Ajan CNC Genel Müdürü Mehmet Çınarlı: “Üretimimizin tamamını kendi tesislerimizde gerçekleştiriyoruz”
Ajan CNC Genel Müdürü Mehmet Çınarlı ile yapmış oldukları çalışmaları, sektörün içinde bulunduğu durumu ve gelecek hedeflerini konuştuk. Edinmiş olduğumuz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
Ajan CNC Genel Müdürü Mehmet Çınarlı ile yapmış oldukları çalışmaları, sektörün içinde bulunduğu durumu ve gelecek hedeflerini konuştuk. Edinmiş olduğumuz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
Ajan Elektronik olarak özellikle CNC plazma kesim tezgahlarında inanılmaz bir marka bilinirliğine sahipsiniz. Diğer makinalarınız da sektör tarafından güvenle tercih ediliyor. Bu başarınızın sırrı nedir?
Ajan Elektronik 35 yıla yakın bir geçmişe sahip. Son yıllarda talaşlı imalatı takiben geçiş yaptığımız CNC plazma sac kesim tezgâhları konusunda rakiplerimize göre en büyük artımız üretimimizin tamamını kendi tesislerimizde gerçekleştiriyor olmamız. Ar-Ge yatırımlarımız, tesis yatırımlarımız, marka yatırımlarımız ve satış sonrası hizmetlere yaptığımız yatırımlara aralıksız devam etmekteyiz. Ajan Elektronik artık Türkiye sınırlarını aşmış ve bir dünya markası olmuştur. Türk malı tezgâhlarımız gün geçtikçe daha çok kişi tarafından tercih edilir bir hale gelmiştir.
Öncüsü olduğunuz sektörde, özellikle son yıllarda birçok firma makine üretimine başladı. Bu firmalarla olan rekabet ortamı hakkında neler düşünüyorsunuz?
Biz rekabeti başarıya çevirmeyi başardık. Az önce de belirttiğim gibi yurtdışına bağlı olmayan üretimimiz sayesinde, yüksek fiyatlarla sanayicimizin karşısına çıkmıyoruz. En son teknolojiyi, ulaşılabilir fiyatlara sunuyoruz. Teknolojiyi üretmek en büyük avantajımız.
Türkiye, inşaat sektörünün ardından makine sektöründe de yurt dışında adından söz ettirmeye başladı. Bu noktada Ajan Elektronik olarak yapmış olduğunuz ihracatları ve referanslarınızı bizimle paylaşır mısınız?
Kriz döneminde yeni ülkelerde yeni pazarlar yarattık. Amerika’dan Avustralya’ya, Güney Afrika’dan Rusya’ya 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapmaktayız. Bu rakam AJAN CNC’nin yüksek kalitede üretim yapan bir dünya markası haline geldiğinin kanıtıdır.
Sektördeki birçok firma 2010 yılını toparlanma yılı olarak gördü. Siz bu dönemde neler yaptınız, 2010 yılı sizin açınızdan nasıl geçti?
2010 zor bir seneydi. Ancak biz gereken hazırlığımızı yapmıştık. Ayrıca ihracata verdiğimiz ağırlık ile krizden az etkilenen komşu ülkelere yaptığımız satışlar geçen seneyi hedeflenenin üzerinde bir noktada kapatmamıza neden oldu.
2011 yılında ne gibi hedefleriniz var? Üzerinde çalıştığınız veya çalışmaya başlayacağınız projeleri bizimle paylaşır mısınız?
2011 de yine her geçen senede olduğu gibi büyüyen yurt içi ve yurt dışı satış hedeflerinin yanı sıra, firmamız yazılımcıları tarafından üretilen yerleşim (nesting) programı AJANCAM’in kullanımını hızla yayacağımız bir sene olacak. Aynı kendi üretimimiz olan makinelerimizdeki gibi kendi üretimimiz olan yazılımımızla başarılı bir sene geçireceğimizi umuyorum. Her gün artan müşteri portföyüne paralel olarak daha kaliteli hizmet verebilmek adına oluşturduğumuz Çağrı Merkezi daha da gelişip tüm sorulara en kısa sürede cevap verecek potansiyele sahip olmaya devam edecektir.
Türkiye’nin önde gelen sanayi fuarlarından biri olan WIN’ de katılımcı olarak yer alacaksınız. Bu fuar hakkındaki düşünceleriniz ve beklentileriniz nelerdir?
Biz Ajan CNC olarak eski veya potansiyel yeni müşterilerimizle iletişim kurmada fuarların gücüne çok inanıyoruz. Fuarlara önceden hazırlanıyor onlardan maksimum verimi elde etmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında yılda toplam yirmi fuara katılıyoruz. WIN fuarları da bunların en önemlileri arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçi sayıları tatmin edici ve her geçen yıl gelişme gösteriyor. Başarılarının devamını dilerim.
Önümüzdeki dönemlerde ürün gamınıza yeni makinalar eklenecek mi?
Sektörde yeniliklerin öncüsü ve %100 Türk üretimi olan AJAN CNC bu sene ürün gamına lazer kesim makinalarında yeni ürünler ekleyecektir. Yapılan yeni yatırımlar sürecek, satış sonrası hizmet kalitesini arttırıcı faaliyetler devam edecektir. Son olarak eklemek istediğim bir diğer konu da devletimizin ihracatı desteklemesi konusunda; desteklenen kuruluşun yalnız gerçekleştirdiği ihracata göre değil ihracatının ithalatına oranı nispetinde bu desteklerden faydalanmasıdır ki, bunun tespiti de sanayi envanteri çıkarılırken çok kolay yapılabilir.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.