Demir Çelik Sektöründen Gençlere Fırsat
Hatay bölgesinin parlayan yıldızı demir çelik sektörüne, 50 ihracat uzmanı genci kazandırmayı hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen
Hatay bölgesinin parlayan yıldızı demir çelik sektörüne, 50 ihracat uzmanı genci kazandırmayı hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen
Hatay bölgesinin parlayan yıldızı demir çelik sektörüne, 50 ihracat uzmanı genci kazandırmayı hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi" başlıyor. Projenin tanıtımı amacıyla 11 Aralık 2010, Cumartesi günü İstanbul Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Mehmet Zeren ev sahipliğinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir kokteyl düzenlendi. Protokol Konuşmaları ile başlayan kokteylde, konuşmaların ardından proje tanıtım sunumu gerçekleştirildi.
Genç işsizliğini azaltmak ve işgücüne katılımını artırmak, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlayabilen bilgi temelli bir ekonomiye geçişi desteklemek açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Başkan Ekinci, "Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi sayesinde Birliğimiz, ihracatçımızın ihtiyaçlarına uygun, sektörü bilen uzmanlar yetiştirerek hem firmalarımızın ilerlemesine katkıda bulunacak hem de örgün eğitimini tamamlamış parlak gençlerimizi sektöre kazandıracaktır" dedi.
Gençlerin işgücü piyasasıyla bütünleşmesini desteklerken, girişimcilik ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için etkin aktif işgücü piyasası önlemleri sunmayı amaçlayan Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde, İstanbul Demir Çelik İhracatçıları Birliği tarafından sunulan "Sektörel Dış Ticaret Takımları" projesi Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-Accession Assistance - IPA) tarafından destekleniyor.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje ortağı ve İGEME'nin de proje iştirakçisi olarak yer aldığı Proje kapsamında, Hatay bölgesinde ikamet eden üniversite mezunu 50 işsiz gencin, bölge demir çelik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak dış ticaret alanında eğitilmeleri ve meslek sahibi yapılmaları hedefleniyor. Uygulama süresi bir yıl olan proje, 11 Aralık 2010, Cumartesi günü gerçekleştirilecek açılış toplantısıyla başlayacak ve ardından kursiyer çağrısı yapılacak. Gelen başvuruların değerlendirilmesini takiben seçilen 50 kursiyer, projenin ilk aşamasına başlayacak.
Yrd. Doç. Dr. Ayşenur Topçuoğlu koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 10 haftalık yoğun eğitim programı sonrasında yapılacak sınavda en başarılı 20 kursiyer, projenin ikinci aşamasına geçmeye hak kazanacak. İkinci aşamada kursiyerler, kişisel eğitimlerinin ardından bölge firmalarıyla eşleştirilerek aldıkları eğitimleri pratiğe dökecek. 23 hafta sürecek olan staj dönemi kapsamında kursiyerlerin, eşleştikleri firmaların uluslararası fuarlara katılması için gerekli iletişimi yürütmeleri, teşviklerden faydalanmalarını sağlamaları ve ihracat işlemlerini yürütebilecek seviyeye gelmeleri hedefleniyor. Proje boyunca gençlere teorik eğitimlerin yanı sıra pratik eğitimler de verilecek, aralarında Hollanda ve Türkiye'deki kurumların da bulunduğu bilgi artırma ve inceleme gezilerine de katılım fırsatı sunulacak. Eğitim ve staj döneminin tamamlanmasıyla, kursiyerlere katılım sertifikası verilecek ve basın ve tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilecek kapanış toplantısıyla proje son bulacak.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.