İÇDAŞ, ihracatın liderleri arasında ilk 10'a girdi
Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) açıkladığı 2009 yılının en çok ihracat yapan firmaları raporunda İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ, üretici ihracatçı firmalar arasında önceki yıla göre bir basamak yükselerek 848 milyon dolarlık dış satışla 8. sırada yer aldı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı 2009 yılının en çok ihracat yapan firmaları raporunda İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ, üretici ihracatçı firmalar arasında önceki yıla göre bir basamak yükselerek 848 milyon dolarlık dış satışla 8. sırada yer aldı.
Türkiye’nin en köklü firmaları arasında yer alan İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ, 130 yılık tarihindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce AB çevre Ödülü, Akdeniz Üniversitesi çevre Hizmet Ödülü, 2008 yılı İSO İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 8. sırada yer alan, Milli Prodüktivite Merkezinin 2007 ve 2008 yıllarında düzenlediği Türkiye’de yılın işçisi ve yılın işvereni ödüllerini kazanan İçdaş, bu başarılarına ülkenin en fazla ihracat yapan 8. firması başarısını da ekledi.
TİM’in açıkladığı en büyük üretici ihracatçı firmalar arasında 848 milyon dolarlık dış satışıyla 8. sırada bulunan İçdaş, Türkiye’de özel sektör Demir Çelik üreticilerinin de ilk sıralarında yer alıyor. 10 bine yakın çalışanının yanı sıra denizcilik, tersanecilik, turizm, enerji gibi birçok alanda faaliyet gösteren İçdaş, Çanakkale Biga’daki tesislerinde üretimin yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da öne çıkıyor. çevreci yaklaşımı nedeniyle büyükbaş hayvan çiftliği, meyve bahçeleri, Parion Antik kenti kazısı gibi birçok sosyal sorumluluk alanında destekler veren İçdaş, başarısını akılcı yatırıma ve disipline borçlu.
İçdaş Genel Müdürü Bülend Engin, “Yaptığımız akılcı yatırımlar sayesinde krizden minimum seviyede etkilendik. Değişimi yönetebildiğimiz için hiçbir alt yapısı olmayan ve bu anlamda az gelişmiş bir yöre olan Biga’da teşvik kullanmaksızın yatırımlarımızı gerçekleştirdik ve bunlara devam ediyoruz. İçDAŞ’ın 5,5 milyon ton kurulu kapasitesine karşılık global ekonomik kriz nedeniyle 2009 yılında fiili olarak 3 milyon ton üretim yaptık. Hedefimiz, krizin de etkisinin azalmasıyla üretimimizi tam kapasiteye çıkarmaktır” diye konuştu.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.