Petrol Ofisi 21 Ülkeye Madeni Yağ ihracatı yapıyor
Petrol Ofisi, bölgesindeki en gelişmiş ve en büyük teknoloji merkezinde uluslararası akreditasyona sahip Türkiye’nin en büyük madeni yağ laboratuarında ürünlerini geliştirmektedir. Ürünlerimiz uluslararası standart ve şartnameler dikkate alınarak üretilmektedir. Petrol Ofisi ürünlerinin en önemli özelliği uluslararası standartlara ve OEM şartnamelerine ek olarak; Türkiye’nin yol ve iklim şartları ile ülkemizde kullanılan yakıt kalitesinin dikkate alınarak geliştirilmesi ve kullanıcıların hizmetine sunulmasıdır.
Mutluay Doğan
Petrol Ofisi Ticari Endüstriyel Satışlar Direktörü
Madeni yağların kullanım alanları, yan ürünler, sektördeki rekabet ortamı ve Madeni Yağ pazarıyla ilgili olarak Petrol Ofisi Ticari Endüstriyel Satışlar Direktörü Mutluay Doğan ile gerçekleştirdiğimiz röportajı sizlerle paylaşıyoruz.
Madeni yağların kullanım alanları
Madeni yağlar ve gresler başta otomotiv sektörü olmak üzere demir çelik, çimento, madencilik, tekstil, makine imalatı gibi sektörlerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Daha genel bir tanım yapmak gerekirse çalışan hareket eden ekipmana sahip her sektörün ihtiyaç duyduğu olmazsa olmaz ürünlerdir. Yerçekimini dolayısı ile de sürtünmeyi ortadan kaldıramadığımız aracımızın motorundan, madende çalışan kırıcıya, dokuma makinesinden, kapımızın menteşesine kadar olan yerlerde sürtünmeyi azaltmak için kullanılması gerekmektedir.
Petrol Ofisi madeni yağları ve yan ürünleri
İzmit - Derince ve İzmir - Aliağa’da olmak üzere iki madeni yağ harmanlama tesisinde madeni yağ üretimi gerçekleştiren Petrol Ofisi, toplam 160.000 ton madeni yağ ve 10.000 ton gres üretim kapasitesi ve geniş dağıtım ağı ile Türkiye Madeni Yağ pazarının gerek üretim gerekse satış hacmi açısından lideri konumundadır.
Bu üretim gamı OEM ( Original Equipment Manufacturers ) ler de dahil olmak üzere tüm müşterilerinin ihtiyaçları karşılayacak kapasitede olup, bu faaliyetler Petrol Ofisinin Derince’de kurulu Türkiye’de ve bölgemizde ki en modern Araştırma ve Geliştirme Laboratuarı tarafından desteklenmektedir.
Petrol Ofisi Ürünlerinin farkı
Petrol Ofisi, bölgesindeki en gelişmiş ve en büyük teknoloji merkezinde uluslararası akreditasyona sahip Türkiye’nin en büyük madeni yağ laboratuarında ürünlerini geliştirmektedir. Ürünlerimiz uluslararası standart ve şartnameler dikkate alınarak üretilmektedir. Petrol Ofisi ürünlerinin en önemli özelliği uluslararası standartlara ve OEM şartnamelerine ek olarak; Türkiye’nin yol ve iklim şartları ile ülkemizde kullanılan yakıt kalitesinin dikkate alınarak geliştirilmesi ve kullanıcıların hizmetine sunulmasıdır.
Madeni yağ seçimi
Madeni yağ seçiminde dikkat edilecek en önemli konu kullanılacak yağın ekipmanın ihtiyacını karşılayıp karşılamadığıdır. Yapılan araştırmalarda meydana gelen arızaların büyük çoğunluğunun yağsız çalıştırmadan ya da yanlış yağ kullanılmasından kaynaklandığı görülmektedir. Bu nedenle ekipman üreticisinin tavsiye ettiği şartları karşılayan özelliklerdeki yağın kullanılmasına özen gösterilmelidir. Yağ seçimi yapılırken bu konuda kendini ispatlamış, güvenilir, gerektiğinde teknik destek alabilecekleri firmaların ürünlerini tercih etmeleri öneririz. Bu anlamda Petrol Ofisi’nin deneyimli teknik ekibi müşterilerinin ihtiyaçlarını gerektiğinde yerinde tespit ederek, doğru yağ kullanımını sağlamak için yardımcı olmaktadır.
Dünya ve Türkiye Madeni Yağ pazarı
Dünya Madeni Yağ pazarı son yıllarda tahmini 35 milyon ton civarı tüketim ile çok az düşme eğilimindedir. Bunun sebebi ise gelişen teknoloji ile birlikte sentetik bazlı yağların kullanım oranlarının artması ve yağ değişim aralığı sürelerinin artması şeklinde yorumlanabilir. Türkiye pazarı ise 500 bin ton civarında seyretmektedir. Türkiye pazarında Petrol Ofisi’nin payı ise; “Türkiye’de tüketilen yaklaşık her 3 litre markalı yağın 1 litresinin Petrol Ofisi tarafından karşılandığı” şeklinde özetlenebilir. Petrol Ofisi, madeni yağ alanında toplam 21 ülkeye ihracat yapmaktadır.
2007 yılı ve 2008’den beklentiler
Pazarın büyümesi ve dağıtıcı firma sayısının artmasıyla artan rekabet, firmaları daha çok müşteri odaklı çalışmaya, ek hizmetler sunmaya,ve müşteri memnuniyeti ve sadakatini arttırıcı faaliyetler yürütmeye teşvik etmektedir. Biz Petrol Ofisi olarak müşterilerimizin istek ve beklentilerini ön planda tutarak yeni ürünler ve hizmetler sunmaktayız.
2007 yılı itibariyle Türkiye’deki satılan binek araçların 51’i dizel araçlardan oluşmaktadır. Bu bağlamda, motorin segmentinde yeni ürün geliştirmek ve aynı zamanda çevresel faktörleri gözönünde bulundurmak önem kazanmaktadır. Petrol Ofisi, maximum 10 ppm kükürtlü V/Max Eurodizel 10 motorini Aralık itibariyle piyasaya sunarak sektörde yine bir ilki gerçekleştirmiştir.
Hedefimiz Türkiye’nin sektöründe lider kuruluşu olma vasfımızı daima korumak ve ülkemizin dünya enerji sistemine entegrasyonu sağlanırken, bu yolla tüketici Avrupa ülkeleri ve komşularımız ile ortak çıkarlara hizmet edecek adımlar atmaktır. Petrol Ofisi olarak, bölgesel güç olma stratejimiz çerçevesinde, Gürcistan’da faaliyet göstermeye başlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor ve çok yakında Gürcistan’da ilk istasyonumuzu açarak hizmet sunmaya başlayacağız. Bunların yanı sıra özellikle 3 büyük şehirde yeni istasyon yatırımlarımız, ürün farklılaştırma, otomasyon altyapısı ve servis kalitesi konularındaki yatırımlarımız da devam edecek.
Sosyal sorumluluk projeleri
Petrol Ofisi, Türkiye’nin uluslararası organizasyonlardaki başarısının artması için motorsporlarına destek vererek 2006 Ocak ayında Türkiye algısını ve marka değerini güçlendirmek inancı ile Formula 1 Petrol Ofisi Turkish Grand Prix’in isim sponsoru olmuştur. Petrol Ofisi’nin, ülkenin uluslararası etkinliğini artıran böyle bir organizasyona sponsor olması ve Türkiye’nin başarısını güçlendirmesi, sponsorluk projesini bir sosyal sorumluluk projesi haline getirmektedir. 2004 yılından bu yana A Milli Futbol Takımı ve Milli Futbol takımlarının ‘Resmi Sponsoru’ olan Petrol Ofisi, Türk futboluna destek vermektedir. Petrol Ofisi, verdiği sponsorluk desteği ile Türk futbolunun geleceğine katkıda bulunmayı ve bu büyük işbirliğinin yaratacağı sinerjinin takımı yeni başarılara götürmesini hedeflemektedir.
Petrol Ofisi, Karting Türkiye Şampiyonası’na ismini vererek, 25 Küçük Adam projesini hayata geçirmiştir. Petrol Ofisi, motor sporlarının ilk okulu olan karting dalında Türkiye Karting Şampiyonası sponsorluğu ve 25 Küçük Adam projesi ile Türkiye’nin motor sporlarındaki gelişimine destek vermiş ve geleceğin pilotlarının yetişmesini sağlamıştır. Ayrıca Petrol Ofisi, 2005 yılında Milliyet Gazetesi’nin öncülüğünde başlayan ve yaklaşık üç yıldır büyüyerek binlerce çocuğun öğrenimine devam etmesi için umut olan Baba Beni Okula Gönder projesine destek vermektedir. Petrol Ofisi, bugüne kadar toplam 504 öğrencinin eğitimine destek vermiş bulunuyor.
Petrol Ofisi, proje dahilinde Batman ve Adana’da yenilediği Petrol Ofisi Okulları ile gelir düzeyi düşük öğrencilerin eğitimine destek vermektedir. Aynı zamanda Türkiye çapında farklı okullara bilgisayar bağışlayarak öğrencilerin günden güne gelişen koşullarda eğitim almasına da yardımcı olmaktadır.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.