Yeni nesil veri merkezleri Nexans 40G ile çağı yakalıyor
Nexans 40G: Veri merkezinde ezber bozan yenilik
Nexans 40G: Veri merkezinde ezber bozan yenilik Kablo endüstrisinde sektörün ve inovasyonunun lideri Nexans, geliştirdiği 40G bakır ve fiber hazır kablo sistemleriyle iş yapma ve veri akış süreçlerine yeni bir kalite, hız ve güven getiriyor. Devrim niteliğindeki kablolama sistemi, kurulum kolaylığı ve maliyet avantajıyla da şirketlere büyük kolaylıklar sağlıyor.
Kablo endüstrisinin dünya lideri Nexans, teknolojinin zirvesi Nexans 40G bakır ve fiber hazır kablo sistemleriyle yeni nesil veri merkezlerinin geleceğe yönelik tüm ihtiyaçları için en köklü çözümü sunuyor. Kapasiteyi zirveye taşıyan, kurulumu kolay, uzun ömürlü, ağın geleceğini garanti altına alan ve sistem değiştirmeye kıyasla çok daha düşük maliyetli olan Nexans 40G bakır ve fiber hazır sistemi, kurum ve kuruluşlara büyük katma değer sağlayan avantajlar sunuyor.
Sistem tasarımcıları kabloyu bağımsız düşünmemeli On yıldan bu yana patlama yaşayan veri merkezi pazarı, ekonomik krize rağmen hızlı büyümesini sürdürüyor. Şirketler açısından hayati bir yatırım olan veri merkezlerinin yeniden tasarımını gerçekleştiren kuruluşların ise enerji, soğutma ve depolama kadar kablolama altyapısına da büyük önem vermeleri gerekiyor.
Ağ dizaynı ve kablolama altyapısının iki ayrı faktör değil bir bütün olduğunu belirten Nexans Türkiye yetkilileri, kablolama sisteminin tüm ağı birbirine bağladığını, şirketlerin gelecekte duyacakları ihtiyaçları için ileriye yönelik bir kablo altyapısına sahip olmaları gerektiğinin altını çiziyorlar. Bununla birlikte, tasarımın uygulamadan bağımsız ve modüler olması gerektiğini ifade eden Nexans Türkiye yetkilileri, bu sayede 20 yıllık ya da daha uzun ömürlü olabilecek modern veri merkezlerinin yaşam süresi beklentilerinin karşılanabileceğini vurguluyorlar.
Veri merkezinin sağlıklı dolaşım sistemi Nexans Türkiye yetkilileri, 'kabinet üstü' (top of rack) anahtarlamanın bazı başarılı sonuçları olmuşsa da, veri merkezine mümkün olan en hızlı veri giriş çıkışını sağlamaya duyulan ihtiyaç nedeniyle 'satır sonu' (end of row) çözümün benimsenmesinin önemine vurgu yapıyorlar. Nitekim veri merkezi ağları, piramit tasarımın aksine daha yatay bir hiyerarşiye kayıyor ve bu nedenle daha az anahtarın gecikme üzerindeki etkisi daha az oluyor.
'Kabinet üstü' anahtarlama gecikme sorununu büyütürken, 'satır sonu' anahtarlama çözümüne geçişle, ağdaki herhangi iki nokta arasındaki bağlantı çok daha az gecikmeyle sağlanabiliyor. Bu durum, basit bir yamalama işlemiyle yapılandırılabilen çapraz kablolama aracılığıyla kolaylaştırılıyor ve daha çok anahtarda dolaşma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Yapılandırılmış kablolamanın, noktadan noktaya kablolamadan çok daha iyi ve verimli bir seçenek olduğunu belirten Nexans Türkiye yetkilileri, güçlü ve enerjiye aç sunucuların veri merkezinde dağıtılıp çapraz kablolamayla birbirine bağlanabildiğini ve böylece kablosuz erişim alanlarını azalttığını, ekipman ve soğutma sistemleri için güç yükleme koşullarını dengelediğini vurguluyorlar. Bant genişliğinin de bir diğer önemli etken olduğunu ifade eden Nexans Türkiye yetkilileri, mümkün olan en yüksek bakır kablolamayı yapmanın, ağın geleceğini ICT ekipmanlarının birçok nesli garanti edeceğini ve çok daha az aksama ile daha düşük maliyet yaratacağının altını özellikle çiziyorlar.
Ağın gelecekteki hızı için 40G şart Nexans Türkiye yetkilileri, büyük veri merkezleri için günümüzün temel aktarım hızının saniyede 10G olduğunu belirtiyorlar. Fakat televizyon ya da görüntü sinyallerinin internet protokolü üzerinden dağıtımı (IPTV), IO konsolidasyonu ve sunucu sanallaştırmanın yakın bir zaman diliminde ağda daha büyük 'veri iletim hatlarının' kullanımını gerekli kılacağını, bu iletimin temel hızının veri merkezi omurgasında 40G, hatta 100GB'a ulaşacağını vurguluyorlar. Nitekim dünyanın önde gelen IT uzmanları da, veri merkezi anahtar-sunucu bağlantılarının önümüzdeki beş yıl içinde 40G'yi geçeceğine kesin gözle bakıyorlar.
Geleceğe damgasını vuracak kablolama sistemi
Nexans Türkiye yetkilleri, geliştirdikleri bir dizi yeni fiber optik ürünü dünyada yaşanan uygulamalara paralel lanse ettiklerini, 40GB ve 100GB ethernet açısından hangi düzenlemelerin hayata geçirildiğini kavramak için öncelikle IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) gibi standart geliştirme kurumlarında neler olduğunu takip etmek gerektiğini işaret ediyorlar. Fiber üzerinden 40G için şartların tamamlandığını ve tümüyle yeni bir bağlanırlık kullanan paralel optiğin tanımlandığını belirten Nexans Türkiye yetkilleri, bu gelişmenin ezber bozucu bir yenilik olduğunu, yalnızca günümüzün eski sistemlerini desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda 40GB'a terfi ederken bir geçiş yolu sunacağını, bunun için kolay geçişi sağlayacak altyapı planlamasına gereken önemin verilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.
Şirketlere avantaj üstüne avantaj Günümüzde 40GB'a geçme kapasitesi olmayan, yalnızca 10GB taşıyabilen bir sistemi şirketlere sunmanın artık hiçbir anlamı olmadığını ifade eden Nexans Türkiye yetkilileri, sistemi yenisi ile değiştirmenin ise yaratacağı aksamaların yanı sıra beraberinde çok ciddi bir mali külfet getireceğini belirtiyorlar.
Alanının en gelişmiş teknolojisine sahip Nexans 40G bakır ve fiber hazır sistemleriyle daha ilk günden şirketlerin bu güce ulaşacağını söyleyen Nexans Türkiye yetkilleri, 40GB'a geçişin son derece kolay olduğunu, yalnızca patchcord'larda çok basit bir tadilat gerektiğini ileri sürüyorlar. Tüm altyapı kablolarının sağlam kalacağını, taşınmak zorunda olmayacağını belirten Nexans Türkiye yetkilleri, en düşük maliyetle minimum aksaklık sunan seçeneğin Nexans 40G bakır ve fiber hazır sistemleri olduğunun altını çiziyorlar.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.