Demisaş TURKCAST 2012 Fuarı'nda
Döküm sektörünün öncü kuruluşlarının başında gelen Demisaş, Türk döküm sanayisinin gücünü sergilediği en önemli platform haline gelen TURKCAST 2012 Fuarıında 120 metrekarelik özgün stand tasarımıyla göz doldurdu.
Döküm sektörünün öncü kuruluşlarının başında gelen Demisaş, Türk döküm sanayisinin gücünü sergilediği en önemli platform haline gelen TURKCAST 2012 Fuarıında 120 metrekarelik özgün stand tasarımıyla göz doldurdu.
2012 yılının ilk çeyreğinde başlattığı yeni yatırımlarla gücüne güç katan Demisaş; fuarda ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile birlikte hayata geçirdiği “Görünenin Ötesinde” projesinin de lansmanını da gerçekleştirdi.
35 seneyi aşkın bir süredir döküm endüstrisi adına yaptığı çalışmalar ile sektörün en güvenilir ve yenilikçi oyuncusu olan ve bugün saygınlığı, güvenilirliği sayesinde, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da adından sıkça söz ettiren Demisaş, ANKIROS ve ANNOFER ile eş zamanlı olarak aynı mekanda düzenlenen TURKCAST 2012’de hem mevcut müşterileri, hem de potansiyel müşterileri ile dört gün boyunca bir araya gelme fırsatı buldu.
2012 yılının ilk çeyreğinde başlattığı talaşlı imalat yatırımı ve vermiküler dökme demir üretimi ile sektördeki yerini güçlendiren Demisaş, gündelik hayatta görünenin ötesinde bir önemi olan döküm endüstrisine sanatsal bir dokunuşta bulunmayı amaçlayan ve sektöre yepyeni ufuklar açacak “Görünenin Ötesinde” projesini ilk defa fuar alanında katılımcılarla paylaştı.
“Görünenin Ötesinde” Projesinde Döküm Parçalar Genç Parmakların Dokunuşu ile Hayat Buldu
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile işbirliği halinde gerçekleştirilen “Görünenin Ötesinde” Projesi, öğrencilerin gündelik hayatta görünenin ötesinde bir yeri olan döküm parçalarına sanatsal dokunuşunu içeren bir proje ödevi kapsamında hayata geçirildi. Genç tasarımcılar, bir dönem süren çalışmada döküm parçalarını insanla ilişkilendirilecek objeler tasarlamak için kullandılar. Öğrenciler hayal ettikleri objeleri, döküm parçalar ve ek malzemelerle birlikte şekillendirerek çok kıymetli bir çalışma sürecine imza attılar. Sonuç olarak 27 çarpıcı obje genç parmakların dokunuşu ile hayat buldu.
Türkiye’nin en saygın üniversitelerinin başında gelen İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte hayata geçirilen proje kapsamında yaratılan çalışmalar Demisaş standında sergilendi. Misafirlerin oylamaları ile serginin birincisi mekanik bir köpeğin betimlendiği Androdog ile Meriç Bakış ve Serhat Altın oldu.
Projenin döküm parçasına üretici dışında bir gözlükle bakmayı sağladığını vurgulayan Demisaş Genel Müdürü Hakan Yaşar konuya ilişkin olarak şunları belirtti: “Sektörün gelişimine verdiğimiz önemi ve eğitime desteğimizi vurgulayan ‘Görünenin Ötesinde’ projesini hayata geçirmekten dolayı gurur duyuyoruz. Demisaş olarak bundan sonra da sektöre yeni soluklar getirmeye ve sektörün gelişmesi, derinleşmesi için farklı alanlarda çalışmalar üretmeye devam edeceğiz.”
Demisaş, talaşlı imalat yatırımıyla sadece yurtiçi pazarın değil Avrupa pazarının da en çok tercih edilen firması olma yolunda hızla ilerliyor
Pazardaki işlenmiş döküm ürünleri alma talebinin artması ile birlikte, ürünlerindeki katma değeri artırmak amacıyla 2011 sonunda talaşlı imalat yatırımı yapmaya karar veren Demisaş, 2012 yılının ilk çeyreğinde temellerini attığı yeni üretim tesisini Eylül ayı itibariyle tamamlıyor. Demisaş Bilecik’teki üretim tesislerinde yer alan yeni binasında, 2012 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren müşterilerine kendi bünyesinde işlenmiş parça tedarik etmeye başlayacak.
Müşteri ihtiyaçlarına yenilikçi ve kaliteli çözümler üretmeyi kendine misyon edinen ve ürettiği parçaların daha fonksiyonel hale getirilmesini hedefleyen Demisaş talaşlı imalat yatırımıyla, döküm tasarımlarını da daha kolay bir biçimde gerçekleştirecek ayrıca her türlü malzeme çeşidini, ham ya da işlenmiş her formda ürünü istenen her türlü lojistik şartta müşterilerine ulaştıracak. Döküm prosesinde belirlenemeyen hataların erken fark edilmesine de olanak sağlayan talaşlı imalat sistemi, Demisaş’ın müşterileri için teknolojiyi deneyimiyle buluşturan bir çözüm ortağı haline gelmesini sağlayacak.
Demisaş talaşlı imalat yatırım planı kapsamında, orta ve uzun vadede işlenen bazı parçaları muhtelif montaj çalışmaları yaparak sistemlere yarı mamul olarak teslim etmeyi ve nihayetinde de kendi markasıyla bazı ürün gruplarını üretir hale gelmeyi hedefliyor.
Talaşlı imalat üretimini 5.200 m2’lik bir alana sahip yeni binasında geçekleştirilecek olan Demisaş, yıllık döküm miktarının yaklaşık 30’unu işlemeyi öngörüyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.