Coşkunöz Holding, 2020 yılında yatırımlarına hız kazandırıyor!
Hizmet verdiği tüm sektörleri büyüten, yatırımlarıyla Türk ekonomisine ve sanayisine yüksek katkı sağlayan Coşkunöz Holding, 2019 yılında 330 milyon Euroluk ciro ile yüzde 15 büyüme kaydetti. Coşkunöz Holding CEOsu A. Erdem Acay, 2020 yılında yurt içinde ve yurt dışında yatırımlarına devam ederken 25 milyon Euro yatırım yaptıkları Romanyadaki üretim tesisinin de açılışını gerçekleştireceklerini açıkladı
Hizmet verdiği tüm sektörleri büyüten, yatırımlarıyla Türk ekonomisine ve sanayisine yüksek katkı sağlayan Coşkunöz Holding, 2019 yılında 330 milyon Euro’luk ciro ile yüzde 15 büyüme kaydetti. Coşkunöz Holding CEO’su A. Erdem Acay, 2020 yılında yurt içinde ve yurt dışında yatırımlarına devam ederken 25 milyon Euro yatırım yaptıkları Romanya’daki üretim tesisinin de açılışını gerçekleştireceklerini açıkladı
Otomotiv, savunma, havacılık, enerji, çevre teknolojileri, bilişim ve lojistik sektörlerinde 12 şirketle faaliyet gösteren Coşkunöz Holding, 2019 yılını yüzde 15 büyüme ile kapatarak 330 milyon Euro ciro elde etti ve yıl sonu hedeflerine ulaştı.
Yatırımları ve üretim kapasitemizi artırmaya devam edeceğiz
Coşkunöz Holding CEO’su A. Erdem Acay, 2019 yılını değerlendirirken yeni yıl hedefleri hakkında da bilgi verdi. Hizmet verdikleri tüm sektörleri büyüterek ekonomiye, sanayiye, istihdama ve eğitime katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Acay, “2019 yılında bir yandan yeni yatırımlar gerçekleştirip üretim kapasitemizi artırırken diğer yandan uzun süreli anlaşmalar için yeni imzalar attık. Gerek yatırımlarımızın gerekse bu anlaşmaların pozitif etkilerini bu yıl itibarıyla daha net göreceğiz. Bu da bize yeni yatırımların kapılarını açacak” dedi.
Romanya’da açacağımız tesis Türkiye’deki şirketlerimize de iş potansiyeli yaratacak
Coşkunöz Holding’in temellerinin 1950 yılında Türkiye'de ilk patentli kumaş markalama makinesi üretimi ile başladığını hatırlatan A. Erdem Acay, “Köklü hikayemiz 2020 yılı itibarıyla 70’inci yılına erişiyor. Bu özel yılda, uzun vadeli değer yaratma hedefimiz ve küresel vizyonumuz çerçevesinde ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Araçlara dış yüzey panelleri ve büyük gövde parçaları ürettiğimiz Coşkunöz MA tarafında Romanya’da 25 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdiğimiz tesisimizi bu yıl içinde tamamlayıp üretime başlayacağız. Tesise Türkiye’den vereceğimiz destek ve üretimler, önümüzdeki dönemde Türkiye’deki şirketlerimize de iş potansiyeli yaratacak. Diğer yandan Asya-Pasifik bölgesi için de çözüm ortağı olma yolunda ilerliyoruz. Operasyonel ve stratejik hedeflerimiz doğrultusunda da iş birliği ve projelerle yatırımlarımıza devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Savunma ve havacılıktaki rotamızı yerli üretimle ürün geliştirmeye çevirdik
Yüklenici konumunda hizmet verdikleri Coşkunöz Savunma ve Havacılık’ın yerlileşme çalışmalarında büyük pay edinerek ihracat oranını artıran şirketler arasında bulunduğunu belirten A. Erdem Acay, “Yeni projeler geliştirerek yerli ve milli üretim teknolojilerini piyasada aranan ürünler haline getirmeye odaklanıyoruz. Yeni ürün geliştirme konusunda bu yıl ciddi adımlar atacağız. Türkiye’nin bu alanda yeni bir dünya gücü olacağını düşünüyor ve rotamızı farklı ülkelere çeviriyoruz. Bu doğrultuda da 2020’de yaklaşık yüzde 50 oranında büyüme hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Otomotiv sektöründe yeni iş birlikleriyle pazar payımızı artıracağız
Otomotiv pazarında global çözüm ortağı olma hedefiyle çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Acay, “2019’un 3’üncü çeyreğinde LLC Coşkunöz Alabuga ve LLC PCMA Rus iş birliği kapsamında imzaladığımız anlaşma ile bölgedeki konumumuzu güçlendirerek potansiyelimizi artırdık. Bu yıl içerisinde, PSA Peugeot-Citroen’in Mitsubishi ile ortaklaşa kurduğu PCMA Rus fabrikasında üretilen hafif ticari araçların orta ve büyük ölçekli gövde parçalarının üretimine ve teslimatına başlayacağız. Bu kapsamda Peugeot Partner ve Citroеn Berlingo modellerinin, gözde parçalarını, LLC Coşkunöz Alabuga tesisinden PCMA Rus fabrikasına göndermeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Ford’un Rusya’da yeniden yapılandırılması nedeniyle değişen üretim hacimlerinin telafi edilmesini sağlayacağız. 2021 yılında seri üretimine başlanması planlanan Aurus araçlarına ait parça üretiminde ana tedarikçi olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sahip olduğumuz bilgi birikimimiz ile 2020 yılında Rusya’daki pazar payımızı daha fazla artırmayı hedefliyoruz. Yeni iş birlikleriyle hayata geçireceğimiz projelerimizi de yakın zamanda duyuracağız” diye konuştu.
Enerji, bilişim ve eğitim alanlarında sürdürülebilir değerler yaratıyoruz
Coşkunöz Holding CEO’su A. Erdem Acay, atık bertaraf ve enerji geri kazanımı alanında faaliyet gösteren INEVA’nın çalışmaları kapsamında geri dönüştürülen ürün çeşitliliğini artırmayı ve 2020 yılında ilk ihracatlarını yapmayı planladıklarını belirtti. Acay, “2019’da Kocaeli’nde işletme sürecine başladığımız iki yeni arıtma çamuru bertaraf tesisimiz elektrik üretmeye başladı. 2020 yılında Gaziantep’te devreye alacağımız tesis arıtma çamurundan elektrik üretimini gerçekleştireceğimiz 3’üncü tesis olmasının yanı sıra Türkiye’deki en büyük kapasiteli endüstriyel arıtma çamuru bertaraf tesisi olma özelliğini taşıyacak.
Öte yandan Holding’in yaklaşık 30 yıldır bilgi teknolojileri konusunda edindiği tecrübeyle 2016 yılında kurulan CITS Bilgi Teknolojileri şirketi ise dijital dönüşüm ekseninde büyümeye ve sektöre sürdürülebilir değer katmaya devam edecek. 1988’den beri kesintisiz hizmet verdiğimiz Coşkunöz Eğitim Vakfı bünyesindeki eğitimlerimizle sanayide yetişmiş nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak, mesleksiz gençleri iş ve meslek sahibi yapmak amacıyla birçok yeni projelere ve eğitim faaliyetlerine imza atacağız ve çok daha aktif olacağız” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.