Yeni ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturuyoruz
SDF Tasarım Üretim Müdürü Özgür İlyas Karaoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz. Özgür İlyas Karaoğlu Üretim
SDF Tasarım Üretim Müdürü Özgür İlyas Karaoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz. Özgür İlyas Karaoğlu Üretim
Sorularımıza geçmeden önce bizlere kendinizden ve firmanızdan bahseder misiniz?
Talaşlı İmalat ile 1991 yılında Gönen Teknik Lisesi Makine Bölümü’nde tanıştım. Daha sonra DEÜ Makine Resim Konstrüksiyon bölümünü ve işletme Fakültesini bitirdim. 15 yıl boyunca çeşitli şirketlerin Ar- Ge bölümlerinde Tasarımcı olarak görev yaptım. 2012 Yılında da SDF Tasarım Mühendislik ve İmalat firmasını kurup talaşlı İmalat ve Kalıp sektörüne hizmet etmeye başladık.
Müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetler neler?
ISO 9001 Kalite belgesine sahip olan firmamız müşterilerimize Sac Kalıp tasarımı ve imalatı, Aparat tasarımı ve imalatı, Model tasarımı ve imalatı, Fason CNC torna, CNC Dik işlem hizmeti vermekteyiz. Ayrıca tasarım konusundaki uzman kadromuz ile Tasarımdan imalata tüm konularda çözüm sunmaktadır.
Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
Firmamız başta otomotiv ve denizcilik sektörü olmak üzere makina imalatı sektörlerine de ağırlıklı olarak hizmet vermektedir.
Pazar payınızı artırma adına yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğünüz çalışmalar neler? 2014’te hangi fuar, seminer vb. etkinliklere katıldınız ya da katılacaksınız?
Pazar payını artırmak için son teknoloji CNC tezgahları ile üretim yaparak müşterilerimizin beklentilerine daha kaliteli, daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle cevap veriyoruz. Yeni teknolojiyi de yakından takip etmek için sektör ile ilgili olan tüm yurt içi ve yurt dışı fuarlarına da ziyaretçi olarak katılıyoruz. 2014 yılında da sektör ile ilgili tüm fuarları takip edeceğiz.
Türk Kalıp sektörünün genel durumunu bizler için değerlendirir misiniz? Sizce sektörün gelişmesi adına neler yapılabilir?
SDF Tasarım olarak Kalıp sektörünün Türkiye’de sürekli gelişmekte olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Kalıp sektörünün gelişmesi içinde nitelikli eleman istihdamı yanında firma içinde de teknik eğitimler verilerek nitelikli eleman sayısı artırılabilir. Bu sayede Türk kalıp sektörünün daha iyi bir konuma gelmesi mümkün olacaktır.
Sektördeki rekabet ortamı hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce sektörde adil bir rekabet ortamı var mı?
Bu sektörde kaliteli hizmet sunan firmalar her zaman tercih edilir. Kaliteli hizmeti uygun fiyatlarla yaparsanız da bu piyasada tercih sebebi olursunuz. Rekabet ortamı ürün kalitesini iyi yönde doğrudan etkileyeceğini düşünüyorum. Rekabet olan ortamda her zaman daha iyisini daha uygun fiyatlı nasıl yapabilir mi düşünmek zorundasınız.
Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz projeleriniz neler?
Tasarım aşamasında olan bazı otomotiv yedek parçalarını yakın zamanda müşterilerimiz ile buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu projemiz hayata geçirdiğimizde de gerekli tezgah ve iş gücü yatırımı yaparak istihdam da yaratmış olacağız.
Son olarak dergimiz aracılığıyla sektöre yönelik neler söylemek istersiniz?
Bu sektörde bulunan sanayicilerimizin daha kaliteli ürünü daha az maliyet ile üretmek istiyorlarsa gerekli tezgâh ve nitelikli personel yatırımı yapmak zorundadırlar. Nitelikli personel ihtiyacının karşılanması içinde Meslek okullarının daha verimli hale gelmesi gerekmektedir. Burada da eğitimcilere çok fazla iş düşmektedir.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.