MÜSİAD KOBİlere sınıf atlatacak
MÜSİAD EXPOnun kapıları İstanbulda açıldı. Genel Başkan Abdurrahman Kaan İşletmesini küçükten orta ölçeğe taşıma hedefi olan firmalara cesaret vereceğiz. MÜSİAD EXPO Projeler Vadisi kapsamında görücüye çıkacak olan projeleri üretim kampüsü şeklinde inşa edeceğiz diye konuştu.
MÜSİAD - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından CNR Expo’da bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla başladı. MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, bu yıl 17’ncisini düzenledikleri MÜSİAD EXPO’nun, dünyanın en geniş katılımlı fuarlarından biri olduğunu söyledi. Bu yıl MÜSİAD olarak çalışmalarını kuruluş amaçlarına en uygun gelen “Meselemiz Türkiye olsun” ve “Birlikte kazanalım” iki temel düsturu üzerinde birleştirdiklerini ifade eden Kaan, Türkiye için değer üretmeye devam ettiklerini kaydetti.
Kaan, MÜSİAD’ın zamanla kazandığı iş yapma tecrübelerini KOBİ yapıları ile paylaşıp yeni iş modelleri geliştirdiğini söyleyerek, şunları kaydetti:
“Orta ölçekli Sanayi Bölgeleri Projeleri, bu desteklerden sadece biridir. Bu projemiz, küçük sanayi siteleri ve OSB arasında sıkışmış işletmeleri bir alternatifle buluşturmaktadır. İşletmesini küçükten orta ölçeğe taşıma hedefi olan firmalara cesaret vermektedir. MÜSİAD EXPO Projeler Vadisi kapsamında görücüye çıkacak olan bu projemiz bir ‘üretim kampüsü’ şeklinde inşa edilecektir. Alman ekonomisinin yüzde 80’ini 20 bin KOBİ oluşturmaktadır. Biz de ülkemizde her yıl 2000 KOBİ firmamızı, orta ölçekli hale getirip, faaliyete geçtikten sonra yılda 200 milyar doları ülke ekonomisine kazandırmayı amaçlıyoruz.” Kaan çalışmaları hakkında şunları kaydetti: “Yapı Tasarruf sistemi, Kooperatif finans sistemi ve Gayrimenkul Borsası projelerini fuar sürecinde sizlerle buluşturacağız. MÜSAİD EXPO kapsamında savunma sistemleri ve ileri teknoloji fuarı High Tech Port’ta, teknolojinin en son ulaştığı noktayı, bizzat örneklerini görerek idrak edeceğiz. ‘Meselemiz Türkiye’ şiarıyla yola çıkan MÜSİAD bu anlayışla, yaygın katılımlı, çok ortaklı, faizsiz finanse edilen Türk tarımına katkı sunacak olan Biyogaz Organik ve Organomineral Gübre Tesisleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Altaca Enerji partnerlerliğinde gerçekleştirilmesi hedeflenen proje kapsamında, 81 ilde 81 Biyogaz Organik Gübre Tesisi kurulması hedeflenmektedir. Proje 128 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının ve 400 milyon dolarlık kimyasal gübre ithalatının önüne geçecek, 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacaktır.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.