Gaziantep’te Ar-Ge yatırımları 5 misli arttı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yapan şehri olmak istediklerini,
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yapan şehri olmak istediklerini,
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yapan şehri olmak istediklerini, TÜBİTAK ile yaptıkları işbirliğiyle, son 3 yıldan beri Ar-Ge çalışmalarında, Gaziantep Atılımı Projesiyle birlikte TÜBİTAK’a gönderdikleri projelerin sayısında 5 misli artış sağladıklarını söyledi.
’Makine İmalatı Ar-Ge Proje Pazarı’ nın kurulmasıyla ilgili Gaziantep Üniversitesi, Özel Zirve Üniversitesi ve Özel Gazikent Üniversitesi ile birlikte yapılan toplantının açılışında konuşan GSO Başkanı Koçer, Gaziantep’te ilk defa yaptıkları ve bundan sonrada her yıl geleneksel olarak yapmayı planladıkları ’Ar-Ge Proje Pazarının’ sanayicilere yeni ürün ve rekabet ortamı sağlayacağını söyledi.
Uzunca bir süreden beri GSO olarak, Gaziantep’in rekabet gücünü artırmaya yönelik bir dizi çalışma yürüttüklerini dile getiren Koçer, markalaşmadan sonra İnovasyon, Ar-Ge ve bugünde akıllı sanayi gibi birçok konuda faaliyetler içerisinde olduklarını belirtti.
Bu faaliyetlere başta Gaziantep Üniversitesi olmak üzere diğer 2 özel üniversitenin de destek verdiklerini ifade eden Koçer, ’Bugün şunu memnuniyetle belirtmek isterim ki, düne göre sırtımız daha sağlam. 3 üniversitemiz var. Bu 3 üniversitemizde GSO ile birlikte, Gaziantep’teki, üniversite sanayi işbirliğini geliştirme noktasında da çok üst düzey çalışmalar içerisindeyiz. GSO olarak üniversite-sanayi işbirliği açısından düne göre bugün çok daha iyi konumdayız’ diye konuştu.
Koçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
’Neden Ar-Ge Proje Pazarı? Gaziantep Anadolu’da sanayi olarak iyi bir duruma gelmiş bir şehir. Artık proje üretmek Türkiye’de çok önemli, Tübitak’la işbirliği içerisinde olmak, Tübitak’a proje üretmek, proje göndermek çok önemli, oradan destekler almak çok önemli, ama bundan daha önemlisi işletmelerimizin Ar-Ge yapması. İşletmelerimizin yenilikçi yeni akımlara kapılması için de ellerindeki imkanları çok iyi kullanmaları gerekiyor. Tabi bu imkanları kullanırken de yeni fikirlere ihtiyaçları var. İşte bu fikirleri de bu proje pazarında hep birlikte tartışacağız, hep birlikte birbirimize sunacağız. Bu proje pazarı toplantısından sonra biliyorum ki projesi olanlarla proje arayanların memnun kaldığı, memnun olarak ayrıldığı bir proje pazarı olsun.’
Bilgiye dayalı, bilime dayalı, bir sanayinin oluşmasını istediklerini vurgulayan Koçer, sözlerini şöyle tamamladı:
’Gaziantep’te yüksek Ar-Ge yapan bir sanayinin oluşmasını istiyoruz ve biraz daha ileri giderek Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yapan şehri olmasını istiyoruz. Tübitak ile yapmış olduğumuz işbirliği içersinde son 3 yıldan beri Ar-Ge’de Gaziantep atılımı projemizle birlikte Tübitak’a göndermiş olduğumuz proje sayımızı 5 misli artırdık. Yeterli mi? Elbette yeterli değil. İşte bu toplantılar daha sonraki başarılarımızı inşallah getirecek diye düşünüyorum.’ Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Özel Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ve Özel Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de, yaptıkları konuşmalarda, üniversite-sanayi işbirliğinin hem Gaziantep hemde ülke sanayisine ciddi yararlar sağlayacağını, Türkiye’nin sanayideki rakipleri ABD, Çin ve Hindistan gibi ülkelerle rekabet edebilmesinin tek yolunun ciddi Ar-Ge çalışmaları ile yeni rekabet alanları oluşturmak olduğunu kaydetti.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.