OSBler OSBDER çatısı altında örgütleniyor
OSBÜK seçim sonuçlarından memnun olmayarak kurul üyeliğinden istifa eden OSBler, OSBDER çatısı altında örgütleniyor.
OSBÜK seçim sonuçlarından memnun olmayarak kurul üyeliğinden istifa eden OSBler, OSBDER çatısı altında örgütleniyor.
OSBÜK seçim sonuçlarından memnun olmayarak kurul üyeliğinden istifa eden OSB’ler, OSBDER çatısı altında örgütleniyor. Ankara Anadolu OSB’nin de kurucular kurulunda bulunduğu dernek, OSB’lerin ortak çıkarlarını gözetmek ve sorunlarına çözüm aramak amacıyla kuruldu.
ORGANİZE Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) seçimlerinde ortaya çıkan sonuçtan memnun olmayarak istifa eden OSB’ler Organize Sanayi Bölgeleri Platformu Derneği (OSBDER) çatısı altında biraraya geldi. Türkiye’nin sanayi gücünün önemli kısmını ellerinde bulunduran kurucu 12 OSB yönetiminin katıldığı 23 Mayıs’taki Genel Kurul’da, OSBDER Başkanlığı’na Gebze OSB Başkanı Yücel Güngör seçildi. Güngör, OSB’lerin sorunlarının OSBDER ile çözüme kavuşturulacağı yeni projelerle yönetime geldiklerini açıkladı.
Ortak fayda korunmalı
Kurucular Kurulu’nu oluşturan 12 OSB yönetiminin katılımıyla ilk Genel Kurul’unu gereçekleştiren OSBDER, Ankara Anadolu, İzmir Atatürk, Ankara Başkent, Tekirdağ Çerkezköy, Bursa Demirtaş, İstanbul Dudullu, Kocaeli Gebze, Bursa Hasanağa, Hatay İskenderun, Manisa, Mersin Tarsus ve Sakarya 1 OSB’lerinden oluşuyor. Güngör, derneğin amacını; OSB’leri temsil edilmesi, ortak faydalarının korunması, OSB’ler arasında etkin iletişimin oluşturulması ve OSB’lerdeki yatırım maliyetlerinin azaltılması yönünde projeler üretilmesi olarak tanımladı.
Sürdürülebilir dayanışma
OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör dernek ile ilgili şunları söyledi:
"Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu değişiklik çalışmaları sürecinde ilk olarak Organize Sanayi Bölgeleri Platformu çatısında bir araya geldik. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TOBB ve OSBÜK nezdinde sürdürdüğümüz yoğun girişimler, sonucunda yeni yasada OSB ’lerin kendi kendilerini yönetme haklarının korunmasını sağladık. Oysa, hiç platform kurulmasına gerek kalmadan OSBÜK ’ün bu mücadeleyi vermesini beklerdik. Yeni Yasanın çıkmasıyla Platformumuz görevini tamamlamıştı. Ancak Platform üyesi OSB ’ler arasında sağladığımız samimi birliktelik ve dayanışmayı sürdürmek istedik."
Bakan Ergün’den destek
"Çağdaş toplumlarda örgütlenmek esastır. Biz Derneği OSBÜK ’ün alternatifi olarak kurmamıştık. Hiçbir zaman OSB ’lerin kuruluşuna öncülük eden Odalarımıza ve TOBB ’a karşı bir tutum içinde de olmadık. OSBÜK ’ün OSB ’ler arasında gerçek bir birliktelik sağlayamayacağını gösteren çok önemli gelişmeler yaşadık. Türkiye’nin sanayi gücünün önemli bölümünü ellerinde bulunduran OSBDER üyesi 12 OSB’nin temsilcileri olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün’ü ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Sayın Bakan girişimizi destekleyerek çalışmalarımıza devam etmemizin sanayimizin gelişimi için çok doğru ve yararlı olacağını belirtti."
Büyük yatırımlara ihtiyaç var
BARIŞKENT Gayrimenkul Genel Müdürü Barış Aydın, Ankara ekonomisinin ayağa kalkması için dev emlak yatırımlarına ihtiyaç olduğunu belirtti. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, 1 milyar Dolar ve üzerindeki dev emlak yatırımlarının Ankara’da gerçekleştirilmesi için kentin cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’de emlak projelerine yatırım miktarının gün geçtikçe arttığını belirten Aydın, "1 milyar Dolar ve üzerindeki dev emlak yatırımları bugün başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde boy göstermeye başladı. Ankara bu yatırımlardan en az pay alan kent" dedi. Yabancı yatırımcının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Aydın, şunları söyledi:
"Artık gelişmiş dünya kentleri bu tip projelerle ekonomilerini güçlendiriyor. Dev gayrimenkul yatırımları için Ankara her türlü yatırım özelliğine sahip. Huzurlu ve güvenli bir kent. Bu, yatırımcı için birinci önceliktir. Bu olumlu şartları değerlendirerek yerli yabancı gayrimenkul yatırımcılarını Ankara’ya çekmeliyiz."
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.