Egeli Firmalar 50 Milyar Avroluk Destek Programına Akın Etti
Ege İhracatçı Birlikleri, 50 milyar AVROluk bütçesiyle dünyanın en büyük Ar-Ge fonu olan 7. Çerçeve Programından üyelerinin daha fazla yararlanabilmesi için 7. Çerçeve Programına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi düzenledi
Ege İhracatçı Birlikleri, 50 milyar AVRO’luk bütçesiyle dünyanın en büyük Ar-Ge fonu olan 7. Çerçeve Programı’ndan üyelerinin daha fazla yararlanabilmesi için “7. Çerçeve Programına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi” düzenledi. Dünya çapında tanınan ve konusunda uzman danışman Myer Morron tarafından gerçekleştirilen eğitime Egeli firmaların ilgisi büyük oldu.
2010 yılı içerisinde üye firmalarının ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak eğitimlere tüm hızıyla devam eden Ege İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği 2 gün süreli “7. Çerçeve Programına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi” Egeli firmaların hem konu hakkında bilgi seviyelerinin hem de proje hazırlama deneyimlerinin artırılmasına yardımcı oldu.
Ege İhracatçı Birlikleri’nin yürüttüğü ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerle ilgili olarak Proje Koordinatörü Ekin Taşkın “Özellikle 2010 yılının ikinci yarısından başlayarak Egeli firmaların Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini desteklemek amacıyla yerel ve uluslararası hibe programları ve destekler hakkında eğitimler düzenlemekteyiz. Egeli firmaların konuya olan yoğun ilgisi ve aldığımız olumlu yorumları göz önünde bulundurarak, yaptığımız işin amacına ulaştığını görmek bizlere mutluluk veriyor” dedi.
Eğitimler Eğilim Anketleriyle Belirleniyor
Ege İhracatçı Birlikleri’nin yıllık eğitim programlarını üyeleriyle yaptığı eğilim anketiyle belirlediğini kaydeden Ekin Taşkın şöyle devam etti: “Yıllık eğitim programlarımızı her yılın sonunda yaklaşık 500 firmanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz eğitim eğilim anketleri sonuçlarına göre planlıyoruz. 2010 yılı için hazırlanan programda, firmaların çoğunluğunun gerçekleştirilmesini talep ettiği eğitim/seminer konuları arasında yerel ve uluslararası hibe destek mekanizmaları da yer alıyordu. Bu bağlamda, firmalarımıza tam destek vererek, yararlanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgilenmelerini sağlamak için, hem Türkiye’den, hem de yurt dışından konusunda uzman eğitmenlerle çalışıyoruz. 2011 yılı boyunca da yine firmalarımızın talepleri doğrultusunda eğitimler düzenlemeyi sürdüreceğiz.”
“7. Çerçeve Programına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi” sonrasında katılımcılara Ege İhracatçı Birlikleri ve eğitmen Myer Morron tarafından ortak hazırlanan sertifika verildi.
7. Çerçeve Programı nedir?
AB Çerçeve Programları, Avrupa Birliği’nde çok uluslu araştırma ve teknoloji geliştirme projelerinin desteklendiği başlıca Topluluk Programı’dır. İlki 1984 yılında başlayan Çerçeve Programları (ÇP) çok yıllı programlar olup, kapsamı ve programa ayrılan bütçe miktarı her bir programda artış göstermektedir.
Çerçeve Programları’nın başlıca amaçları arasında, Avrupa’nın bilimsel ve teknolojik temelinin güçlendirilmesi, endüstriyel rekabetin desteklenmesi ve ülkeler arası işbirliğinin teşvik edilmesi sayılabilir. AB’nin Mart 2000’de yapılan Zirve Toplantısı’nda belirtilen ve Lizbon Stratejisi olarak adlandırılan strateji kapsamında ise, AB’nin "dünyanın en dinamik rekabetçi bilgi temelli ekonomisi" olması hedeflenmiştir. Bütünleştirilmiş bir Avrupa Araştırma Alanı oluşturmayı hedefleyen ve 2002-2006 döneminde yürürlükte olan 6. Çerçeve Programı (6.ÇP) ve 2007-2013 yıllarında yürürlükte olacak 7. Çerçeve Programı (7.ÇP) AB’nin bu hedefe ulaşması amacıyla şekillendirilmiştir.
7.ÇP’ye Katılmak Ne Gibi Faydalar Sağlar?
Oldukça büyük bir bütçeye sahip olan 7.ÇP, bilginin, yeteneklerin ve uzmanlığın ortaklaşa kullanılabileceği Avrupa çapındaki konsorsiyumlara katılma fırsatları sunmaktadır. 7.ÇP’ye katılanlar, Avrupa’da ve Avrupa dışında yeni ilişkiler ağı ve pazarlar kurma fırsatını yakalayıp teknolojinin en ileri noktasını hedefleyen projelere ortak olabileceklerdir.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.