KOBİ'ler büyürse Türkiye büyür
Turkcell Pazarlama Ürün, Servis ve İşbirliklerinden Sorumlu Grup Başkanı Yiğit Kulabaş ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Turkcell Pazarlama Ürün, Servis ve İşbirliklerinden Sorumlu Grup Başkanı Yiğit Kulabaş ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
“Turkcell; yaptığı yatırımlarla sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güçlü 3G altyapısını kurarak hızını 3 kat artırdı ve bugün dünyada sunulan en yüksek 3G hızı olan 63,3 Mbps’i sunabilen ilk ve tek operatör oldu. 5G hazırlıkları kapsamında da dünya standartlarının oluşumu için kurulan uluslararası NGMN çatısı altında Türkiye’yi temsil eden Turkcell, KOBİ’lere özel çözümleriyle adından sıkça söz ettiriyor.”
“Turkcell sektör liderliğini sürdürüyor”
Yaptığımız yatırımlar ile birlikte Turkcell’in Türkiye’deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü şebekelerinin başında geliyor. Bugün artık 4G’yi, hatta 5G’yi konuşuyoruz. Turkcell olarak, ülkemizin her köşesinde en hızlı ve en kolay şekilde iletişim sağlamak ve böylece bilgiye erişimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak en büyük hedefimiz. Bu motivasyonla bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güçlü 3G altyapısını kurduk ve 3G hızını 3 kat artırarak bugün dünyada sunulan en yüksek 3G hızı olan 63,3 Mbps’i sunabilen ilk ve tek operatör olduk.
4G’de yaklaşık 5 yıldır yaptığımız testlerle bu teknoloji ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlarken, 5G hazırlıkları kapsamında da yönetim kurulunda yer aldığımız NGMN (Next Generation Mobile Networks) çatısı altında Türkiye’yi temsil eden tek operatör olarak gelişmeleri yakından takip ediyor, bu konuda dünya standartlarının oluşmasına yön veriyoruz. Bu alandaki öncülüğümüzü ve yeni nesil mobil iletişim teknolojilerini Türkiye ile tanıştırma konusundaki liderliğimizi 5G’de de sürdüreceğiz. Bu teknolojiler kullanıma açıldığında Turkcell’li şirketlerin en avantajlı konumda olacağını şimdiden müjdeleyebiliriz.
Turkcell olarak KOBİ’lerimizi hızla geleceğe hazırlamak istiyoruz. Artık dünyada rekabet anlık yaşanıyor. Bu nedenle KOBİ’lerimizi hıza “Gerçek Zamanlı İşletme” haline getirmemiz gerekiyor. Artık KOBİ’lerimizin rekabette bir adım öne geçebilmeleri için mobil saha otomasyonlarını çok hızlı bir şekilde yapmaları, makinelerini anlık olarak takip edebilmeli. Bunun yanı sıra sahadan verileri anlık olarak toplayarak anlık olarak analiz etmesi gerekiyor. Ayrıca bu veriyi müşterilerinin ihtiyaçlarına göre analiz ederek doğru zamanda müşterisine doğru çözümler sunabilmeli. Kısaca tüm kritik operasyonlarında anlık olarak reaksiyon gösterebilen şirketler, gerçek zamanlı işletme oluyor. Yine KOBİ’lerimizin farklılaşmasını sağlayacak bir diğer unsur da gerçek zamanlı pazarlama yapabilmeleri. Bugün KOBİ’lerin pazarlama ve tanıtım bütçelerinin çok geniş olmadığını görüyoruz. Bunun yanı sıra yaptıkları tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde müşterilerine mesajlarının ulaşıp ulaşmadığına da emin olamıyorlar. Turkcell olarak gerçek zamanlı pazarlama ürünlerimizle KOBİ’lerimizin yanında oluyoruz. Doğru hedef kitleye doğru zamanda, gerçek zamanlı ulaşabilmelerini ve daha sonrasında başarı oranlarını ölçebilmelerini sağlıyoruz. Örneğin yeni hayata geçirdiğimiz kısa adı ZİM olan zengin içerikli mesaj ürünümüz sayesinde, KOBİ’lerimiz işlerini klasik mesajdan daha farklı bir şekilde müşterilerine gerçek zamanlı olarak anlatma şansına sahip olabilecek.
KOBİ’lere sektöre göre farklılaşan teklifler
KOBİ’lerimizin en büyük beklentisi işini büyütmek ve verimli yönetebilmek. Turkcell olarak biz, iş hayatlarını kolaylaştırmak, verimliliklerini artırmak, maliyetlerini azaltmak, rekabette avantaj sağlamak ve iş süreçlerinde etkinliklerini artırmak amacıyla uzun zamandır KOBİ’lere teknolojik çözümler sunuyoruz. KOBİ’ler, Turkcell olarak sunduğumuz hizmetlerden çok daha fazla yararlanarak maliyetlerini azaltabilir, işlerini büyütebilirler. Bunun için KOBİ’lere öncelikle ihtiyaç duydukları teknolojileri ortaya koyarak tüm bu çözümleri tek elden, kolayca ve en uygun koşullarda sunuyoruz. KOBİ’lerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak daha hızlı ve kârlı olmalarını sağlamak için onlara nasıl daha iyi destek olabiliriz diye düşündük ve bu amaçla “İş’te Teknoloji Hamlesi” vizyonunu geliştirdik. Bu kapsamda farklı sektörlerin farklı ihtiyaçları olacağı gerçeğinden yola çıkarak yüzbinlerce müşterimizin ihtiyaçlarını analiz ettik. Bu analizlerden yola çıkarak kamudan enerjiye, medyadan finansa, lojistikten perakendeye, inşaattan sağlık sektörüne, geniş bir yelpazede müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirdik. Bu vizyonla ortaya çıkardığımız “İş’te Teknoloji Hamlesi” ile KOBİ’lerin işlerinin temeli olan “Altyapı”, “Yönetim” ve “Pazarlama” alanlarında ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerimize yer verdik. “İş’te Teknoloji Hamlesi” ile şirketlerin büyümesini, Türkiye’nin dünya klasmanında bir üst lige atlamasını hedefliyoruz.
Bir KOBİ en çok neye ihtiyaç duyar?
KOBİ segmenti için işlerini her yerden anlık takip edebilmeleri ve yönetebilmeleri son derecek önemli. Bu doğrultuda ilk ihtiyaçları kaliteli, kesintisiz mobil ve sabit iletişim hizmetleri. Bu temel hizmetlerin yanında Turkcell olarak, KOBİ’lerin iş hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Altyapı maliyetlerine katlanmadan verilerini yedekleyebilmelerini; işlerini, araçlarını, makinelerini her yerden anlık takip edebilmelerini sağlayan hizmetler sunuyoruz. Bu sayede de büyümelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.
Bilgiye ve işe her an her yerden erişim sağlamak üzere sunduğumuz çözümlerin başında, KOBİ’lerimize sıfır altyapı maliyetiyle sunduğumuz Turkcell Akıllı Bulut geliyor. Bu sayede bulut hizmetlerine her an, her yerden ve her cihazdan istenilen kapasiteyle ulaşan şirketlerin, donanım ve yazılım satın alma, lisans güncelleme, sistem işletiminin yanında bu teknolojileri kullanacak kalifiye personel istihdam etme, sistemlerin sürekliliği ve güvenliğini sağlayarak internette erişim masraflarını yüzde 40’tan başlayan oranda azaltabilmelerini sağlıyor. Örneğin, 25 kişilik bir işletme, tüm bu hizmetleri Turkcell Akıllı Bulut ile aldığında, altyapıda yüzde 73, yazılımda yüzde 82 ve genel toplamda ortalama yüzde 80 tasarruf elde edebiliyor.
Süreç ve Operasyon Yönetimi verimliliğine en büyük etkiyi ise M2M (makineler arası iletişim) odaklı çözümlerimiz sağlıyor. 2014’te Türkiye’deki yaklaşık her 3 makineden 2’sine Turkcell M2M hatlarıyla hizmet vererek 1,6 milyon Turkcell SİM kartlı makineyi konuşturduk. Böylece ülke ekonomisine yalnızca 2014’te 2 milyar TL’den fazla katkı sağladık. Son 3 yıla bakarsak bu rakam toplamda 4,5 milyar TL’ye ulaşıyor. M2M teknolojimiz sayesinde, Turkcell müşterisi şirketler akıllı araç sistemleriyle benzinden tasarruf edebiliyor, enerjide kayıp kaçak oranlarını çok daha düşük seviyelere çekebiliyor, stok takibinde maliyetlerini düşürebiliyor, gıda bozulmalarını engelleyebiliyor ve böylece daha fazla operasyonel verimlilik sağlayabiliyorlar. Türkiye’nin ilk makineler arası iletişim teknolojileri platformu olan Turkcell M2M Platformu (m2m.turkcell.com.tr) üzerinde sunduğumuz çözümlerimiz arasında en çok ilgi görenler, Akıllı Araç, Akıllı Enerji ve Akıllı Endüstri çözümleri.
Birlikten kuvvet doğar
Küçük ve orta boy işletmelerin ekonomi içerisindeki yeri tartışılmaz hale geldi. Bugün bir ülkede KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası rekabet gücü yüksekse bu hem ekonomik hem sosyal anlamda kalkınmaya işaret ediyor. Bu noktada Turkcell’li şirketler için en kaliteli iletişim olanaklarını sunmanın yanı sıra iyi bir iş ortağıyız. Birlikten kuvvet doğar diyerek bizimle çalışmayı tercih eden şirketleri teknolojik dönüşümün yolunda bir adım öne taşımayı, başarı yolunda basamakları birlikte tırmanmayı hedefliyoruz.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.