TEB, KOBİ Danışmanları ve Aile Akademisi ile Avrupa KSS Ödülüne layık görüldü
Türk Ekonomi Bankası (TEB), Avrupa Komisyonu, CSR Europe ve Business in the Community işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye ayağını ise Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin yürüttüğü Avrupa KSS Ödüllerinde Büyük Şirket Kategorisinde TEB KOBİ Danışmanları ile; Etki Yönetim Kategorisinde ise TEB Aile Akademisi ile ödüle layık görüldü. TEB KOBİ Danışmanları projesiyle KOBİlerin nitelikli büyümesine ve rekabet gücü kazanmasına destek olan TEB, TEB Aile Akademisi ile de toplumun finansal okuryazarlık oranının yükseltilmesi için çalışıyor.
Bireysel Bankacılık, Kurumsal Bankacılık, Özel Bankacılık ve KOBİ Bankacılığı gibi birçok farklı segmentte müşterilerinin hayatını kolaylaştıran ve varlıklarını değerlendiren çözümler sunan Türk Ekonomi Bankası (TEB), Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanındaki faaliyetleriyle de dikkat çekiyor. Avrupa Komisyonu, CSR Europe ve Business in the Community işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye ayağını ise Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin yürüttüğü Avrupa KSS Ödülü Türkiye kapsamında değerlendirmeye alınan TEB; Büyük Şirket Kategorisi’nde TEB KOBİ Danışmanları ile; Etkin Yönetim Kategorisi’nde ise TEB Aile Akademisi ile ödüle layık görüldü.
TEB KOBİ Danışmanları, derinlikli analizleriyle KOBİ’leri güçlendiriyor
KOBİ Bankacılığı alanındaki başarılı çalışmalarıyla Dünya Bankası’nın bir kuruluşu olan IFC tarafından dünyaya örnek gösterilen TEB, KOBİ Danışmanları aracılığıyla KOBİ’lerin ihtiyaçlarını derinlemesine analiz ederek, firmalarına özel çözümler üretiyor. 24 aylık yoğun bir eğitim sürecinden geçen TEB KOBİ Danışmanları, bu sürecin sonunda müşterilerini sadece finansman yönüyle değil, aynı zamanda üretim yönetimi, pazarlama faaliyetleri ve insan kaynakları yönetimi gibi konular açısından da analiz edebilecek düzeye geliyor. KOBİ’ler, TEB KOBİ Danışmanlığı hizmeti sayesinde, normalde danışmanlık firmalarından ücret karşılığında alabilecekleri destekten ücretsiz olarak yararlanabiliyor. KOBİ’lerin değişen ekonomik şartlara uygun olarak gelişme çabalarına yön veren “TEB KOBİ Danışmanı”; bu kapsamda satışın geliştirilmesi, üretim verimliliğinin arttırılması ve finansal kaynakların etkili kullanılması yoluyla KOBİ’lerin dayanıklılığını artırıyor. KOBİ’leri, sahip oldukları altı temel fonksiyonu analiz etmeye yönelik sorular üzerinden inceleyen KOBİ Danışmanları, bu inceleme sonucunda detaylı görüş ve önerilerini yaklaşık 40 sayfalık bir rapor haline getirerek firma yetkilileriyle paylaşıyor. KOBİ Danışmanları tarafından sunulan derinlikli danışmanlık hizmeti sayesinde yurt içi ve yurt dışı pazarlarda sahip oldukları rekabet gücünü arttıran KOBİ’ler, nitelikli büyüme yolunda güç kazanıyor.
TEB Aile Akademisi ile finansal okuryazarlığın arttırılması hedefleniyor
“Danışman Banka” kimliğini, Samimi Bankacılık anlayışıyla birleştirerek Bireysel Bankacılık alanına taşıyan TEB, bunun ilk adımını TEB Aile Akademisi ile attı. “Aile ekonomisi ülke ekonomisinin temelidir” düşüncesinden yola çıkarak hayata geçirilen TEB Aile Akademisi ile uzun vadede halkın finansal okuryazarlığının arttırılması; tasarruf ve birikim bilincinin yerleştirilmesi hedefleniyor. Bu amaçla düzenlenen seminerlerde işlenen konuların temelinde ev ekonomisi yatıyor. Ailelere, bütçe yönetimi, gelir gider dengesinin hesaplanması, birikimlerin doğru yönetilmesi, kredi ve kredi kartlarının doğru kullanımı, harcama ve tasarrufların daha doğru şekilde planlanması için yapılması gerekenler, hak ve sorumluluklar konularında yol gösteriliyor. Bunlara ek olarak faiz ve stopaj gibi finansal terimlerin doğru anlamlarını da öğrenen katılımcılar; internet bankacılığı ve mobil bankacılık gibi kanalların kullanımına, yasal yükümlülük ve haklara ilişkin olarak da bilgi sahibi oluyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.