Benim Makinem e-ticaret sitesi Sektördeki Alıcılarla Satıcıları Buluşturmayı Hedefliyor
Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde kapanan ülkeler ve seyahat engelleri, insanların kısıtlı bir yaşam sürmesine neden oldu.
Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde kapanan ülkeler ve seyahat engelleri, insanların kısıtlı bir yaşam sürmesine neden oldu.
Tepro Makina Kurucu CEO’su Semih Doğan ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Benim Makinem’den bahseder misiniz? Ortaya çıkış öyküsü hakkında bilgi alabilir miyiz?
Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde kapanan ülkeler ve seyahat engelleri, insanların kısıtlı bir yaşam sürmesine neden oldu. Bu süreçte dijital hayata adapte olan iş dünyasının ticaret sitelerini kullanma alışkanlığı yükseldi ve bu portallara olan güven arttı. Makine sektöründeki ihtiyaçları yakından bilen bir firma olarak insanların rahatlıkla yatırım yapabileceği ya da ellerindeki makineleri değerlendirebileceği bir portal kurma fikrini geliştirdik.
Günümüz ticareti, e-ticarete evrildi. Makine sektöründe de “Benim Makinem” bir e-ticaret örneği olarak karşımıza çıkacak. Bu oluşumun temeli, piyasa ihtiyaçlarının ürünü olmalı… İşte tam da bu ihtiyaçları, sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz?
Firmaların ihtiyacına göre belirleyebileceği hassas arama motoru kriterleri ve detaylı makine seçenekleri ile alıcı/satıcıyı buluşturabilen BenimMakinem makine portalı teknik bir ticaret sitesi oldu. Piyasadaki doğru fiyat oluşumunu sağlayacak ve ikinci el piyasasını hareketlendirdiği gibi yeni makinelerin satışlarını da arttıracak. Portalda bulunan MakineBlog sayfası ile birçok sektördeki gelişmeleri, makine tanıtımlarını ve araştırma yazılarını bulunabilecek.
“Benim Makinem projesi piyasadaki doğru fiyat oluşumunu sağlayacak ve ikinciel piyasasını hareketlendirdiği gibi
yeni makinelerin satışlarını da arttıracak”
Bu oluşumla risk aldığınızı düşünüyor musunuz? “Ya tutmazsa” diye düşündüğünüz oldu mu?
Kesinlikle başarılı olacak bir proje olarak görüyoruz. Sektörün bu portalı kullanım alışkanlığının yükseldiği ve ilerleyen dönemlerde daha fazla talep aldığımızı göreceğiz. Bunu hızlandırmak için pazarlama faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.
Başarılı olmak ve hayata geçirmek için nasıl bir fizibilite ve altyapı çalışması yaptınız?
Her biri kendi alanında tecrübeli 10 kişilik bir kadro ile yaklaşık 1 yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışı benzer portalları anladık. Bu sitelerin sunduğu faydaları ya da kullanıcıyı sıkıntıya sokacak bölümlerini inceledik. Buna göre makine alım satımında en kullanışlı portalı kurduk. Ayrıca teknik altyapı yatırımımız ile data ve ticaret güvenliğine de çok önem veriyoruz.
Kullanıcı adayları “Benim Makinem”de neler bulacak? Hangi avantajları olacak? (sıfır ve ikinci el makinelerin olduğunu belirtebilirsiniz. Sadece plastik ve metal mi olacak yoksa başka sektörler de bu sitede görücüye çıkacak mı?)
Öncelikle plastik, metal ve fabrika gereçleri sektörlerine hizmet vereceğiz. Aşama aşama ambalaj, paketleme, ağaç/ahşap, robot otomasyon ve diğer önemli sektörler de portalımızda yerini alacak. Bu adım adım ilerleme kullanıcılarımıza detaylı bir kategori ağacı hazırlamamız sebebiyle oluyor. Kullanıcılarımızın satmak istediği makinesini doğru anlatabilmesi makinesinin daha hızlı ve doğru fiyata satılmasını sağlayacak.
Benim Makinem, hedef müşterilere (ve sitenin kullanıcılarına) neler vadediyor? Ne zaman hayata geçecek?
Benim makinem’in test aşaması bitti. Şubat içinde online kullanıcılar hesaplarını oluşturup ilan vermeye ve alışverişe başlayabilirler. Bu süreçte yaşanabilecek ufak teknik sorunlar olsa bile tecrübeli ekimiz ile derhal çözüme kavuşturulup geliştirilecektir. Sürecin ilerleyen günlerinde sürekli bir gelişim çizgisi izleyeceğiz.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.