Bursa'da 4 Fuar Birden Açıldı
TÜYAP Bursa tarafından düzenlenen 'Metal İşleme Teknolojileri Fuarı', 'Eleco 2011', 'Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı' ile 'Sac İşleme Teknolojileri Fuarı' Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.
TÜYAP Bursa tarafından düzenlenen 'Metal İşleme Teknolojileri Fuarı', 'Eleco 2011', 'Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı' ile 'Sac İşleme Teknolojileri Fuarı' Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen 'Metal İşleme Teknolojileri Fuarı', 'Eleco 2011', 'Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı' ile 'Sac İşleme Teknolojileri Fuarı' Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Türkiye'de ilk kez açılan 'İcatlar 2011' sergisi ise katılımcılar tarafından ilgi gördü.
TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü 'Metal İşleme Teknolojileri', 'Eleco 2011', 'Hırdavat ve İş Güvenliği' ile 'Sac İşleme Teknolojileri' Fuarları'nın 1- 4 aralık tarihleri arasında ziyaret edilebileceğini söyledi. Toplam 21 ülkeden 351 firmanın fuarlara katılacağını açıklayan Ersözlü, "6 salonda 40 bin metrekare kapalı alanda fuarlar gezilebilecek. 23 farklı ülkenin yanı sıra, yurt içinden de 60 ayrı kentten katılımcı, fuarları ziyaret edebilecek" diye konuştu.
İCATLAR 2011 SERGİSİ
Uluslararası Patent Birliği (UPB) Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun İrfan da, Türkiye'de ilk kez sergi olarak 'İcatlar 2011'i açtıklarını kaydetti. İlerleyen yıllarda bunu uluslararası konuma getirmeyi istediklerini belirten İrfan, gençleri proaktif düşünce tarzına alıştırmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini açıkladı. İcat çıkaran ve yeni fikirlere ihtiyaç bulunduğunu ifade eden İrfan, bu fikirlerin de sanayide daha sonra değerlendirileceğini söyledi.
Kore'nin 60 milyon nüfusu bulunduğunu ve 1 milyon kişiye 2 bin 600 patent düştüğünü dile getiren İrfan, "Türkiye'de 1 milyon kişiye 15 patent düşüyor. Bu oran bu sene 2 kat arttı. Patent konusunda dünyada hızlı artış gösteren ülkeler arasındayız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile fuarlar açıldı. Fuar alanında eş zamanlı olarak ziyarete açılan İcatlar 2011 ise katılımcılar tarafından ilgi gördü.
ELEKTRİKLİ ATV
Fuar alanında yer alan elektrikli ATV ise görenlerin yoğun ilgisini çekti. Gersan Firması tarafından proje çalışmasının sürdürüldüğünü belirtenh firma yetkilisi Emre Akaydın, aracın 3 saat boyunca maksimum 80 kilometre hızla ilerleyebildiğini belirterek, 45 dakikada şarj edilebilen aracın şarj edilme süresini 6 dakikaya indirmek için çalışma yapıldığını ve projenin devam ettiğini kaydetti.
Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen domuz gribine yönelik olarak Fizik Öğretmeni İlhami Aran ile Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi Elektrik- Elektronik Bölümü Öğretmeni Semih Aydın'ın birlikte geliştirdiği bir başka ürün ilgi çekti. 'El değmeden nasıl simit veririz' diye düşündüklerini söyleyen Semih Aydın şu bilgiyi verdi:
"Çalışma yaptık ve öğrencilere nasıl simit istediklerini sorduk. 'Sıcak, el değmeden ve tozlanmadan simit istiyoruz' dediler. 2- 3 aylık Ar-Ge çalışması sonrası endüstriyel üretimini yaptık. Çok beğenildi. Bursa, Marmara ve Türkiye genelinde talep görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı sipariş verdi. Fiyat teklifi hazırlıyoruz. Makinenin yerel ve uluslararası patenti bizde."
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.