılında beklentimiz bu fiyat/performans öncüsü markamızın fabrikalarımıza daha çok yayılması ve salgının bitmesi
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.