Timet, Avrapa’da marka olmayı hedefliyor.
Metal, özel metaller, gemi inşaatı, yağ, kimyasal, otomotiv, protez imalatçıları, elektronik, ağır endüstri, uzay, savunma gibi çok çeşitli endüstriye titanyum tedarikçiliği yapan Timet, Avrapa’da marka olmayı hedefliyor.
Metal, özel metaller, gemi inşaatı, yağ, kimyasal, otomotiv, protez imalatçıları, elektronik, ağır endüstri, uzay, savunma gibi çok çeşitli endüstriye titanyum tedarikçiliği yapan Timet, Avrapa’da marka olmayı hedefliyor.
Güç ve dayanım açısından çelikten daha sağlam, ağırlık açısından alüminyum ile kıyaslanabilecek kadar hafif, bilinen bütün metaller arasında en yüksek korozyon dayanımına sahip, neredeyse bütün kimyasal etkilere karşı dirençli bir metal olan titanyum ve titanyum alaşımların tedarikçisi olan firma, komşu ülkelerin de titanyum ihtiyacını karşılıyor.
Bu alanda teknik bilginin çok önemli olduğunu aktaran Timet Genel Müdürü Turhan Kırankaya, “Titanyum sac, plaka, çubuk, boru, tel ve istenen kesitlerde metaryel arzımızı geliştirerek artırıyoruz. Tüm sektörlerin ihtiyacı olan dövme implant ve dövme fittings malzemelerdeki talepleri de değerlendiriyoruz” dedi.
Çelikten yüzde 45 daha hafif, alüminyumdan ise yüzde 60 daha ağır olmasına rağmen iki kat daha dayanıklı olduğu için birçok sektörde titanyumun tercih edildiğini söyleyen Kırankaya, “İngiltere, ABD ve Japonya’dan getirttiğimiz titanyum, dayanıklılığı ve asitlere karşı dirençli oluşu nedeniyle, çeşitli alaşımların yapısına katılıyor. Deniz suyuna karşı eşsiz bir dayanıklılığı sahip olması nedeni ile deniz suyundan tatlı su elde edilen tesislerde ve tuzlu suya temas eden gemi donanım parçalarının yapımında bu ürün kullanılıyor. Ayrıca yangına ve darbelere karşı dayanıklı olan bu ürün biyolojik uyumluluğuyla da öne çıkıyor” aktarımını yaptı.
Üretim yapmadıklarını ancak özel dizaynları başarıyla yaptırdıklarını söyleyen Kırankaya, “Ürünlerimiz AB’ye uyumlu, kalite belgeli ve sertifikalı” diye konuştu.
Türkiye’de titanyum kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını ileri süren Kırankaya, artık tedarikçinin mamul almak yerine ihtiyaç duyduğu ürünü kendisinin yapmaya çalışmasını olumlu buldu. Kırankaya, “Buna ilave ülkemizdeki metalürji ve makine mühendisliği eğitimi veren üniversitelerin, enstitülerin, kuruluşların sektöre katkıları da umudumuzu artırıyor” şeklinde görüş bildirdi. Bu yıla ilişkin hedeflerini de anlatan Kırankaya, titanyumun mimaride de kullanılması için tanıtım yapacaklarını açıkladı.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.