Rozak, yeni tesisinde çelik sac satışına devam ediyor
İstanbul ve Osmaniye’de olmak üzere yedi farklı depo, antrepo ve tesiste faaliyetlerini sürdüren AMDS-Rozak, Anadolu bölgelerine hizmet ağını genişletmek amacıyla 2011 yılında üretime başladığı Osmaniye Çelik Servis ve İşleme Merkezi’nde çelik sac, levha ve profillerin stoklanması ve satışı ile birlikte rulo açma makinesi servisine başladı.
Tesiste aynı zamanda yapısal çelik profil işleme, yapısal çelik sac ve levha işleme bilgisayar kontrollü CNC makinelerinin faaliyetleri de sürdürülüyor.
İstanbul ve Osmaniye’de olmak üzere yedi farklı depo, antrepo ve tesiste faaliyetlerini sürdüren AMDS-Rozak, Anadolu bölgelerine hizmet ağını genişletmek amacıyla 2011 yılında üretime başladığı Osmaniye Çelik Servis ve İşleme Merkezi’nde çelik sac, levha ve profillerin stoklanması ve satışı ile birlikte rulo açma makinesi servisine başladı.
Tesiste aynı zamanda yapısal çelik profil işleme, yapısal çelik sac ve levha işleme bilgisayar kontrollü CNC makinelerinin faaliyetlerini de sürdürdüklerini belirten AMDS-Rozak CEO’su Süleyman Zakuto, yapısal çelik levha, profil kumlama ve boyama makinelerinin de üretime başladığını söyledi. Çelik servis ve işleme merkezlerinde yeni makine yatırımlarına devam ettiklerini kaydeden Zakuto, şubat ayında faaliyete başlayan 800 tonluk levha presi ve 2500 milimetre derinliğe kadar levhalardan kaynaklı yapma profil makinesinden sonra önümüzdeki aylarda kalın etli saclar için ikinci bir rulo açma makine yatırımlarının gündemlerinde olduğu bilgisini verdi.
Osmaniye’nin, İskenderun Limanı’na ve Ortadoğu’ya yakınlığı nedeniyle büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Zakuto, “Bu yeni çelik servis ve işleme merkezimiz ile Türkiye’nin çelik işleme kapasitesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Amacımız yıllık çelik satışı olarak 1 milyon tonu aşmak. Aynı zamanda sarı ürünler denilen, iş makinelerinde kullanılan aşınma plakaları ve yüksek mukavemetli çelik ürünlerin stoklanması ve pazarlanması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bilindiği üzere yüksek mukavemetli çelikler ile daha hafif, daha yüksek taşıma kapasiteli ve daha dayanıklı iş makineleri tasarlamak mümkün” diye konuştu.
“Üretimde insan hatasını minimum düzeye indiriyoruz”
1983 yılında kurullan Rozak Demir Profil’in, 2007 yılında ArcelorMittal Distribution Solutions’a katılarak faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan Süleyman Zakuto, “Osmaniye Çelik Servis ve İşleme Merkezi’miz ile ArcelorMittal güvencesinin kapsamını bir kademe genişleterek ön imalat aşamasını da ekledik.
En önemli amaçlarımızdan biri öncelikle ülkemizdeki çelik yapı kalitesine katkı sağlamaktı. AMDS–Rozak’ın temel hedeflerinin başında hizmet kalitesini daha da yükseltmek var, sahip olduğu ISO 9001 ve OHSAS 18001 belgeleriyle koşulsuz müşteri memnuniyeti odaklı hareket eden firmamız, malzeme tedarikinde de kalite öncüsü olup kendine süreklilik, hız ve güven ilkelerini prensip edinmiştir” dedi.
Ön imalatları tamamen bilgisayar kontrollü CNC makinelerinde yaptıklarını da ileten Süleyman Zakuto, şöyle devam etti:
“Müşterilerden aldığımız X-steel veya AutoCAD çizimlerini otomatik olarak bilgisayarlardan direk CNC makinelerine aktararak olası insan hatasını minimum düzeye indiriyoruz. Projesine uygun imal edilen elamanların saha da montajı da daha kolay olur. Kaliteli ve hassas ön imalatlarımız, çelik yapı yüklenicisi olan müşterilerimizin ön imalat sonrası imalat ve montaj olanaklarıyla birleşerek daha nitelikli çelik yapıların oluşmasını, çelik yapı kalitesinin gelişmesini sağlar.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.