İzmir Aliağa’da 1. Demir-Çelik ve Enerji Zirvesi yapılacak
Aliağa’da sanayinin yükselişine paralel bir ilk gerçekleşiyor. Enerji bölgesi olan ve demir-çelik üretiminde Türkiye’de üçüncü sırada yer alan Aliağa’da 28 Mayıs 2012’de “1. Demir-Çelik ve Enerji Zirvesi” düzenlenecek.
Aliağa Ticaret Odası(ALTO)’nın düzenleyeceği, demir-çelik ve enerji sektörünün güncel değerlendirmelerinin ve geleceğinin konuşulacağı organizasyon 28 Mayıs’da Oda Başkanı Adnan Saka’nın yapacağı konuşmanın ardından, Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan ile devam edecek.
Zirveye, Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği’nin yanı sıra yerel idareciler, Demir Çelik Haddeciler Derneği, İtalya’dan C-S-M, Almanya’dan Linde Gas, İngiltere’den Aspect Enterprise Solutions, ve Hindistan’dan EICS Group gibi firmalar da panelist ya da konuşmacı olarak katılacak olup, uzman oldukları konularda bilgiler verecekler.
ALTO Başkanı Adnan Saka oda olarak devamlı kendilerini yenileme ve geliştirme çabaları içinde olduklarını, Aliağa’ya, üyelerine en iyi ve etkili hizmet sunmak istediklerini ifade ederken, ”Oda olarak devamlılığının olmasını istediğimiz bu organizasyon ile üyelerimizin güncel gelişmeleri takip etmelerini ve sorunlarını dile getirmelerini, sorunlara çözümler bulmalarını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Zirveyi planladık çünkü;
Başkan Saka böyle bir zirveyi neden Aliağa’da planladıklarını şu sözlerle aktardı: “Aliağa 1960’lara kadar tarımsal yoğunluğa dayalı bir ekonomik yapıya sahipken, 1961 Anayasası ile ‘Ağır Sanayi Bölgesi’ olarak ilan edildi. 1970’lerle beraber de ekonomik yapı sanayi ağırlıklı bir karakter kazanmaya başladı. Bu değişimle beraber hızlı nüfus artışı, yeni yatırımlar baş gösterdi. Daha sonra Aliağa enerji ihtiyaçları ve yatırımlarına paralel 1977 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile enerji bölgesi ilan edildi. 1980 ve 1990’larda ise hızla demir-çelik yatırımları, özel sektör yatırımları yapılmaya başladı. Ülkenin tek gemi söküm tesisinin burada bulunması, gelişmiş limanları, enerji, demir-çelik, ağır sanayi firmaları, 69 bin nüfusu Aliağa’yı ülke için önemli bir ilçe konumuna getirdi. Şu anda da artıları ve eksileri ile gelişmeye devam eden Aliağa’da, bazı uygulamalar plansız bir şekilde yapılmaya başlandı. İşte tam da bu noktada biz ilçenin önde gelen demir-çelik ve enerji sektörünü içine alan, sektörel sorunları ve sektörün geleceğini, planlamalarını konuşacağımız, üst düzey yetkililerin katıldığı bir zirve planladık. Bu zirvenin hedefine ulaşacağına ve Aliağa için önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.