Dünya Boru Endüstrisi Türkiye'de Buluşuyor
8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, Türkiye başta olmak üzere, 20den fazla ülkeden gelecek 6.000den fazla ziyaretçi ve 200den fazla katılımcı için profesyonel buluşmaya hazırlanıyor
8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, Türkiye başta olmak üzere, 20den fazla ülkeden gelecek 6.000den fazla ziyaretçi ve 200den fazla katılımcı için profesyonel buluşmaya hazırlanıyor
Geleneksel hale gelen Boru ve Ek Parçaları Fuarı, 28 – 30 Mart 2013 tarihleri arasında uluslararası platformda sekizinci kez sektöre ev sahipliği yapacak. Türkiye boru sektörü, orta ve uzun vadeye ilişkin büyüme hedeflerini sektörün buluşma noktası olan 8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı’nda bir araya getirecek.
İnşaat sektörünün yanı sıra, tarım ve hayvancılık, enerji, makine, kimya, lojistik ve gıda üretim sektörlerinin en önemli yapı taşlarından biri olan boru sanayinin gelişimine paralel olarak beklentilerin üzerinde bir hareketlilik sağlayan Boru Fuarı, büyük bir ticari platforma da öncülük ediyor. Fuar, Türkiye’de üretilen çelik boruların, iç pazar ve dış pazara tanıtımının yapılması konusunda önemli bir noktada durarak, Türk boru sektörünün beklentisi olan yeni pazarlara ulaşımında önemli bir pazarlama platformu görevi üstleniyor.
Yeni eklenen bölümleriyle daha geniş ve etkin bir kapsamda profesyonel ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve beklentilerini karşılayacak olan fuarı, sektör firmaları, en büyük 1000 sanayi kuruluşu, inşaat ve taahhüt şirketleri, petrokimya sanayi kuruluşları, beyaz eşya üreticileri, çelik eşya üreticileri, otomotiv sanayi kuruluşları, mobilya üreticileri, gemi sanayi kuruluşları, sondaj şirketleri, gaz dağıtım şirketleri, su ve kanalizasyon idareleri, belediyeler, üniversiteler ile bakanlıkların ziyaret etmesi bekleniyor.
Yurtiçi pazarda doğalgaz yatırımları ve özellikle konut hareketliliğinden son derece olumlu etkilenen sektör, yurtdışı pazarlarda da boy gösteriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda, Avrupa’da, İtalya’dan sonra en çok boru üretimi yapan ikinci ülkenin Türkiye olduğu görülmektedir. Türkiye’de ki üretimin, Avrupa Birliği’ne 2005 yılından sonra katılan ülkelerin üretiminden daha fazla olduğunu ve dolayısıyla borunun, Türkiye için çok önemli bir ürün olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu durumda, Türkiye, Avrupa Birliği için çok önemli bir üretim merkezi olduğunu kanıtlamıştır.
Sektörün Türkiye’deki ilk ve tek fuarı olan Boru ve Ek Parçaları Fuarı, 2013 yılında tekrar sektörünü bir araya getirip, ticareti ve ekonomiyi daha verimli hale getirmeyi hedefliyor. Fuarın yıllardır profesyonel ziyaretçi odaklı çalışmaları ve giderek büyüyen başarısı, önümüzdeki yıllar için büyük ümitler veriyor. Ülkemizde her gün bir yenisi hayata geçirilen doğalgaz projeleri, altyapı çalışmaları, yeni konut inşaatları ve ihracattaki başarılı yükseliş Boru 2013’de bir kez daha gözler önüne serilecek. Üreticiler, satın alma yetkilileri, müteahhitler ve belediyeler dahil olmak üzere sektörün tüm mensupları, geçen senelerde olduğu gibi İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen Boru 2013 Fuarı’nda yeniden bir araya gelecekler.
Paslanmaz Sektörü Hedeflerini Genişletiyor…
Paslanmaz çelik, yapı olarak korozyona dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzeme olmasından, hijyenik, sağlıklı bir ortam sağlaması nedeniyle gıda ve makine gibi sanayilerde ve endüstriyel mutfak sektörlerinde daha fazla kullanılıyor. Her yıl artan tüketimin yanı sıra dünya genelinde paslanmaz çelik talebi ve üreticilerin kapasiteleri de artıyor. Önümüzdeki yıllarda, Türkiye’de ve dünya genelinde olumlu gelişmelerin yaşanacağı paslanmaz sektörü yassı çelik ithalatı, bir önceki yıla göre % 7.2 artmış ve 352.498 mt seviyesine ulaşmıştır.
Dünyanın en fazla paslanmaz çelik üreten ülkelerinden; ABD, Japonya, Çin, Almanya, İtalya, Güney Kore, Fransa, Hindistan, Tayvan ve İspanya'nın paslanmaz çelik üretimindeki payları, yüzde 80 civarında. Sektör, gün geçtikçe büyüyor. Son 5 yılda ortalama büyümesi %10 olan demir çelik sektörü, dünyada önemli yer tutmaktadır. Türkiye'de paslanmaz çelik üretimi, yer altı, yer üstü ve insan kaynaklarını harekete geçirerek, ülkedeki insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek seviyede bir teknoloji.
Dünya Tarafından Tanınan Fuar…
Boru ve Ek Parçaları Fuarı’nın düzenlendiği ilk seneden bu yana takipçisi olan, Dünya Borucular Birliği (İTA), Türk boru sektörünün dünyaya açılmasında farklı işbirlikleri sağlıyor. Özellikle böyle bir ihtisas fuarının Türkiye’de düzenlenmesinin avantaj olduğunu ve büyük bir ivmeyle büyüme kaydeden fuarın her zaman destekçisi olduklarını belirtiyorlar. Türkiye’yi çok ciddi manada önem arz eden ve sürekli gelişme kaydederek tüm dünyanın gözlerini üzerine çeken bir pazar olduğunu belirten birlik, bölgenin en önemli anahtar fuarı konumundaki Boru Fuarı’na tereddütsüz destek vermekten son derece mutlu olduklarını dile getiriyorlar.
Boru Sektörünün Liderleri Boru 2013’de…
8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, her türlü boru ve ek parçaları üreticileri ile zengin bir ziyaretçi profilini buluşturacak. Türk boru sektörünün spesifik fuarının sergi profilinde ise, boru ve ek parçaları, boru üretim makinaları, boru işleme ekipmanları, işleme teknolojisi araçları, test ölçme ve kontrol teknolojileri, uzmanlık alanları, boru hattı teknolojileri, profil ve makinaları, demir ve çelik yassı ürünler yer almaktadır.
Ziyaretçi Profili
Boru 2013 Fuarı, yeni eklenen bölümleriyle daha geniş ve etkin bir kapsamda, profesyonel ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve beklentisini karşılayacaktır.
Fuarın ziyaretçi profilini, firma sahipleri, genel müdürler, satın alma müdürleri, teknik ve arge müdürleri ile üretim ve fabrika müdürleri oluşturmaktadır.
Fuara, Yabancı İlgisi Yoğun ve Yurt Dışı Bağlantılar Güçleniyor…
İtalya, Almanya, Fransa, Rusya, Ukrayna, Hindistan, Kanada, Bulgaristan, İngiltere Çek Cumhuriyeti, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kore, Tayvan, Avusturya, Polonya, Yunanistan, Mısır, S. Arabistan, Çin, Sırbistan ve Amerika gibi ülkelerden pek çok firmanın katılımcı olarak iştirak ettiği fuar, ülkemizde halen ilk ve tek olma özelliğini koruyor. Geçtiğimiz senelerde, yüzlerce yabancı ziyaretçinin gezdiği fuar, yurt dışı bağlantılarını, güçlendirerek sürdürüyor.
Buluşma Platformu: İstanbul
Kıtaları birleştiren coğrafyası ve asırlara tanıklık eden tarihi konumu ile İstanbul dünya üzerindeki en özel şehirlerden biri. Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren İstanbul, Ortadoğu ve Avrupa’ya yakınlığı, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ile sürdürdüğü sıcak ilişkiler ile ticareti de verimli hale dönüştürmeyi başarıyor. İstanbul, jeopolitik konumu sayesinde, 8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı’nın başarısına başarı katacak.
Sekizincisi 28-30 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda, fuarın etkinliğini ve verimliliğini artırmak üzere yeni düzenlemeler de yapılıyor. Fuara eklenen 2 yeni bölüm, boru hattı teknolojisi ile demir ve çelik (yassı ürünler)
.
Metal boru, profil, ek parça, yassı ürünler, makina ve ekipmanları alanlarını birarada sunan, boru fuarını, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.
Zengin Katılımcı Portföyü
8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, her türlü boru ve ek parçaları üreticileri ile zengin bir ziyaretçi profilini buluşturacak. Türk boru sektörünün spesifik fuarının katılımcı ürün profili ise şu şekilde olacak: Boru ve Ek Parçalar başlığı altında, demir ve alaşım borular, paslanmaz çelik, demir dışı metal ve alaşım, kompozit, beton, iletim, yapı, hassas borular ve ek parçaları. Boru üretim makinaları başlığı altında, döküm, haddeleme, kaynak, ısıl işlem, boru işleme ekipmanları başlığı altında, şekil verme, kesme, delme, galvanizleme, kaplama, taşlama, parlatma, genişletme, çapak alma, işleme teknolojisi araçları, test, ölçme ve kontrol teknolojileri, tesis mühendisliği ve inşaatları, çelik servis merkezleri, lojistik, güvenlik teknolojisi, çevre koruma, restorasyon, yazılımlar, danışmanlık ve hizmetler, sivil toplum kuruluşları ve yayınlardan oluşmaktadır. Ayrıca, boru hattı teknolojisi, profil ve makinaları, sıcak ve soğuk haddelenmiş yassı ürünler ve kaplama işlemine tabi tutulmuş yassı ürünler.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.