Alapala Makina, ihracat pazarlarını 100'e çıkaracak
75'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Alapala Makina, 2016 sonuna kadar bu rakamı 100'e çıkarmayı hedefliyor.
75'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Alapala Makina, 2016 sonuna kadar bu rakamı 100'e çıkarmayı hedefliyor.
Alapala Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Bora Gökdeniz, un fabrikası makineleri, öğütme sistemleri, temizleme, taşıma, filtreleme, tartım, paketleme, yem makineleri ve un değirmenleri üretiminin yanı sıra anahtar teslim un fabrikaları, irmik ve yem fabrikaları kurulumu gerçekleştiren firmanın, satışının yüzde 95'ini yurtdışına yaptığını bildirdi. Halen 25 ülkede yer alan temsilcilik sayısını artırmak için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Gökdeniz, “Bugün itibarıyla 75'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2016 sonuna kadar bu rakamı 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Alapala Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Alapala Makina, halen 75'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2016 sonuna kadar bu sayıyı 100'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Alapala Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Bora Gökdeniz, “Satışının yüzde 95'ini yurtdışına yapan firmamız, halen toplam 25 ülkede yer alan temsilciliklerinin sayısını artırma yönünde çalışmalarına devam ediyor” dedi.
1954 yılında temelleri atılan Alapala Makina'nın, Alapala Grubu'nun en köklü ve ana şirketi olduğunu aktaran Gökdeniz, “Firmamız, sektöründe dünyanın en büyük iki firması arasında yer alıyor. İstenilen her kapasitede tesisler kuran Alapala Makina, Belçika, Fransa, İtalya, Kanada ve ABD gibi gelişmiş sanayi ülkeleri dahil olmak üzere dört kıtada, 85'in üzerinde ülkede yüzlerce anahtar teslimi fabrika referansına sahip. Alapala, teknolojik altyapısı, mükemmeliyetçi kadrosu ve yönetimi, kalite ve müşteri odaklı anlayışıyla sürekli gelişip, büyüyor” diye konuştu. Gökdeniz, uzman kadroları, yurtdışındaki temsilcilikleri, güçlü servis ağı ve yedek parça stoku ile müşterilerine satış öncesi ve sonrası hizmet sunduklarını kaydetti. Tesislerinde un fabrikası makineleri, öğütme sistemleri, temizleme, taşıma, filtreleme, tartım, paketleme, yem makineleri ve un değirmenleri ürettiklerini aktaran Bora Gökdeniz, bunun yanı sıra anahtar teslim un fabrikaları, irmik ve yem fabrikaları kurulumu gerçekleştirdiklerin dile getirdi.
Alapala’nın bugün itibarıyla toplam 75'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini söyleyen Gökdeniz, 2016 sonuna kadar bu rakamı 100’e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Gökdeniz, ihracat yapılacak ülkelerin belirlenmesi aşamasında nüfus yoğunluğu, un tüketimi, un ihracatı ve ithalatı, buğday üretimi, buğday ihracatı ve ithalatı, ülkedeki ekonomik gelişmeler, makarna tüketimi, un fabrika sayısı gibi kriterleri dikkate aldıklarını ifade etti. Alapala’nın Avustralya kıtası ve bazı Güney Amerika ülkeleri hariç, bugün tüm dünyada tanınır olmasının en büyük nedenlerinden birinin sektör gerekliliği olan spesifik pazarlama kanallarının doğru zamanda ve doğru yerde kullanılması olduğunun altını çizen Bora Gökdeniz, “En büyük avantajlarımızdan birisi de komple projeler gerçekleştirdiğimiz müşterilerimizin dünya devleri olmasıdır. Bu referanslar, potansiyel müşterilerimizin karar vermesini oldukça kolaylaştırmaktadır. Tüketiciye değil yatırımcıya yönelik çalıştığımız için, her ne kadar kaliteli ve köklü bir firma olsak da ekonomik yapısı çok kuvvetli olan müşterilerimiz bizi beğenmelerine rağmen bir Türk firması olmamızdan dolayı, bazen Avrupalı rakiplerimizi tercih edebilmekteydi. Fakat özellikle Barilla, Cargill, Olam, Agthia gibi dünya devi müşterileri portföyümüze kattıktan sonra özellikle Avrupalı ve Amerikalı müşterilerimiz artık bizlerle çalışmaktan hiç kuşku duymuyorlar” ifadelerini kullandı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.