Arcelor Mittal Liberyadaki çalışmalarına Ara Verdi
Global çelik devi Arcelor Mittal Liberyadan yapacağı ihracat planlarını yaşanan global ekonomik kriz nedeniyle ertelemeye karar verdi ve 1200 müteahhitten bazılarının işine son verilecek.
Global çelik devi Arcelor Mittal Liberyadan yapacağı ihracat planlarını yaşanan global ekonomik kriz nedeniyle ertelemeye karar verdi ve 1200 müteahhitten bazılarının işine son verilecek.
Global çelik devi Arcelor Mittal Liberya’dan yapacağı ihracat planlarını yaşanan global ekonomik kriz nedeniyle ertelemeye karar verdi ve 1200 müteahhitten bazılarının işine son verilecek.
Arcelor Mittal’in Başyöneticisi Joseph Mathews, “Şirket, savaş sonrası Liberya’ya yapılan büyük bir yatırım oldu ve demir maden endüstrisine 1.5 milyar dolar yatırım yapıldı. O sene içinde de maden ihracatına geçildi” dedi. Mathews, şirketin ekonomik krizden dolayı global çelik bakımından ikiye bölünmek üzere olduğunu ancak taleple doğru orantıda üretim yapabileceklerini söyledi ve şirket daha önceden demir maden nakliyatını 2009 yılının sonuna doğru Batı Afrika’nın dışına yapmayı planlarken bu durumun 2010-2011’i bulabileceğini ekledi. Ulaşım amacıyla kurulacak olan demiryolları inşası için müteahhitlik şirketi tarafından atanan 1.200 çalışanın işine inşanın iptali nedeniyle son verilecek. Mathews, “Biz, demiryolları inşa aktivitelerimize şuan için noktayı koyduk. Bu kararımız da kesindir” dedi. Liberya’nın Arazi, Maden ve Enerji Bakanı Eugene Shannon, şirket yönetiminin hükümete olan borcunu açıklaması gerektiğini söyledi. Shannon Liberya’daki Arcelor Mittal’dan ihracata ne zaman başlayacaklarını ve ihracattaki uzlaşma içinde yaşanan bölünmenin ne olacağı hakkında bilgi istiyor. Shannon, “Mineral Gelişim Anlaşması bizim insanımız için iş olanaklarını da gündemde tutmakta, bunların bilinmesi gerekir” dedi. İmtiyaz anlaşması Arcelor Mittal’e 25 yıl için yıllık 12 milyon tonluk ihracat hakkı sağladı. Liberya 2003’den beri sivil savaştan dolayı zarar gördü. Bu anlaşmazlık, 1989 yılında 200,000 insanın ölüme terk edilmesi ve ülkenin yarısının göç etmesiyle başlamıştı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.