Seger Korna, Otomotiv yan sanayine üretim yapıyor
Dünya devlerine orijinal parça ve yedek parça tedarik eden, otomotiv yan sanayinde iş yapan korna üreticisi Seger Kornanın Genel Müdürü Tülin Tezer, erkek işgücünün egemen olduğu bir alanda başarıya imza atarak, Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra adım attığı şirkette bu seviyesine kadar yükseldi
Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), geleneksel olarak her yıl düzenlediği “İş Yaşamında Başarılı Kadınlar Ödülleri”nde Tülin Tezer’i yılın başarılı kadın yöneticisi seçti. “Seger’de 1990 yılında kalite sistem mühendisi olarak göreve başladım” diyen Tezer, “Şansım Seger gibi, çalışanlarına değer veren ve kadınlara erkeklerle birlikte eşit fırsatlar sunan vizyoner bir firmada iş hayatına başlamak oldu. Bu iş erkek egemen bir sektör gibi görünse de aslında Bursalı kadınlar için bu alanda çok sayıda iş fırsatı var” dedi.
70 ülkeye ihracat
Şirket olarak korna ürettiklerini hatırlatan Tezer, şunları anlattı: “Üretimde ve yönetimde kadın bakış açısını kazandırmak bizi farklı bir yerde konumlandırıyor. Her kademede çok sayıda kadın çalışanımız var. 1981’den beri Bursa’da aktif olarak üretim yapan şu anda 70 ülkeye ihracat yapan pazar lideri bir firmayız ve sektör tarafından sevilen, tercih edilen bir marka konumundayız.”
Bu yıl “En Başarılı Kadın Yönetici” olarak seçilen Tezer, bu konuyla ilgili de şöyle konuştu: “Seger, üretim, yönetim, ürün geliştirme ve istihdam konusunda kurulduğu günden bu yana çizgisini koruyan ve öngörüsü çok gelişmiş bir firma oldu. Bu, benim burada çalışmaya başladığım 90’lı yıllarda da böyleydi. Seger’de makine mühendisi bir kadın olarak, kalite sistem mühendisliği göreviyle çalışmaya başlamam ve bugünlere gelmem aslında bu yaklaşımın önemli bir göstergesi, burada çalışan herkes için ciddi bir motivasyon kaynağı. Halihazırda firmamızın yönetim kademesinin yüzde 50’sini, üretim hattı çalışanlarının yüzde 23’ünü kadınlar oluşturuyor. İşin sırrı kadın veya erkek olmak değil, işini severek, değer katarak çalışmaktan geçiyor.
Seger olarak bu yıl kadınların yaşamın her alanında var olabilmesine imkan sağlayan tüm girişimlerin içinde olmak için önce Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’na katıldık. Sonra da kadının güçlendirilmesi prensiplerine (WEPs) imza attık ve Uluslararası Global Compact Platformu’nun parçası olduk. Seger’in bu platformda yer almasının, otomotiv sektöründe olumlu bir algı yaratacağına inanıyorum.”
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.