2024 Projeleri Sürdürülebilir Çelik Üretimine Katkı Sağlayacak
Çek Demir Çelik Tesisi Třinecké železárne'nin 2024'teki planları, çelik üretiminde sürdürülebilirliği, enerji tasarrufunu ve emisyon azaltmayı destekleyecek. Bu önemli gelişmelerin demir çelik sektöründeki yankılarını buradan takip edin.
Çek demir çelik tesisi Třinecké železárne (TŽ) 2024 yılında tesislerinin karbon ayak izini azaltmaya yönelik 1.5 milyar CZK ($63.2 milyon) yatırım yapmayı planlıyor. Bu haberi şirketten yayınlanan bir basın bülteninde öğrendik.
Yatırımın Emisyonda Büyük Azalma Sağlaması Bekleniyor
Bu yatırımın amacı, süreç otomasyonunu maksimize ederken, CO2 emisyonlarını azaltmayı, enerji tasarrufunu sağlamayı ve demir çelik üretimi süreçlerini daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedeflemekte.
'Ana demir çelik üretim tesisi dönüştürme sürecinde önemli bir kilometretaşı, çelik üretim decarbonization projesi için gerekli belgelerin tamamlanması olacak ve 2030'a kadar yeni bir elektrik ark ocağı inşa edilmesi ile son bulacak,' diyor TŽ CEO'su Roman Heide.
Yeni elektrik ark ocağı, mevcut yüksek fırın ve konvertör tipi kapasitelerin yarısını yerini alacak.
2024’teki Yatırımların Büyük Bir Kısmı Ray Üretimini İyileştirmeye Yönelik Olacak
2024’teki yatırımların en büyük payı Třinec raylarının üretiminin iyileştirilmesine ayrılacak. Kasım ayında, tahmini maliyeti yaklaşık 900 milyon CZK olan yeni bir ısıtma teknolojisi devreye sokulacak.
'Bu, ürün portföyümüzü genişletmemizi ve daha uzun servis ömrüne sahip bir ürün sunmamızı sağlayacak,' diye ekliyor TŽ Teknik Direktörü Henryk Gučala.
Demir Cevherini Briketleme Hattı İnşa Edilmesi Planlanıyor
Aynı zamanda demir cevheri briketleme hattının inşası da planlanmakta. Bu briketleme hattı, çelik üretiminin karbon ayak izini azaltmayı amaçlamaktadır. Bu kurulum sayesinde CO2 emisyonları yılda 70 bin tona kadar düşürülebilir.
Farklı Yatırım Alanları ve Enerji Tasarrufu
Diğer bir önemli yatırım önlemi, No. 4 hava ısıtıcının ön ısıtma ünitesinin modernizasyonu olacak. Bu, yakıt ve elektrik tasarrufuna katkıda bulunacak. Bu sayede işletme, CO2 emisyonlarını yılda neredeyse 19 bin ton azaltacak. Ayrıca, metallürjik tesisin birkaç ısıtma istasyonunda yeni yakıcıların kurulumuyla gaz tasarrufu sağlanacak. Bu yanıcılar, coke fırını gazı üzerinde çalışacak.
Daha önce GMK Center'ın bildirdiği gibi, 2023'te Třinecké Železárny, üretim süreçlerinin optimizasyonu ve decarbonization'ı için 1 milyar CZK'den fazla ($45.2 milyon) yatırım yapmayı planlamıştı. Bu fonlar, ürün kalitesini iyileştirmek, enerji tüketimini azaltmak ve metallürjik gazların geri dönüşümünü artırmak için kullanılacaktı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.