GEVde Uluslararası Kaynak Mühendisliği
GEV (Gedik Eğitim Vakfı) Makine, Metalürji-Malzeme, Gemi, Uçak, Elektrik-Elektronik, İnşaat vb. mühendislik fakülteleri ile Teknik Eğitim Fakülteleri
GEV (Gedik Eğitim Vakfı) Makine, Metalürji-Malzeme, Gemi, Uçak, Elektrik-Elektronik, İnşaat vb. mühendislik fakülteleri ile Teknik Eğitim Fakülteleri
GEV (Gedik Eğitim Vakfı) Makine, Metalürji-Malzeme, Gemi, Uçak, Elektrik-Elektronik, İnşaat vb. mühendislik fakülteleri ile Teknik Eğitim Fakülteleri (Makine-Metalürji-Metal İşleri Bölümleri) mezunu adaylara, 500 saatlik teorik ve pratik yoğun bir eğitim programıyla Uluslararası Kaynak Mühendisliği diplomasına sahip olma fırsatı sunuyor. Uluslararası projelerin ihalelerinde diplomalı kaynak mühendislerin istihdam edilmesinin şart koşulmaya başlaması bu alandaki mezunlara duyulan ihtiyacın giderek artmasına neden oluyor.
Uluslararası Kaynak Enstitüsü’nün 2008 yılından bu yana Türkiye sorumlusu olan Gedik Eğitim Vakfı (GEV), 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış genç mühendis/teknik öğretmenlere ve hali hazırda çalışan profesyonellere tüm dünyada geçerli Uluslararası Kaynak Mühendisliği eğitimleri veriyor. Eğitimi takiben IIW denetiminde yapılan sınavlar sonucunda verilen uluslararası diploma ile mezunlar, dünyanın her yerinde Kaynak Mühendisi olarak görev yapabiliyor.
Kaynak mühendisleri otomotiv, makina imalat, gemi inşaatı, enerji, çelik konstrüksiyon, havacılık, basınçlı kap imalatı gibi kaynağın kullanıldığı sanayinin pek çok sektöründe çalışma imkanı buluyor.
İstanbul dışından da yoğun ilgi var
Uluslararası Kaynak Enstitüsü’nün (IIW) Türkiye temsilcisi olan GEV’in 2009’un Mart ayından bu yana düzenlediği kurslara yaklaşık 200 kişi katıldı. Kaynak Mühendisliği Eğitimi İstanbul’da sadece GEV tarafından veriliyor. Eğitime İstanbul dışındaki üniversitelerden mezun olan gençler de yoğun ilgi gösteriyor.
GEV'de yetiştirilen kaynak mühendisleri sadece teorik bilgiyle donatılmakla kalmıyor. Tüm kaynak yöntemleri ile pratik yapma imkanı bulan ve aynı zamanda yoğun endüstriyel tecrübelerle de bilgilendirilen öğrenciler, bu sayede mühendislik alanında problem çözme becerisi kazanıyor.
Kaynak mühendisliği programı GEV’de 4 veya 7,5 aylık dönemler halinde veriliyor. 4 aylık eğitimde dersler hafta içi her gün 09:00-17:00 arasında yapılıyor. 7,5 aylık dönemde hali hazırda çalışan mühendisler veya teknik öğretmenler için dersler hafta içi Pazartesi, Çarşamba, Cuma 19:00-22:00 ve Cumartesi günleri 09:00-17:00 saatleri arasında düzenleniyor. Türkiye’de bu alanda eğitim veren sayılı kurumdan biri olan GEV’in Aralık ayı başında açacağı hafta içi ve hafta sonu kurslarına kayıtlar Kasım ayı süresince alınıyor. www.gedikegitimvakfi.org.tr
Dünyada üretilen tüm mamullerin 50'sinden fazlasının imalatında kullanılan bir yöntem olan kaynak, sanayide kaliteyi, işlevi ve maliyeti önemli ölçüde etkileyen bir faktör olarak gün geçtikçe önemi artan bir uzmanlık alanı haline geliyor. 1994 yılında Türk kaynak sektörünün en büyük firması Gedik Kaynak tarafından kurulan GEV, ülkemizde tüm dünyada kaynak alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerden Türk sanayisinin faydalanması ve bu alanda çalışan kişilerin eğitimi konularında yoğun faaliyet gösteriyor.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.