Füller Boya farkını ortaya koyacak
aptığı ARGE çalışmaları ile Türkiyede ilkleri gerçekleştirmenin mücadelesini veren Füller Boya, sektöre farklı bir yenilik getiriyor.
aptığı ARGE çalışmaları ile Türkiyede ilkleri gerçekleştirmenin mücadelesini veren Füller Boya, sektöre farklı bir yenilik getiriyor.
Boya sektöründe hizmet vermek amacıyla 2009 yılında tek kişi ile kurulan ancak 2011 yılında Türkiye boya sektöründe 30 yıllık birikime sahip kişilerin ortaklığa katılımı ile yeniden yapılanarak faaliyet alanını genişleten SESA Boya, Füller Boya markası ile kısa sürede büyük işler yapmanın gayretini veriyor. Füller Boya deneyimli uzman kadroları sayesinde tüketici beklentilerini, iklim koşullarını, dünyadaki gelişmiş ülkelerin kalite standartlarını analiz ve sentez ederek müşteri odaklı yaklaşımı ile kalite-fiyat dengesi içinde çevreci, doğru ürünleri, pazarla buluşturmayı hedefliyor. 2011 yılından itibaren üretim kapasitesini yıllık 20 bin tona çıktığını söyleyen Füller Boya Genel Müdürü Ahmet Tülümen, Füller Boya’nın hedeflerini ve kalite anlayışıyla yeniliklerini anlattı. Ekip olarak sektörün içinde yıllarca mücadele ettiklerini söyleyen Tülümen, 2009 yılındaki oluşumun Füller Boya’nın temelini attığını ancak 2011 yılındaki yapılanma ile faaliyetini hızlandırdığını belirterek, “Füller Boya olarak ana hedefimiz, çevre bilincinin tüm çalışanlarımızca ve tedarikçilerimizce sahiplenilmesi için gerekli bilgilendirme çalışmalarının sağlanması, çevre yasa ve mevzuatlarına sadık kalınarak çevreye karşı olan sorumluluğumuzun bilinci ile hareket edilmesi, çevre ve insan sağlığını tehdit eden unsurların bünyemizde barındırılmamasıdır. Yönetim ve üretim departmanlarında görev alan isimlerin sektör tecrübelerinin fazla olması Fuller boyayı beklenenden daha hızlı bir şekilde üst sıralara yerleştiriyor. Üretimlerimizin yüzde 90’ı su bazlı, yüzde 10’u sovent bazlı boyalardan oluşuyor. Çevreci yaklaşımımız nedeni ile pazara sunduğumuz ürünlerimizde su bazlı üretime ağırlık veriyoruz. Bugünkü Ana üretimimiz inşaat boyaları ancak zamanla ahşap, metal üzerine uygulanabilen sanayi boyalarını da üretmek da planlarımız arasında yer alıyor” dedi.
Satış ağı yapılanma hedeflerinin Türkiye çapında olduğunu ancak öncelikle bölgesel olarak planlamalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Genel Müdür Ahmet Tülümen, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu’da bölgesel yapılanmalarını tamamladıklarını ve bu bölgelerde distribütör sistemi ile çalıştıklarının altını çizdi. Türkiye’de boya anlayışının kalitenin ötesinde ucuz ürünlere ilgi gösterildiğini de belirten Tülümen, “Türkiye’de kalitenin ötesinde ucuzluk önemli, yani vatandaş kaliteli ürün tercih etmek yerine ucuz ürün alıyor. Fuller Boya olarak bizde bu gözlem ışığında kaliteli ürünü olabileceği fiyata, fiyat –kalite dengesi ile bütçeyi zorlamayacak şekilde çevreci ürünlerin üretimini yapmaktayız. Bunu yaparken tecrübemizi kullanıyoruz. Tüketicilerimizin çözüm ortağı olarak hizmet veriyoruz. Hedefimiz sektörde 5 yıl içinde ilk 10 firma arasında yer almaktır. Bunun içinde gerek üretim gerekse de kalitemizle mücadelemizi veriyoruz. Laboratuarımızda çok ciddi cihazlarımız olmasına rağmen yatırım planlarımız hep devam ediyor” diyerek TÜBİTAK ile geliştirdikleri bir projelerinin olduğunu ve bu proje konusu boyanın Türkiye’de bir ilk olacağının altını çizdi.
Proje konusu boyanın üstün performanslı, kaliteli ve ayrıca da boyamada zamanı kısaltırken işçilik masrafını da çok ciddi oranda düşürerek müşteri memnuniyeti oluşturacağını söyleyen Ahmet Tülümen, “TÜBİTAK ile ortak olarak yürüttüğümüz Bu proje ile Fuller Boya olarak Türkiye’de bir ilki de başarmak için çalışıyoruz. Şimdilik gizli olan bu çalışmayı daha sonra pazara gururla sunacağız. Ayrıca TÜBİTAK İLE bu tarzdaki teknolojik çalışmalar devam edecek” dedi.
Son olarak Füller isminin açıklamasını da yapan Genel Müdür Tülümen, Füller isminin Türkçede tamamlamak, Almanca ve İngilizcede telaffuz farkı ile ‘dolgu yapmak doldurucu’ manalarını taşıdığını kendilerinin de bu isime uygun olarak üretim yaptıklarını hatırlattı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.