UKUB'un Teknik Eğitimleri Sektöre Can Simidi Oluyor
UKUB tarafından, sektörün yaşadığı teknik personel sorununa çözüm ortağı olmak amacıyla kurulan UKEMde düzenlenen eğitimler büyük ilgi görüyor.
UKUB tarafından, sektörün yaşadığı teknik personel sorununa çözüm ortağı olmak amacıyla kurulan UKEMde düzenlenen eğitimler büyük ilgi görüyor.
UKUB tarafından, sektörün yaşadığı teknik personel sorununa çözüm ortağı olmak amacıyla kurulan UKEM’de düzenlenen eğitimler büyük ilgi görüyor. Sektörün nitelikli personel sıkıntısını azaltmayı hedefleyen eğitimler uygulamalı ve teorik olarak yapılırken, eğitim sonunda da katılımcılara sertifika veriliyor.
Türkiye’deki mesleki teknik eğitimin ihmal edilmesi nedeniyle imalat sanayiinde başlayan nitelikli personel sıkıntısı had safhaya ulaştı. Kalıp sektöründe daha çok hissedilen soruna çözüm bulmak için harekete geçen Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) bünyesinde kurulan eğitim merkezinde düzenlenen eğitimler büyük ilgi görüyor. Ulusal Kalıpçılık Eğitim Merkezi (UKEM) adıyla hizmet veren merkezde geçen hafta içinde düzenlenen Kesici Takım Eğitimi’ne 25 kişi katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.
“Teknik Ara Personel Bulmakta Zorlanıyoruz”
UKUB Başkanı Şamil Özoğul son çeyrek asırda Türk eğitim sistemine yapılan yanlış müdahaleler yüzünden imalat sanayisinin büyümek için en çok ihtiyaç duyduğu nitelikli personel kaynağının tükenme noktasına getirildiğini söyledi. Özoğul, “Hangi sektöre baksak, hangi firmaya sorsak, ne yazık ki en önemli ortak sorunun nitelikli teknik personel olduğunu görmekteyiz, duymaktayız” dedi. Kalıpçılık gibi ileri teknoloji kullanarak tasarım ve imalat yapan, yüksek katma değer üreten sektörlerin gelişmesi, büyümesi için sorunun çözülmesinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Özoğul, “Mevcut eğitim sistemi bugün değiştirilse dahi somut sonuçların 5-6 yıldan önce alınması mümkün değildir” dedi.
UKUB olarak sektörlerinin önündeki bu büyük engelin bir an önce aşılması için plan yaptıklarını söyleyen Özoğul, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) başvurarak kaynak sağladıklarını ve UKEM’i kurduklarını söyledi. UKUB üyelerinin de bağışlar yaparak UKEM’e hayat verdiklerini vurgulayan Özoğul, “Düzenlediğimiz eğitimlere gösterilen ilgi bizi çok sevindiriyor. Doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” diye konuştu.
UKUB tarafından Yalova’da kurulacak Kalıp İmalatı İhtisas OSB (Kalıpçılar Vadisi) çalışmalarının da hızla sürdüğünü vurgulayan Şamil Özoğul, UKEM’de verilen eğitimlerin Kalıpçılar Vadisi’nde istihdam edilecek nitelikli personellerin yetiştirilmesinde de büyük katkı sağlayacağını söyledi. Özoğul, “Kalıpçılar Vadisi’nde eğitimli personel ihtiyacımız daha da artacak. Başlattığımız eğitimlerle bu açığı şimdiden kapatmayı amaçlıyoruz” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.