Ermaksan, Yüksek enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil makinelere odaklandı
Ahmet Özkayan, Bizim en güçlü silahlarımızdan birisi de Ar-Ge. Kendimizi sürekli geliştiriyor olmamız, rekabette de dünya çapında bir başarı getiriyor
Ahmet Özkayan, Bizim en güçlü silahlarımızdan birisi de Ar-Ge. Kendimizi sürekli geliştiriyor olmamız, rekabette de dünya çapında bir başarı getiriyor
CNC sac işleme makinelerinde dünya teknolojileriyle yarışan Ermaksan, kendi Ar-Ge’siyle ürettiği yüzde 70 enerji tasarruflu 7 eksenli CNC fiber optik lazer kesim makinesi ve yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil çevreci CNC hibrit abkant presler ile sac işleme teknolojilerinde yeniliklere imza atıyor. Yaptığı yatırımlar ve ürettiği teknolojik ürünlerle Türkiye’nin yanı sıra dünyada da tanınır hale gelen Ermaksan, “çevreci” ve “enerji tasarruflu sistemler”e yöneldi.
Türk makine sektöründe yarım asırlık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olan, yenilikçi teknolojiyle büyümesini sürdüren Ermaksan, tamamı CNC olan Hidrolik Abkant Pres, Lazer Kesim Tezgahı, Robotlu Büküm Sistemleri, Plazma Punch Pres, Plazma Kesim Tezgahı, Hidrolik Açı Ayarlı Giyotin Makas ile Konbine Makas makinelerini, kendi markası “Ermak” ile 80 ülkede sanayinin hizmetine sunuyor. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 80 bin metrekare alanda 35 milyon Euro yatırımla kurulan yeni fabrikasında 2008 yılından bu yana üretim yaptıklarını ve 600 kişi istihdam ettiklerini belirten Ermaksan Makine Genel Müdürü Ahmet Özkayan, yılda 2 bin 500 adet makine ürettiklerinin altını çizdi.
Firma olarak Türk mühendisliğinin ürünü olan özgün projeler ortaya koyduklarını ve özellikle “proje üretme ve uygulamada” çok güçlü olduklarını kaydeden Ahmet Özkayan, “Bizim en güçlü silahlarımızdan birisi de Ar-Ge. Kendimizi sürekli geliştiriyor olmamız, rekabette de dünya çapında bir başarı getiriyor.
Ürettiğimiz projeler TÜBİTAK’tan destek görüyor. Hem proje üretip, hem de bu projeyi kendi tesislerinde seri imalata dönüştürerek ihracat yapan ve bu şekilde ülke ekonomisine daha fazla katma değer yaratan firma olmak bize gurur veriyor” dedi. Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde düzenlenen sektörel fuarlara her yıl yeni ürünlerle katıldıklarını vurgulayan Özkayan, “Ermaksan, sac işleme makineleri sektöründe çok önemli bir konumda. Yaptığımız son yatırımla gerek teknolojimizi, gerek üretim kalitemizi, gerekse kapasitemizi ciddi anlamda yükselttik. Avrupalı rakiplerimiz var. Ancak Ermaksan, onlarla dünya pazarlarında girdiği rekabette; teknoloji, kalite, hizmet ve fiyat avantajlarını kullanarak sürekli tercih edilen bir konuma ulaşmayı başardı” diye konuştu.
Yüksek enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil makineler
Dünyada her geçen gün önem kazanan “çevreci” ve “yüksek enerji tasarruflu” sistemlerin, makine sektöründe de aranır hale geldiğine dikkat çeken Ahmet Özkayan, Ermaksan’ın üretime, dünyada kabul gören bu düşünce çerçevesinde yoğunlaştığını anlattı. Geliştirdikleri yeni ürünlerin kullanıcılara çok büyük avantajlar sağladığını, bu avantajların başında gelen enerji tasarrufunun, emsal özelliklerdeki makinelere göre yüzde 50 olduğunu belirten Özkayan, şunları söyledi; “Ülkemizde makinelerin ekonomik ömrü en az 20 yıl. Dolayısıyla bizim ürünlerimizi kullananların, bu zaman zarfında elde edeceği tasarruf çok büyük. Yeni ürünlerimiz, katıldığımız yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda büyük ilgi görüyor.”
Yeni dünya düzeninde; mevcut pazarlarına ilave olarak, gelişen ekonomilere de yöneldiklerini dile getiren Ahmet Özkayan, bayilerin yanı sıra merkezden de ciddi bir servis hizmeti verdiklerini vurguladı. Özkayan, şöyle devam etti: “İçinde mühendis ve teknisyen kadrosunun bulunduğu 40 kişilik bir servis departmanımız var. Dünyanın her yerine servis hizmeti veriyoruz. Bunları bayiler aracılığıyla da yürütüyoruz. Ancak merkez olarak eğitim, kurulum, servis, bakım, yedek parça hizmetleri de veriyoruz. Önemli olan, müşterimizdeki makinenin hiçbir zaman durmaması. Satış sonrası teknik hizmetler bizim sektörümüzde çok önemli. Makinenin üzerinde bizim marka etiketimiz var. Çalışmayan bir makine, dünyanın neresinde olursa olsun, bizim için kötü referans olur. Bizde herkes bunu bilerek titizlikleçalışır.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.