SOLIDWORKS EXECUTIVE TOPLANTISI’NDA TASARIMDA FARK YARATANLAR BİRARAYA GELDİ
DS SolidWorks küresel yöneticilerinin de katıldığı İstanbul buluşması, imalat sektörü profesyonelleri ve tasarımcılardan yoğun ilgi gördü
DS SolidWorks küresel yöneticilerinin de katıldığı İstanbul buluşması, imalat sektörü profesyonelleri ve tasarımcılardan yoğun ilgi gördü
DS SolidWorks küresel yöneticilerinin de katıldığı İstanbul buluşması, imalat sektörü profesyonelleri ve tasarımcılardan yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin dinamik ve yenilikçi şirketleriyle çalışmaktan gurur duyduklarını ifade eden DS SolidWorks Başkan Yardımcısı Ken Clayton, tasarımda fark yaratanların rekabet arenasında bir adım daha önde olacaklarına dikkat çekti.
06 Ekim 2011, İstanbul; Milyonlarca mühendis ve tasarımcının esin kaynağı DS SolidWorks’ün ürün geliştirme sürecini kısaltarak yenilikçi sunumların yolunu açan son teknoloji yazılımları, büyük İstanbul buluşmasında imalat sektörü profesyonellerine tanıtıldı. DS SolidWorks üst düzey yöneticilerinin konuşmaları ve sektörden yetkililerin katılımıyla 5 Ekim 2011 tarihinde Fortune Türkiye, Dell Computer ve TaeguTec sponsorluğunda İstanbul Marriott Hotel Asia’da düzenlenen DS SolidWorks Executive Toplantısı, “Tasarımla Farklılaşmak” teması ile gerçekleştirildi.
Günümüzde şirketlerin yenilikçi olması kadar yenilikçiliği ürünlerine ne oranda ve ne hızda yansıttıkları da önem taşıyor. Tasarım gücü ile birbirinden farklılaşan şirketlerin özellikle SolidWorks’ten destek alarak rekabet dünyasında elde ettikleri fırsatların altını çizen DS SolidWorks Executive Toplantısı, izleyicilerden büyük ilgi gördü.
Etkinliğin açılışını gerçekleştiren DS SolidWorks Başkan Yardımcısı Ken Clayton ile birlikte DS SolidWorks Türkiye Bölge Satış Yöneticisi Murat Tüzüm ve Koleksiyon Mobilya kurucusu Faruk Malhan da toplantıda birer konuşma yaparak iş dünyasından örneklerle SolidWorks’ün sağlamış olduğu yenilikçi avantajlara dikkat çektiler.
Rekabetçi ürünlerde imzamız var
Pazarda yenilikçi ürünlerle tam zamanında yer alabilmek, karlılığı artırmak ve kaliteyle fark yaratmak gibi birçok alanda şirketlerin tasarımda mükemmeliyet arayışlarına cevap veren SolidWorks yazılımlarının üstün teknolojisi, yönetim kolaylıkları ve yüksek verimlilik düzeyi ile bugün her biri bir dünya markası olan sayısız şirkete esin kaynağı olmaya devam ediyor.
Toplantının açılış konuşmasını yapan DS SolidWorks Başkan Yardımcısı Ken Clayton, üç boyutlu tasarım yazılımlarında dünya lideri olan SolidWorks markasının tüm sektörlerde yenilikçiliğe bakışı çarpıcı bir şekilde değiştirdiğini ifade ederek Türkiye pazarını değerlendirdi ve şunları söyledi:
“SolidWorks olarak kendi sektörümüzün Türkiye’deki durumundan gayet memnunuz. Türkiye gelişime açık ve dinamik bir pazar. Genç bir nüfusu var ve insanlar çok uzun saatler çalışıyor, daha çok üretiyorlar. Teknolojinin de gelişmesiyle ürünlerimize gösterilen ilgi gittikçe artıyor. Hatta mühendis olmayıp tasarıma özel ilgi duyan birçok kişi var ve SolidWorks ürünleriyle inanılmaz ürünler tasarlıyorlar. Türkiye yatırımlarımız için 2 sene önce İstanbul merkezimizi açtık. Yunanistan pazarını da Türkiye merkezinden yönetme kararı aldık. Türkiye’deki çözüm ortaklarımız oldukça güçlü ve pazardaki rekabet gücümüzü artırıyorlar. SolidWorks olarak, Türkiye pazarı için ekibimize, insan kaynaklarına ve üretilecek birçok projeye yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”
Eşsiz ürünler üretmek
DS SolidWorks’te 2000 yılından itibaren çeşitli pozisyonlarda çalışan ve bu yılın mayıs ayından itibaren küresel satışlardan sorumlu olan Başkan Yardımcısı Ken Clayton’ın ardından DS SolidWorks Türkiye Bölge Satış Yöneticisi Murat Tüzüm, “Eşsiz Ürünler Üretin” başlığını taşıyan ilginç ve bilgilendirici bir konuşma gerçekleştirdi.
Murat Tüzüm, Türkiye’de Ar-Ge’ye ve yenilikçiliğe yatırım yapan firma sayısının giderek arttığını ve bunun Türkiye ekonomisinin geleceği için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir tasarım anlayışının gerçek temsilcisi olan SolidWorks yazılımlarının tasarımın her aşamasında kurumlara çok fazla değer sağladığını belirten Tüzüm sözlerini şöyle sürdürdü:
“SolidWorks olarak işletmelere yazılım sağlıyoruz. Fakat yazılımın da ötesinde onların imalat süreçlerini değiştirmeye yönelik çözümler üretiyoruz. Tasarıma yönelik ürettiğimiz ürünlerle şirketlerin gider maliyetlerinde ciddi bir düşüş sağlıyoruz ve zamandan da tasarruf etmelerine olanak tanıyoruz. SolidWorks’ün teknik dokümantasyon yazılımlarında yer alan görsel animasyonlar, video dosyaları, montaj kılavuzları gibi ürünler şirketlerin kendi kullanım kılavuzlarını hazırlamalarına imkân veriyor. Bu da ürettikleri ürünün yanında kaliteli bir dokümantasyonla satış sonrası hizmette büyük kolaylıklar sağlıyor. Karlılıkları da kendiliğinden artmış oluyor.
Türkiye’ye baktığımızda genel anlayış olarak teknoloji kullanımının düşük olduğunu düşünürüz. Fakat imalat sektöründeki durum bunun tam tersi. Türkiye 3D CAD pazarı gelişime açık ve yenilikleri takip ediyor. Bu açıdan avantajlıyız. Türkiye’nin hem doğuya hem de batıya yakın bir duruşu var. Satışlarımızı hem doğuda hem de batıda gerçekleştirebiliyoruz. İmalatta güçlüyüz. Müşterilerimiz bizi sadece 3 boyutlu CAD yazılımı satan bir firma olarak tanıyordu. Fakat biz onlara dünyanın en güçlü tasarım yazılımının yanısıra imalat süreçlerine katkı sağlayacak çözümlerimizi de götürdük” dedi.
Tasarımın “ev”cilleşmesini sağladı
Türkiye’nin önde gelen ev ve ofis mobilya kuruluşlarından Koleksiyon Mobilya’nın kurucusu ve tasarım kavramını günlük yaşama aktaran önemli isimlerden mimar Faruk Malhan SolidWorks Executive Toplantısı’nın konuk konuşmacısı oldu. Tasarım, ürün ve müşteri arasında yaratılan değerden bahseden Malhan, sektörü ne olursa olsun tüm markaların farklılaşmak için tasarımı öncelikli araç olarak kullanmaya başladıklarını belirtti.
Türkiye’de Armada Yazılım, Ses3000, Teknolojik Yazilimlar, Yenasoft Yazilim yetkili satıcıları ile kurumlara ve kullanıcıya ulaşan DS SolidWorks hakkında daha fazla bilgi almak için www.solidworks.com ve www.solidworks.com.tr web adresleri ziyaret edilebilir.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.