ENDÜSTRİDE HAVA KAÇAĞINA SON!
Dünyanın lider endüstri kuruluşlarından biri olarak, sürdürülebilir sanayi verimliliğini destekleyen Atlas Copco Kompresör Tekniği, Airnet alüminyum ve paslanmaz boru sistemleri ile, endüstri üretiminde hava kaçağıyla oluşabilecek maliyet artışına geçit vermiyor.
Dünyanın lider endüstri kuruluşlarından biri olarak, sürdürülebilir sanayi verimliliğini destekleyen Atlas Copco Kompresör Tekniği, Airnet alüminyum ve paslanmaz boru sistemleri ile, endüstri üretiminde hava kaçağıyla oluşabilecek maliyet artışına geçit vermiyor. Özellikle ilaç, gıda, elektronik ve tekstil sektörlerinde en çok ihtiyaç duyulan steril ortamın yaratılmasında başrol oynayan Airnet alüminyum ve paslanmaz boru sistemleri, hava kaçağını önleyerek sunduğu enerji tasarrufuyla, yapılan yatırımda 1 yıl içinde geri dönüş sağlayabiliyor.
Airnet alüminyum ve paslanmaz boru sistemleri serisi ile endüstri üretiminin basınçlı hava ihtiyacını, kaçağa geçit vermeyen üst düzey teknolojisi ile tek başına karşılıyor. Yarattığızaman ve enerji tasarrufunun yanı sıra kolay kurulum ve uzun ömürlü kullanım sağlayan donanımıyla da üretim maliyetlerini düşürerek üretim süreçlerini hızlandırıyor.
Endüstrinin tüm alanlarına hitap ediyor
Geleneksel borulama sistemlerinin dışında alüminyum ve paslanmaz boru sistemi kullanılarak geliştirilen Airnet, düşük ve zaman içinde artmayan sürtünme katsayısı, yüksek korozyon dayanımı, mekanik dayanım, esneklik ve kolay kurulum özellikleri ile endüstrinin tüm alanlarına hitap ediyor.
Yılda 70 bin TL enerji tasarrufu
Dünyada özellikle gıda, elektronik, ilaç ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren dev endüstri kuruluşlarının tercih ettiği Airnet alüminyum ve paslanmaz boru sistemleri, sunduğu enerji tasarrufuyla da üretim maliyetlerini düşürüyor. 2017 yılında Türkiye’de temperli cam üretiminde faaliyet gösteren cam üreticisi, alüminyum basınçlı hava sistemini kullanarak yılda 70 bin TL tasarruf sağladı. Borularını Airnet sistemi ile değiştirerek gerçekleştirdiği yatırımını, 8 aydan kısa bir sürede amorti etmeyi başardı.
Yaşlandıkça kayıp ihtimali yüzde 20’yi buluyor.
1 kw basınçlı hava üretmek için 7 kw enerji harcamak gerekiyor. Basınçlı hava ekipmanları, üretim maliyetinden 70’e varan bir pay alıyor. Üretimde harcanan enerjinin yüzde 40’ı, hava ekipmanları tarafından tüketiliyor. Üretimde gerekli olan havanın son kullanım noktasına kadar en az kayıpla sürece dâhil edilmesiyle maliyetten ve enerji tüketiminden tasarruf sağlanabiliyor. Bir işletmedeki toplam enerji sarfiyatının yaklaşık yüzde 8’i basınçlı hava kayıplarından kaynaklanıyor. Basınçlı hava sistemleri yaşlandıkça, kaçak ihtimali artıyor. 5 yıldan eski sistemlerde, basınçlı havada kayıp yüzde 20’yi bulabiliyor. ¼ inçlik hava kaçağıyla oluşan 1 yıllık ek maliyet yüküyle, son model bir otomobil satın alınabiliyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.