Dünyaca Ünlü Sac İşleme Tezgâhları üreticisi Prima Industrie Group, Yeni Genel Merkezini Hizmete Açtı
Teknoloji Merkezi ve Genel Merkez Ofislerini İçeren Tesis İçin 15 Milyon Euro Harcandı. 5000 metre kare alandan oluşan, enerji ihtiyacını bağımsız olarak kendi karşılayan, yeşil bina teknolojisine uygun malzeme ve teknolojiyle inşa edilen bu tesis, aynı zamanda müşteriler, çözüm ortakları ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler için hazırlanan etkinlik ve organizasyonlara ev sahipliği yapacak.
Dünya genelinde 80 ülkede 1600 çalışanı, 8 fabrikası ve 8 Ar-Ge Merkezi ile faaliyet gösteren Prima Industrie, 15 milyon Euro’luk yatırımla İtalya’nın Torino kentinde yeni genel merkez binasını ve teknoloji merkezini hizmete açtı. 2015 yılında 365 milyon Euro’luk ciro ile gelişimde liderlik yapan, endüstriyel uygulamalar ve sac levha makineleri ile lazer sistemleri üretip pazarlayan, bunun yanında da endüstriyel elektronik ve lazer teknolojileri üreten grubun yeni merkez ofisleri burada yer alacak. İtalya’nın Torino kentinde hizmete giren yeni genel merkez binası, Prima Industrie Group’a birçok alanda hizmet verecek.
Merkezin açılışı; Piyemonte Bölgesi Başkanı Sergio Chiamparino, Turin Piero Fassino Belediye Başkanı ve Confindustria Vincenzo Boccia Başkanı ve Prima Industrie Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Şirket Kurucusu Gianfranco Carbonato tarafından gerçekleştirildi. Prima Industrie Group Yön. Kur. Başkanı Gianfranco Carbonato, törende yaptığı konuşmada; “Yılların getirdiği büyümeyle, grubun çeşitli şirketlerini etkili bir şekilde koordine edebilecek bir merkezi yerleşke yaratma gerekililiği doğdu. Bu bizim yıllardır tasarladığımız bir projeydi... An itibariyle, özellikle Prima Power bölümümüzün ürünleri başta olmak üzere, grubumuzun teknolojilerine ev sahipliği yapabilecek bir merkeze kavuştuk. Dünyanın en büyük makine yelpazesine sahip olduğumuz, Otomotiv, Havacılık & Enerji, Hvac, Asansör & Yürüyen Merdiven gibi dünyanın önde gelen endüstrilerinin ana firmalarına ürün tedariği yaptığımız şu aşamada; müşterilerimizi ağırlayıp, onlara teknolojimizi anlatabilecek bir alana sahip olmanın önemi giderek artıyor. Cirosunun yüzde 6.5’ini araştırma ve geliştirmeye ayırıp, yenilikçi ürünler sunan bizim gibi teknolojik olarak gelişmiş bir grup için, bu temel bir gereksinimdi. Bu gerekliliği yerine getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Şirketin bu yatırımı Torino’ya yapmasıyla ilgili konuya da değinen Carbonato, şunları dile getirdi: “Biz her ne kadar uluslararası bir grup olsak da; merkezimiz ve kalbimiz, sektörün önde gelenlerinin faaliyette bulunduğu, okulları ve üniversiteleri ile geniş know-how bilgisine sahip bir topluluktan meydana gelen, Italya’nın otomasyon başkenti Torino’dur. Bu durum; şirketin ve bölgenin birbirini desteklediği ve her ikisinin de karlı çıktığı bir ilişki olarak açıklanabilir. Genç yetenekleri yetiştirmede usta olan üniversitelerle ve Politeknik ile ortak çalışan gelişmiş araştırma merkezleriyle ortaklık yürütmemiz tesadüf değil”.
Prima Industrie Group, sergilenen tezgahlarla birlikte toplam 15 milyon Euro harcadığı bu tesisi 1 yıldan az bir süre içerisinde tamamlayarak hizmete açtı. Yaklaşık olarak 5000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan tesisin 2,500 metrekaresi Primar Industrie’nin ve Primar Power’in bölgesel merkezlerine ayrılırken, 2,500 metrekaresi ise demo odalarına ve misafir konaklamasına ayrıldı. 80 kişilik eğitim odası, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen müşterilere ayrılan ve içesinde bir adet üretim hattını da barındıran 11 tezgahın sergilendiği demo odasıyla hizmet verecek merkez, son teknolojiye uygun olarak inşa edildi. Tesis; termal izolasyondan, fotovoltaik paneller, güneş panelleri ve jeotermal santraller aracılığıyla enerji üretimine kadar en son enerji verimliliği teknolojileriyle donatıldı. Işık yönetimi bile, sarfiyatı azaltmak adına ev otomasyon sistemi ile otomatikleştirildi.
Bir başka deyişle, bu CO2 emisyonlarını yılda 300 ton azaltmak anlamına geliyor. Bu felsefe aynı zamanda Prima Industrie’nin tüm üretim hatlarında uyguladığı ve konvensiyonel teknolojilere göre tüketimde önemli miktarda düşüş sağlayan “Green Means” teknolojisiyle yakından ilişkili... ( lazer - %45, panel büküm makineleri - % 64, Punch-Pres makineleri - %80). 1977 yılında kurulan ve bu sayede yaklaşık 40 yıldır faaliyette olan Prima Industrie Group, kurulduğu günden bu yana her zaman başrolde olan büyüme sürecine yeni bir boyut kazandırıyor. Bu öyle bir süreç ki pek çok önemli olayı içinde barındırıyor. Lazer tezgahları pazarına giriş ve birleşme, 1999 yılındaki kotasyon ve uluslararası pazarda genişleme, 2008 yılında dünyanın önde gelen firmalarından biri olan Finlandiyalı Finn-Power’ın satın alınması ve 2015 yılının Mart ayında Suzhou’da açılan fabrikayla Çin piyasasına giriş, ki bu sadece bir üretim merkezi değil, aynı zamanda grubun bu ülkedeki iş stratejisinde radikal bir değişiklik olarak ön plana çıkıyor. . (İthalatçılarla olan iş ortaklığı sonlandırıldı ve çoğunluk hisselerle birlikte pazarda doğrudan yer edinildi) Bu yol; Prima Industrie’nin Ar- Ge alanında yaptığı güçlü yatırımlarla teknolojik liderliği elde etmesini, şirketin Avrupa’daki en iyi 500 bilgi temelli şirket arasında yer almasını ve pazarda yenilikçi olarak addedilmesini sağladı. Sadece son 12 ayda, grup tüm ana ürün yelpazelerinde yenilikçi adımlar attı. Bunlardan bahsedecek olursak; karbon taşıyıcısı olarak f1’den lineer motorlar ve teknoloji ile 2D lazer makinesi Laser Genius, tüm dünyanın en hızlı ve en üretkeni olarak tanınan 3D lazer sistemi Laser Next, ve yüksek performans delme-lazer kombinasyon makinesi Combi Genius gibi tezgahları sayabiliriz. İlaveten, grup tüm dünyada kendi fiber lazer kaynağını geliştiren tek lazer tezgahı üreticisi olarak öne çıkıyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.