Durmazlar Makina: Gelişmiş lazer teknolojimiz ile fark yaratıyoruz
Türkiyenin ilk yerli tramvayı İpekböceğini üreten; şimdi ise ilk yerli metro aracını dünyaya tanıtma hazırlığı içinde olan Durmazlar Makina, faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bütün ürünlerinin üretimini Türkiyede gerçekleştiren firma, dünya genelinde 80 ülke distribütörü ve 1000e yakın bayi ve satış kanalı ile çalışmalarını sürdürüyor.
“2009 yılında girdiğimiz Toplu taşımacılık sektöründe İpekböceği Tramvayıyla hem Türkiye’de yeni bir sektör oluşmasına hem de yerli üretimle ülke ekonomisine katkıda bulunduk. Bundan sonraki hedefimiz hızlı tren üretmek” şeklinde konuşan Durmazlar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz yapmış oldukları çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirdi.
Durmazlar Makina; dünyanın en büyük sac işleme makinaları üreticilerinden biri” Yüksek performans sac işleme makinaları üreticisi olan Durmazlar Makina, ileri sac işleme teknolojilerini küçük atölyelerinin dahi kullanabileceği erişilebilirliğe ulaştırıyor. Firma olarak ürün ve servisleriyle her sac işleme sürecine yüksek kaliteli çözüm oluşturdukları ve günümüzde 50.000’i geçen Durma makinası ile dünyanın dört yanında ve farklı endüstrilerde verimlilik kazandırdıklarını belirten Hüseyin Durmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ali Durmaz tarafından 1956 yılında kurulan Durmazlar Makina, 150 bin metrekare kapalı alana sahip üç modern üretim tesisi ve 6 bin adet yıllık üretim adedi ile dünyanın en büyük sac işleme makinaları üreticilerinden biri. Kurumsal bir şirket olarak Durmazlar, aynı zamanda müşterileri ve dünya çapında 80 ülke distribütörleri ile “iş ortağı” yaklaşımı ile iletişim kuruyor. Durmazlar Makina olarak sac işleme tezgahları yapıyoruz. Üretimini yapmış olduğumuz tezgahlardan bahsedecek olursak; abkant, lazer kesim, punch pres, makas, silindirler, plazma kesim, profil bükme, kombine makas, testereler ve köşe kesme makinaları olarak sıralayabiliriz. Sektörel olarak bakıldığında ise endüstriyel mutfak, ulaşım, hava yolları, inşaat gibi metalin kullanıldığı her sektörde yer aldığımızı söyleyebiliriz.
“Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda en iyi çözümleri sunuyoruz”
Durmazlar Makina özellikle lazer üretimine ayrılmış 25 bin metrekarelik alanı, sektördeki yüksek referansları ve yılların getirdiği tecrübe ile lazer kesim makinası üretimine odaklanmaktadır.
Müşterilerin lazer kesim makinalarından beklentilerini karşılamak için Durmazlar, en basitinden seri kesim işlemlerine kadar geniş bir metal işleme yelpazesi içinde tek bir çözüm sunmak yerine müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda en iyi çözümleri sunuyor. Bütün ürünlerimizin üretimini Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimize merkezimizdeki üç ayrı fabrikada uzmanlaşmış servis ekibi ve farklı ürünlerde dünya genelindeki 80 ülke distribütörü ve bine yakın bayi ve satış kanalımızla destek veriyoruz.
Tüm Durmazlar servis personeli gerekli donanım ve yazılıma sahip olup, hedefimiz problemi önce uzaktan erişimle çözmek ve ardından servis personelini yönlendirmektir. Hızlı cevap ve dünya çapında geniş servis ağı müşterilerimizi memnun etmek için en önemli parametrelerimizdendir. Orjinal Durma yedek parçaları merkez stokları ve dünya genelinde bayi stoklarıyla her zaman müşterilerimizin hizmetinde olup, makinalarımızın çalışmasını daima sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bugün ulaşılmış teknolojik gelişmeler tasarım ve uygulamada çok güçlü bir altyapı oluşturmak için yeterli. Biz Durmazlar Makina olarak altyapı olanaklarımızı iyi yetişmiş insan kaynağı ile eşleştirip verimli bir çalışma gücü ortaya çıkarıyoruz. İyi bir Ar-Ge’nin yolu ise bu yetişmiş insan kaynağını, en iyi altyapı olanakları ile en iyi şekilde yönetmekten geçiyor. İyi bir sonuç almak için bu üçlüyü hep bir arada tutuyor ve 75 kişilik Ar-Ge departmanımızla sürekli iyileştirmelerde bulunuyoruz. Bu durum, sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran Durmazlar Makina’nın 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye’nin en buluşçu 10 şirketi arasında yer alarak gelişen teknolojiye verdiği önemi ve yeniliklere açık düşünce yapısını ortaya koyuyor. Durmazlar Ar-Ge Merkezi ile araştırma ve geliştirme alt yapısını güçlendirmeyi, sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak daha teknolojik tasarımları geliştirilmeyi amaçlıyor.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.