Emre Coşkun: “Paslanmaz çelik sektöründe kalıcı olmayı hedefliyoruz”
2009 yılında “Krizler, yeni fırsatlar yaratır” prensibinden yola çıkarak İkitelli OSB’de kurulan Emre Paslanmaz, kısa bir süre içerisinde sektörde yer edinmeyi başardı.
2009 yılında “Krizler, yeni fırsatlar yaratır” prensibinden yola çıkarak İkitelli OSB’de kurulan Emre Paslanmaz, kısa bir süre içerisinde sektörde yer edinmeyi başardı.
2009 yılında “Krizler, yeni fırsatlar yaratır” prensibinden yola çıkarak İkitelli OSB’de kurulan Emre Paslanmaz, kısa bir süre içerisinde sektörde yer edinmeyi başardı. Firmanın sahibi Emre Coşkun ile yapmış oldukları çalışmalar ve sektöre ilişkin görüşleri üzerine gerçekleştirmiş olduğumuz söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.
Öncelikle firmanızın kuruluşundan ve ürün yelpazenizden kısaca bahseder misiniz?
Firmamızı, 2001 yılından itibaren paslanmaz çelik sektöründe elde ettiğimiz bilgi ve tecrübe birikimi ile birlikte 2009 yılında “Krizler, yeni fırsatlar yaratır” prensibinden yola çıkarak İkitelli OSB’de kurduk. Firmamız bünyesinde 303,304,316 kalite paslanmaz mil.303 ve 304 kalite paslanmaz kare altı köşe, 304 kalite lama, 304, 316 kalite paslanmaz dikişli boru, 304 kalite profil ve 304, 316 kalite paslanmaz boru bağlantı ve tesisat malzemeleri ağırlıkta olmak üzere paslanmaz plazma kesim ve makas kesim sac hizmetini de müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız. Firmamızın hedefi paslanmaz çelik sektöründe atacağımız sağlam adımlar ve değerli yatırımlar sayesinde firmamızı paslanmaz çelik sektörünün kalıcı firmalarından birisi olmasını hedefledik.
2011 yılını geride bıraktık. Bu dönem firmanız açısından nasıl geçti, neler yaptınız?
2011 yılı firmamız adına çok olumlu geçti. 2011 yılını 2010 yılı satış miktarlarına göre 15 büyümeyle kapattık.
Ülkemizde paslanmaz çelik kullanımı her geçen yıl artıyor. Sizce bu artış yeterli mi? Bundan sonraki dönemler için tüketimde artış bekliyor musunuz?
Paslanmaz çelik pazarının önünün açık olduğuna inanıyoruz çünkü yıllık bazda paslanmaz tüketim oranları dünya ortalamasının altında seyrediyor. Dünya ortalaması kişi başı 10 kg olmasına karşın ülkemizde 4-4,2 kg civarındadır. Gelişmiş ülkelerde bu oranlar 22-25 kilolara kadar çıkmaktadır. Gelişmekte bulunan bir ülke olarak önümüzde yıllarda ekonomimizin daha da büyüyerek kişi başı yılkı gelir oranları arttıkça paslanmaz çeliğin kullanım alanlarının ve buna bağlı tüketimin artacağını düşünüyorum. Bizim bu düşüncemizi destekleyen durumlarda ortaya çıkıyor. Güney Kore merkezli Dai Yang firmasının Çorlu’da yassı mamul üretimine başlaması yine İzmit’te yine Güney Kore merkezli Posco, Daewoo International ve Kibar Holding ortaklaşa yassı mamul üretimi için Haziran 2011 tarihinde ortaklık anlaşması imzalaması ve 2013 yılında faaliyete geçmek üzere temel atmaları, dünyada krom cevheri üreticisi ilk 8 ülkeden biri olmasına karşın paslanmaz çelik üretim tesisi bulunmayan bir ülke olmamızdan dolayı önemli adımlar olarak görmekteyiz
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.