Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından 2012 yılının en çok beğenilen ve tercih edilen markası olduk
Elektriğe yön veriyoruz sloganıyla hizmet veren Opaş Elektrik sektörde ses getirmeye devam ediyor.
Elektriğe yön veriyoruz sloganıyla hizmet veren Opaş Elektrik sektörde ses getirmeye devam ediyor.
Sektörde tercih edilen bir marka olmanın gurunu yaşadıklarını söyleyen Opaş Elektrik Müdürü Pazarlama ve Satış Müdürü Yılmaz Caymaz ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajı sizlerle paylaşıyoruz.
Sorularımıza geçmeden önce firmanızdan kısaca bahseder misiniz?
Opaş Elektrik adıyla 1982’den bu yana paket şalter üreten firmamız, Ümraniye Dudullu’da bulunan 4000 m2 kapalı alanla kendi fabrikasında kullandığı vida ve yay dışında tüm ürünlerinde kullandığı mamulleri kendisinin ürettiği 100 sermayeli bir Türk şirketidir.
Müşterilerinize hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz?
30 yıldan bu yana paket şalter üretiminde, ilk başladığı yıldan bu güne bu grupta Ar-Ge çalışmalarına yer veren ilk şirket olduğumuz bir aşikârdır. Üstelik gövdeyapısından mekanik sisteme kadar değişiklikler yaparak dünya pazarlarında da tercih edilir hale getirerek kendi adına patentleri ile paket şalter üreticileri içinde bir Türk firması olduğunun gururunu yaşatmaktadır. Ülkemizde ve yurtdışında istenilen olması gereken tüm kalite belgelerine de sahip olan şirketimiz geniş bir yelpazede 66.000 ürün barkodu seçeneğini kullanıcılara sunmuş ve dışa bağlı birçok ürünü ülkemizde üreterek ithal edilmesinin önüne geçilmesinde fayda sağlamıştır.
Ürünleriniz ağırlıklı olarak hangi sektörlerde kullanılıyor?
Makine, otomasyon panolarında kullanılan Opaş Paket Şalterleri “Elektriğe yön veriyoruz “ sloganıyla öncelikle makine, makine otomasyonu, elektrik panoları, motorlara yön verme gibi çok çeşitli alanda kullanılmaktadır. Opaş Paket Şalterleri ülkemizde üretilen yurtdışına ihracatı olan bir çok makina üreticileri, regülatör firmaları, otomasyon panosu üreticileri, kompresör üreticileri, kaynak makinası üreticileri ve diğer paket şalterin kullanıldığı her yerde tercih edilen ürün haline gelmiştir. Ülkemizin seçkin üreticileriyle çalışmaktadır.
Ürünleriniz ağırlıklı olarak hangi sektörlerde kullanılıyor? Mümkünse referanslarınızdan bazılarını bizimle paylaşır mısınız?
Bizi sektör içindeki diğer markalardan farklı kılan dünya markalarıyla birlikte bir yerli firma olarak, innovasyona dayalı çalışmalarıyla sürekli hale getirmiş, kaliteden ödün vermeden üretimini sürekli arttıran, müşteri memnuniyetini kendine misyon edinmiş, müşteri ilişkileri yönetimini sürekli iyi kullanmaya gayret eden ve bu sayedetercih edilen marka olmanın gururunu taşıyan, müşterilerine çözüm ortaklığı sunan, her kullanıcıya empati ile yaklaşan ve bu sayede sorun çözücü ve ihtiyaçlara anında cevap verme yetisi olan bir pazarlama anlayışını uygulayan, hızlı teslimat ile fark yaratan, geniş ürün çeşitliliği ile dışa bağımlılığını önleyen, ekonomik fiyatları ile farklılığın üstüne çıkan bir anlayışta olmanın sektörde farklılığımızı ortaya çıkaran etkenlerdir.
Sizce sektörün en büyük sorunları neler? Sorunların çözümü için sizce neler yapılmalı?
Elektrik sektörünün içinde yer aldığımızdan dolayı sorunlar aslında benzer niteliktedir fakat paket şalter üretenler açısından bakıldığında özellikle yerli üreticilerin kendilerini geliştirmeleri ve yenilemeleri gerekir kanısındayım. Bunun dışında en önemlisi ise tabii ki maliyetlerdir. Sanayinin en önemli sorunlarından enerji fiyatları, hammadde maliyetleri ve büyük şehirlerde olmanın getirdiği gider maliyetleri olarak karşımıza çıkmaktadır diyebilirim. Bunun yanında teşviklerden yararlanamıyorsunuz, kalifiye çalışan bulmak çok zor hale geldi. Ülkede son dönemde uygulanan yeni çek yasası ki bu sektörü kilitlemekle kalmadı, sektörde birçok firmayı artık kapanır duruma getiren tahsilat zorlukları başlattı. Güven artık kalmadı bu da iş sirkülasyonunu yavaşlattı diyebilirim.Bunlara çözüm noktasında genellikle sanayicilerin sıkıntısını devlet yöneticilerinin dikkatle izlemeleri, harekete geçecek bir eylem planına geçilmesi, özellikle imalat sektörünün hammadde giderlerinin düşürülmesi, ek kaynakların yaratılması, vergi dilimlerinin bu ölçülerde tekrar düzenlenmesi gerekiyorsa bizi yönetenlerin sanayiciye süspanse edilebilir destekler olunca rahat bir nefes alınabileceğini ifade etmek isterim.
2012 yılı firmanız açısından nasıl geçti, 2013 yılından neler bekliyorsunuz?
2012 yılı firmamız açısından beklentilerin de üstünde geçti diyebilirim. Yıllık hedefimizin üzerinde yurtiçi ve ihracat hedefimizi gerçekleştirdik. Ama en önemlisi Tüm Tüketici Koruma Derneği’nden bir ödül alarak bu başarıyı pekiştirdik. Türkiye Tüm Tüketicileri Koruma Derneği 2012 yılında markaya ilgi derecesini araştırarak, kalite açısından, beğeni açısından ölçmüş olup ve son 1 yılın en çok beğenilen ve tercih edilen markalarından birincisini Opaş Paket Şalterleri ortaya çıkarmışlar ve tüm kullanıcılara, tüketicilere Opaş Paket Şalterleri’ni tavsiye ediyoruz ödülünün verilmesini kararlaştırmış olup tavsiye ediyoruz logosunu 22.12.2012’de bir törenle bize teslim ettiler.
Bundan daha gururlu bir tablo ne olabilir ki?
Bize bunu yaşatan tüm kullanıcılara, satıcılara ve bayilerimize sonsuz teşekkür ederek saygılarımı sunmadan geçemeyeceğim. Bu arada kendi şahsım adına yapılan sektör için analizlerde de pazarlama ve satış alanında uygulanan çalışmalarımdan dolayı da sektör kullanıcıları ve bayilerinin sayesinde yılın altın adamı ödülünü aldım. Herkese buradan tekrar tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. 2013 yılı aslında pazar liderliği konumumuzu bulunduğu yerden daha yukarlara taşımak, yıllık adet bazında hedefim 750.000 adet paket şaltere ulaşmak, ihracatımızı da bu niyetle 2 milyon dolara çıkarmak kısacası büyümeye ve ülkeye yeni ürünler katmaya devam edeceğiz.
Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz projeleri bizimle paylaşır mısınız?
Kısa vadede şirketimizin daha büyük bir alanda hizmet vermesini sağlayacak olan fabrika inşaatının kısa sürede bitmesini ve faaliyete geçmesini beklerken, özellikle makine ve otomasyon sektöründe ihtiyaçları olan ürünleri piyasaya verme, yeni ürünlerimizden de çağa uyarak mekatronik ürünlerinin projelerinin hayata geçirilmesini sağlamaktır
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.