Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Pierre Antoine Gailly Açıklaması
Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (UCCIFE) ve Paris Ticaret ve Sanayi Odası (CCIP) Başkanı ve Fransız Ticaret Odaları Meclisi Başkanı Yardımcısı Pierre Antoine Gailly, Türkiye'nin Avrupa'nın kapısındaki dinamizmi, dünyada büyüme sorununun yaşandığı bir zamanda büyümesi, Ortadoğu'ya açılan bir kapı olması ve kalkınmasının kendilerini Türk pazarına yakınlaştırdığını söyledi.
Türk-Fransız Ticaret Derneği'nin yeni bürosu ve bünyesindeki iş merkezi törenle açıldı.Gailly, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 107 odayı 77 farklı ülkede bir araya getirdikleri bilgisini vererek, 30 bin şirketlik bir ağ kurduklarını bildirdi. Türkiye'deki yerleşimlerinin kendileri için önemli bir aşama olduğunu vurgulayarak Gailly, Fransız ticaret ve sanayi odalarının diğer Fransız kuruluşları ile birlikte önemli bir aktör olduğunu ifade etti.
Fransız Büyükelçiliği'nin de önemli destekler verdiğine işaret eden Gailly, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hem ekonomik hem kültürel açıdan Fransa'nın yurt dışında varlığını daha iyi kurması için bu tarz dernekler son derece önemli. 5 kıtada 852 çalışanımız ile faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'deki derneğin bizim için apayrı bir önemi var. Avrupa kapısındaki dinamizmi, bizim dünyada büyüme sorunu yaşadığımız bir zamanda büyümesi, Ortadoğu'ya açılan bir kapı olması ve kalkınması bizi Türk pazarına yakınlaştırdı. TOBB Başkanı ve İSO Başkanı ile üst düzey ilişkilerim var. Fransız ve Türk ticaret odaları önemli konularda ve alt yapılarda birlikte çalışabilirler. Şirketlerimizin birlikte ne yapabileceğine bakabiliriz."
Türk-Fransız Ticaret Derneği Başkanı Zeynep Necipoğlu, Türkiye ve Fransa arasındaki ticari ilişkilerin 2011 yılında rekor bir rakamla 12,5 milyar avro olduğunu belirterek, bu rakamın büyük bir kısmının, sayıları son 25 yıl içinde 15'den 400'e çıkan Fransız şirketleri tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.
Necipoğlu, bu şirketlerin, otomotiv, perakende ve hizmet gibi Türk ekonomisinin önde gelen sektörlerinde 100 bin civarında istihdam yarattığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Fransa, Türkiye'deki yabancı yatırımcılar arasında 3. sırada olup, ihracatında İsviçre ve AB ülkeleri haricinde 5. sırada yerini almaktadır. Fransa, Türkiye'nin müşterileri arasında dünyada 5. ve tedarikçileri arasında 7. sıradadır. Bu yıl, 127. kuruluş yılını kutlayan derneğimizin çoğunluğu Fransız olan 450 üyesi mevcuttur. Derneğimizin görevi, Türk Fransız ekonomik ve ticari ilişkilerinde önemli pozisyonlarda olan bu şirketleri temsil etmektir.
Aynı zamanda Fransa'daki Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliği içerisinde, Fransız firmalarını Türkiye'ye getirmek için çalışmalar yapılmaktadır. Fransa'nın çeşitli bölgelerinde 20'ye yakın 'Türkiye günü' düzenleyerek Fransız KOBİ'lerinin Türk pazarına girmelerine ve iş ilişkilerini geliştirmelerine yardım etmektedir. Çoğu, Paris Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen bu 'Türkiyegünleri'nin hedefi, Türkiye'yi, Fransız KOBİ'lerine bir gelişme fırsatı olarak tanıtmak ve şirketlere destek vermek için bir strateji planı geliştirmektir."
Türkiye'ye yerleşmek isteyen şirketlere hazır ofis imkanıNecipoğlu, derneğin, Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları ile sağlam bir iş birliği içerisinde bulunduğunu anlatarak, "Paris Ticaret ve Sanayi Odası ile aramızdaki sinerji sayesinde Fransız KOBİ'lerinin bazıları Türkiye'de yerleşmekte ve Türk pazarında iş geliştirmektedirler. İşte bu kapsamda, Derneğimiz bir iş merkezi açma kararı almıştır. İş merkezimizde, Türkiye'de yerleşmek isteyen şirketlere 'anahtar teslim' hazır ofisler sunmaktayız" diye konuştu.
Bu çatı altında yerleşen şirketlerin, aynı zamanda derneğin bilgi ağından ve verdiği hizmetlerden faydalanma imkanı da bulacağını ifade eden Necipoğlu, iş merkezinin kullanıma hazır ofislerinin avantajlarına ilişkin şunları söyledi:
"İstanbul'da yerleşerek, şirket kurmanın çok masraflı olmasından dolayı büyük yatırımlar yapmadan maliyetleri kontrol altında tutabilme imkanı, Fransızca ve Türkçe diline hakim, uzmanlaşmış ve deneyimli bir ekibin varlığı, derneğin ve 450 üyesinin iletişim ağından gerçek anlamda yararlanabilme olanağı, İstanbul'daki Türk-Fransız iş dünyasına kolay ve hızlı bir entegrasyon imkanı. Mobilyalı ve donanımlı, kişiye özel ofisler, açık alanda ofisler, sanal ofis, video konferans düzeni ile donanımlı toplantı salonları sunmaktayız. Asistanlık ve lojistik desteğe ek olarak derneğimizin işbirliği içerisinde olduğu hukukçular, muhasebeciler, vergi uzmanları, emlak danışmanları ve danışmanlık bürolarından kişiye özel destek hizmetlerinden faydalanma imkanı sunmamız diğerlerine göre fark yaratıyor. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Fransız şirketlerine az maliyet ile profesyonel, işlevsel, güvenli, konforlu ve samimi bir çalışma ortamı sunan bir projedir."
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.