Wire & Tube 2024 Fuarı'nda 'yeşil çelik' rüzgarı esti!
Türk şirketleri sürdürülebilir ürünleriyle fuara damga vurdu Küresel demir çelik sektörünün en önemli buluşması olan Wire & Tube 2024 Fuarı’na sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm teknolojileri ve ‘yeşil çelik’ damga vurdu. Almanya’nın Düsseldorf kentinde 15-19 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenen ve dünyanın…
Türk şirketleri sürdürülebilir ürünleriyle fuara damga vurdu
Küresel demir çelik sektörünün en önemli buluşması olan Wire & Tube 2024 Fuarı’na sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm teknolojileri ve ‘yeşil çelik’ damga vurdu. Almanya’nın Düsseldorf kentinde 15-19 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenen ve dünyanın önde gelen demir çelik şirketlerini buluşturan fuarda Türk şirketleri önemli bir katılım sağlayarak ilgi odağı oldu. 300’e yakın firmamızın boy gösterdiği fuarda özellikle önceki senelerden farklı olarak en yoğun gündem konusu yeşil dönüşüm ve yeşil çelik oldu.
213 firmamız fuarda yerini aldı
Özellikle, sürdürülebilirlik odaklı ürünlere ve çevre dostu üretim yöntemlerine ilginin arttığı Wire & Tube 2024 Fuarı’nda Türk çelik sektörünün devleri de yerini aldı. 213 firmamızın yer aldığı fuarda yeşil çelik ürünlerini sergileyen Türkiye’nin önde gelen çelik markaları katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Bu durum sektörümüzün yeşil çelik ve yeşil dönüşüm alanında attığı adımların ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor.
Rekabetin arttığı, piyasa koşulları sebebiyle fiyat seviyesinin tahminlerin altında kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu yüzden yeni iş fırsatlarının tüm tedarik zinciri adına önem taşıdığı ve kapsamlı bir fuar olduğunu söyleyebiliriz. Çelik sektörü, dünyadaki tüm endüstriyel sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 28’ini ve tüm iklim ısınmasına neden olan emisyonların yüzde 7-9’unu üretiyor. Çelik üretiminden kaynaklanan emisyonları en aza indirmek için çelik üreticilerinin mevcut kömür yakan yüksek fırınlardan elektrik ark ocaklarına geçmesi gerekiyor.
Fuarda ana gündem yeşil çelik oldu
İhtiyaç duyulan elektriğin de rüzgâr ve güneş enerjisi gibi düşük emisyonlu yöntemlerle üretilmesi gerekiyor. Türkiye, AB ile yaptığı ticaretten dolayı, sınırda karbon düzenlemesinden en çok etkilenecek ülkeler arasında yer alıyor. Firmaların, AB’ye ticaret yaparken vergi yüküyle karşılaşmaması için karbon ayak izlerini azaltması önem taşıyor. Bu bağlamda fuarda Türk şirketleri Yeşil Dönüşüm başlıklı sunumları dikkatle takip ederek yol haritalarını ve gelecek stratejilerini belirledi.
Yeni iş birlikleri için gerekli alt yapılar oluşturuldu
Fuara farklı ülkelerden gelen birçok ziyaretçi şirketlerimizin stantlarına yoğun ilgi gösterdi. Özellikle Avrupa ve Amerika kıtalarından gelen misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Fuarın bu kadar geniş bir coğrafya kapsamında ilgi görmesi ve ziyaretçilerinin olması katılımcı şirketlerimiz içinde harika fırsatlar sundu. Bu açıdan şirketlerimizin stantlarındaki ziyaretçilerin çeşitliliği oldukça memnun vericiydi. Yeni iş birlikleri için gerekli alt yapıları oluşturan firmalarımız, gelecek açısından başarılı bir fuarı geride bıraktılar.
Sevgiyle kalın….