Dünya genelinde 80den Fazla Ülkede Faaliyet Gösteriyoruz
SICK Türkiye Pazarlama İletişim Uzmanı Nuran Umulu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
SICK Türkiye Pazarlama İletişim Uzmanı Nuran Umulu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Kullanıcılarına her zaman yakın olmayı ve ihtiyaçlarını en kısa zamanda karşılamayı ilke edinen SICK dünyada 80’den fazla ülkede kendi ofisi ve bayileri ile varlığını sürdürüyor. 52.000 çeşit ürün ü ve yıllık cirosuyla kendi alanında sektörün öncü firmalarından biri olan SICK, Türkiye’de de varlığını hissettiriyor. Yıllardır Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren SICK Türkiye, fabrika, lojistik ve proses otomasyonu alanlarında öncü firma konumunda…
SICK Türkiye Pazarlama İletişim Uzmanı Nuran Umulu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
Sorularımıza geçmeden önce bizlere kendinizden kısaca bahseder misiniz?
SICK ailesine 10 yıl önce stajyer olarak katıldım ve sonraki yıllarda farklı departmanlarda görev aldım. Öğrencilik yıllarımda edindiğim bu tecrübe ile kendimi en iyi ifade edebileceğimi düşündüğüm pazarlama alanında bir yol haritası çizmeye karar verdim. 2013’te Boğaziçi üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun olduktan sonra pazarlama departmanında çalışmaya başladım. Şu an pazarlama iletişim uzmanı olarak görevime devam ediyorum.
SICK’i tanıyabilir miyiz? Faaliyet alanları, organizasyon yapısı ve dünyadaki yeri hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?
Almanya’da 1946 yılında Erwin Sick tarafından kurulan SICK, bugün dünyada 80’den fazla ülkede temsilcisi ve 7000’e yakın çalışanı ile sensör ve sensör çözümleri konusunda dünyada sektörün öncüsü konumundadır. 2000’in üzerinde patent, 52.000 çeşit ürün ve 2013 mali yılında elde ettiği 1 milyar euronun üzerinde cirosuyla sektör öncülüğünün yanı sıra lider konumda diyebiliriz. Faaliyet gösterdiğimiz 3 ana uzmanlık alanımız ise fabrika, lojistik ve proses otomasyonu…
SICK dünya genelinde hangi ülkelerde faaliyet gösteriyor? Fabrikaları ve satış ağları hakkında bilgi verir misiniz?
Kullanıcılarına her zaman yakın olmayı ve ihtiyaçlarını en kısa zamanda karşılamayı ilke edinen SICK dünyada 80’den fazla ülkede kendi ofisi ve bayileri ile varlığını sürdürmektedir. Almanya dışında Amerika, Macaristan, Malezya, Japonya ve Çin’de üretim ve Ar-ge merkezleri bulunmaktadır. Ayrıca dünya genelinde elde edilen cironun %10’u Ar-Ge çalışmalarına ayırarak, sensör endüstrisinde yenilikçi olma özelliğini korumaktadır. Bu, Ar-Ge çalışmalarının temelinde ise, müşterilerin gelecekteki ihtiyaçları göz önünde bulundurulmaktadır.
SICK Türkiye pazarına ne zaman girdi? Pazardan ne kadar pay alıyorsunuz ve firma olarak kendinizi pazarın neresinde konumlandırıyorsunuz?
SICK dünyaya açılırken, Türkiye’ye yaklaşık 20 yıl önce gelmiş ve 2004 yılı Nisan ayına kadar müşterilerine Onur Müh. San. Tic. Ltd. Şti. adı altında hizmet vermiştir. Daha sonra, Türkiye’nin yüksek gelişme potansiyelini ve endüstrisine olan inancını göz önünde bulundurarak %100 Alman sermaye yatırımı ile Sensörler ve İleri Cihazlar Kontrol A.Ş. ünvanını almıştır. 2004 yılında 21 kişiyle yola çıkan SICK Türkiye, bugün 50 kişilik ekibiyle hem satış öncesinde hem satış sonrasında servis verebilen, konusunda çok rahatlıkla teknik danışmanlık düzeyinde bilgi sağlayabilen, ürünleri, sistem çözümleriyle birleştirebilen bir düzeye erişmiştir. SICK Türkiye olarak amacımız, kullanıcılarımız için bir tedarikçinin ötesinde çözüm ortağı olmaktır. Bizi farklı kılan özelliğimiz ise birden fazla sektöre sunduğumuz özel çözümlerimiz, satış öncesi ve sonrasında desteğimiz sayesinde kullanıcıların tek kaynaktan ihtiyaçlarını zamanında giderebiliyor olmasıdır. Bu pencereden bakıldığında, dünyada olduğu gibi kendimizi de Türkiye’de öncü ve lider olarak konumlandırabiliriz.
Müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetlerden bahseder misiniz? Hangi sektörlere ne tür ürünler üretiyorsunuz?
Bunu, uzmanlık alanlarımızın altında detaylandırmak en doğrusu olur. Fabrika otomasyonu alanında amaç üretimin her aşamasında, nesneyi saymak, sınıflandırmak, konumlandırmak ya da bunların şekillerini tanımak ve pozisyon bilgisini tespit etmektir. Ayrıca, fabrikalarda endüstriyel güvenlik de sağlanması gerektiğinden özel sensör ve sistemlerimiz ile kaza önleme ve insan korumaya yönelik çözümler sunmaktayız. Malzeme akışının otomasyona bağlanması gerektiği yerlerde ya da sınıflandırma, tanımlama ve depolama işlemlerinin daha etkin, daha hızlı ve daha güvenilir olması gerektiği yerlerde, lojistik otomasyonu bölümümüz devreye girmektedir. Proses otomasyonu bölümümüz ise hem prosesin her aşamasında yapılacak ölçümlerle sürekli kontrolü sağlayıp verimliliği arttırmak hem de gaz ve toz emisyonlarının ölçümü ile ilgili yönetmelik gerekliliklerine uygun çevreye duyarlı güvenilir çözümler sunmaktadır. Bu bölüm, endüstriyel tesislerde gaz ve toz analiz sistemleri, debi ölçüm sistemleri ve tünellerde havalandırma kontrolü amacıyla gaz ve toz sensörlerini içermektedir. Sektörel olarak bakarsak; ambalajdan, makine takım tezgahlarına, çimento fabrikalarından, enerji üretim tesislerine, havaalanlarından depolama tesislerine kadar çok sayıda sektöre çözümler sunmaktayız. Okurlar detaylı bilgiye, bizi arayarak veya web sitemizi inceleyerek ulaşabilirler.
Türkiye’deki hizmet ağınızdan ve referanslarınızdan bizlere bahseder misiniz?
Kullanıcılarımıza her zaman yakın olmayı ve ihtiyaçlarını en kısa zamanda karşılamayı hedeflediğimiz için Adana, Ankara, Bursa, Çorlu, Denizli, Eskişehir, Gebze, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya ve Kayseri gibi endüstriyel bölgelerde bayilerimiz ile birlikte yol alıyoruz. Yine aynı anlayışla Adana, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Kocaeli, Tekirdağ ve Eskişehir illerinde bölge sorumlularımız ile ilerliyoruz. Son yıllarda servis talebinin giderek artması ile de servis ekibimizi her birisi konusunda uzman arkadaşlar ile genişlettik. Birçok sayıda kullanıcımız olduğundan birkaçını referans olarak paylaşmak etik açıdan bizim için uygun olmaz.
Kısa ve uzun vade de hayata geçirmek istediğiniz projeleri bizimle paylaşır mısınız?
Pazarlama olarak 2016 yılı içerisinde websitemizin Türkçeleşmesi ve bu sene globalde 70. yılımızın kutlanması ana gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Kısa ve uzun vadede gerçekleştirmeyi düşündüğümüz çalışmalar var fakat değişkenlerin fazla olması ve süreçlerin sonunu şimdiden ön görmek mümkün olmadığından, şu an için açıklamanın erken olduğunu düşünüyorum.
2015 yılı nasıl geçti? 2016 yılından beklentileriniz neler?
2015 yılının, beklentimizden daha iyi ve verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Endüstri 4.0 ile daha önce tanışmıştık, hayatımıza getireceği yenilikler ve nesnelerin interneti hakkında daha çok bilgi edindiğimiz bir yıl oldu. SICK olarak, Endüstri 4.0’ın getirdiği yenilikler ve gelişmeleri takip ederek ve uygulayarak, endüstride geleceği şekillendiren ana sürücülerden biri olmayı hedeflemekteyiz. 2016 yılının da, kullanıcılarımıza bu bağlamda katma değer sağlayacağımız verimli bir yıl olarak geçmesini ümit ediyoruz. Son olarak firmamız adına, bu bilgileri değerli okuyucularla paylaşma fırsatını tanıdığınız için sizlere teşekkür ederim.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.