Seykoç Alüminyum yatırımlarını sürdürüyor
Seykoç Alüminyum Genel Müdürü Murat Çığlı, sektörün içinde bulunduğu durumu, Seykoç Alüminyumda yaşanan son gelişmeleri ve geleceğe dönük projelerini bizimle paylaştı.
Seykoç Alüminyum Genel Müdürü Murat Çığlı, sektörün içinde bulunduğu durumu, Seykoç Alüminyumda yaşanan son gelişmeleri ve geleceğe dönük projelerini bizimle paylaştı.
Satış hedeflerimize ulaştık
Seykoç Alüminyum; içinde bulunduğumuz küresel ekonomik krize rağmen güçlenerek yoluna devam etmektedir. 2008 yılı içerisinde satış anlamında hedeflerimizi gerçekleştirdik. Tabi geçen yılın son aylarında krizin de etkisiyle bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Bunlardan en önemlileri satışların gerilemesi ve ihracat yapan müşterilerimizin içinde bulunduğu sıkıntıların bize yansıması oldu. Şirketimiz güçlü alt yapısı, doğru yönetim ve ortak çalıştığımız kurumların özverili davranışlarıyla krizden güçlenerek çıkmasını bildi.
Yeni yatırımlar planlıyoruz
2009 yılı içerisinde öngördüğümüz gibi satış ve ciro bakımından bir miktar düşüş olmasına rağmen Mayıs ve Haziran ayından itibaren belirgin bir şekilde yükselme görülmektedir. Bu yükselmenin devam edeceğini umuyor ve bu doğrultuda Seykoç Alüminyum olarak çeşitli yatırımlar planlıyoruz. Bilindiği üzere Seykoç Alüminyum bünyesinde 3 şube, 1 servis merkezi ve 40 çalışan bulunuyor. Bunun yanında İzmir şubesini yılsonuna doğru açmayı planlamaktayız. Makine parkurunda ise Türkiye’nin en gelişmiş ve son teknoloji kesim makinesini yılsonuna doğru faaliyete geçireceğiz. Bu makine ile el değmeden istenilen ebatta, 0,2 mm toleransında kesim yapma kapasitesine sahip olacağız. Son olarak ürün portföyümüzü daha da genişletme yatırımımız söz konusu. Bu yatırımlarla birlikte satışlarımızı arttırmayı ve müşterilerimize daha iyi bir hizmet etmeyi amaçlıyoruz.
Fiyat istikrarsızlığı var
Her sektörde olduğu gibi alüminyum sektörünün de kendine özgü bazı sıkıntıları vardır. Bunlardan başlıca olanı hammadde tedariki ve fiyat istikrarsızlığı… 450-600 bin ton alüminyum tüketimi olan ülkemizde kullanılan ürünün 80’i ithalat yöntemiyle tedarik edilmektedir. Bu durum hem hammadde tedarikini zorlaştırıyor, hem finansman maliyeti ekliyor hem de milli servetin yurt dışına gitmesine yol açıyor. Fiyat istikrarsızlığı ise özelikle müşterilerimiz üzerinde olumsuz etki yaratıyor, fiyatların ani iniş ve çıkışları maliyet hesapları ve uzun vadeli yatırımlarda sıkıntı yaratıyor.
Karamsarlığa kapılmayacağız
Bu içinde bulunduğumuz kriz döneminde karamsarlığa kapılmadan, ileriyi düşünerek, Avrupa’nın önde gelen stokçularından biri haline gelerek, değerli Türk sanayicilerine ve komşu ülkelerdeki müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.