Lojistik firmaları sevindi, Gaziantep'e Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kuruluyor
Gaziantep Ticaret Odası (GTO)'nın Gaziantep'e Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kurulması için yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü girişimler sonuç verdi.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO)'nın Gaziantep'e Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kurulması için yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü girişimler sonuç verdi.
Gaziantep'e Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kurulması yönünde Bakanlar Kurulundan çıkan kanun hükmünde kararnam.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO)'nın Gaziantep'e Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kurulması için yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü girişimler sonuç verdi.
Gaziantep'e Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kurulması yönünde Bakanlar Kurulundan çıkan kanun hükmünde kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, GTO olarak Gaziantep'e Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kurulması amacıyla 2 yıl önce başlattıkları girişimlerin sonuç verdiğini bildirdi. Konu ile ilgili Bakanlar Kurulundan kanun hükmünde kararname çıkarıldığını ve 1 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığını kaydeden Başkan Aslan, "Gaziantep Ticaret Odası olarak yürüttüğümüz girişimlere desteklerini esirgemeyen başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin olmak üzere geçmiş dönem ve yeni dönem Gaziantep milletvekillerimize teşekkürü bir borç biliyoruz." dedi.
Gaziantep'e Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kurulmasıyla bölgedeki Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa'daki lojistik firmalarının da C2 Belgesi başta olmak üzere K Belgesi ve diğer yurt içi, yurt dışı taşımacılık işlemlerini Gaziantep'te kurulacak Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirebileceklerini dile getiren GTO Başkanı Mehmet Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gaziantep ve bölgedeki 5 ilde bulunan lojistik firmaları bundan böyle belge işlemleri için Adana'ya gitmeden işlemlerini şehrimizde yapacaklar. Gaziantep'te C2 Yetki Belgesine kayıtlı toplam 56, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Şanlıurfa'da gibi illerin firmaları da eklendiğinde bu alanda faaliyet gösteren firma sayısı 200'e ulaşıyor. Bu firmalara ait kayıtlı 6 bin kadar da araç bulunuyor. Uluslararası ve yurt içinde taşımacılık yapan lojistik firmalarımız bugüne kadar C2 Belgesi alabilmek için Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne gitmek durumundaydı. Bu konuda yaşanan sıkıntılar üyelerimizce tarafımıza iletildikten sonra Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerimizi başlattık. Bu yönde yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğümüz girişimlerimizin olumlu sonuçlanması şehrimiz ve bölge illerine önemli avantajlar sağlayacak, yıllardır devam eden sıkıntılarını sonlandıracaktır. Sonuç olarak; Kent ve bölge ekonomisinin gelişmesinde önemli katkılar sağlamasının yanında lojistik firmalarımız açısından büyük kolaylık sağlayacak olan bu gelişmede emeği geçen Gaziantepli tüm milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyorum."
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.