2016 yılı yatırım yılı olacak
Oğuz Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Başıbüyük ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Oğuz Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Başıbüyük ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Oğuz Ambalaj’ın kuruluşu, kısa tarihçesi ve faaliyet alanları hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?
Oğuz Ambalaj 1982 yılında merhum Nizamettin Başıbüyük tarafından kuruldu. 33 yıldır da oluklu mukavva üretimi yapıyor. Güngören’de başladığımız üretim faaliyetine 1993 yılından beri Esenyurt Kıraç’ta devam ediyoruz. Her yıl yeni müşterilerle emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Toplam 16,000 m2 arsa üzerine 11,000 m2 kapalı alana sahip olan tesisimizde teknolojik gelişmeler yakından takip ediliyor ve makine parkımızı sürekli genişleterek yeniliyoruz.
Oğuz A.Ş. müşteri memnuniyetine verdiği önem, personeline sağladığı eğitim, ürün kalitesinden ödün vermeksizin ulaştığı verimlilik ile toplam başarı ilkesini benimsiyor. Oğuz Ambalaj’da toplamda 50’si beyaz yaka olmak üzere toplamda 160 kişi çalışıyor.
Müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetler neler?
Yılda 40 bin ton yıllık kurulu kapasitemiz var. Sadece oluklu mukavva üretiyoruz. Kağıt alıp nihai ürün haline getiriyoruz. Ağırlıklı olarak da taşıma ve nakliyede kullanılan taşıma kolileri yapıyoruz..
Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
Oluklu mukavva hemen her sektörde kullanılmakla beraber yoğunlukla gıda ve tekstil sektöründe önem arz etmektedir. Oluklu mukavvanın %70’i geri dönüşümden elde ediliyor. Çevreyle dost doğal bir ürün. Hijyenik olması nedeniyle gıdayı korur, bu nedenle gıda sektöründe oldukça tercih ediliyor. Bizim de gıdadan bankalara kadar birbirinden farklı sektörlerde çok sayıda iş ortağımız bulunuyor.
Yurtiçi ve yurtdışı hizmetlerinizden bahsedecek olursak; faaliyet alanınız, cironuz ve üretim rakamlarınız hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Üretimimizin yüzde 10’u ihracat... Almanya, İngiltere, Hollanda ve Fransa gibi ülkelere pizza kutusu ve diğer kutuları gönderiyoruz. Yine Kuzey Afrika’da Tunus, Cezayir ve Fas gibi ülkelere çalışıyoruz. Ama zaten üretimimizin yüzde 60’ı dolaylı ihracat şeklinde ülke dışına çıkıyor. Çalıştığımız firmalar da tekstil ve gıda gibi ihracat ağırlıklı firmalar...
2015 yılı firmanız açısından nasıl geçiyor? Firmanız hedeflerine ulaşabildi mi? Yılsonu için öngörüleriniz neler?
Biz hemen hemen her sektöre hizmet verdiğimiz için sektörün nabzını tutabiliyoruz. İş hacmi düşmüş değil, normal seyrinde gidiyor. Ama piyasada biraz çekince ve karamsarlık var. Bizim sektörümüz hızla büyümekte ve biz de yerli sermaye olarak varlığımızı ve bu büyüme içindeki payımızı artırarak sürdürme kararındayız.
Rekabetin çok yaşandığı bir sektördeyiz. Zaman içinde üretim şartlarımızı sürekli yeniledik. Son olarak kurumsal kimlik çalışması yaptık.
Logomuz ve kağıda yansıyan yüzümüz 30 yıl geride kalmıştı. Yeni logomuz ile yeni yüzümüzü oluşturduk. 2016 yıl sonu hedefimiz; 90.000.000 TL’dir.
2016’da 3 milyon Euro yatırım yapmayı hedefliyoruz. 5 yıllık planımızı ise 25 milyon Euro olarak hedefledik. 2016’da büyüme beklentimiz % 10’lara yakın.
Kısa ve uzun vade de hayata geçirmeyi düşündüğünüz projeleriniz neler?
Sadece mevcut makine parkımızın değeri 15 milyon Euro civarına ulaştı. 2016’da 3 milyon Euro’luk bir makine yatırımı daha gerçekleştireceğiz. Ayrıca yeni bir fabrika planımız var.
Kıraç’ta 11 bini kapalı 16 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. İkinci fabrika için ise şu anda Gebze tarafında arsa bakıyoruz. Yaklaşık 25 milyon Euro’luk bir yatırım olacak. Yine oluklu mukavva üreteceğiz. Lojistik ve maliyetler açısından o bölgeyi tercih ettik.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.