Konya'da 23 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip Makine Teknolojileri Fuarları Bugün Başladı
Konya'da 23 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip Makine Teknolojileri Fuarları bugün açılıyor
Konya'da 23 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip Makine Teknolojileri Fuarları bugün açılıyor
Makine, metal ve sac işleme sektörlerini ile bu sektörlere otomasyon, elektronik, enerji, depolama, taşıma gibi alanlarda ürün ve hizmet sağlayan firmaların buluşacağı Tüyap Konya Makine Teknolojileri Fuarları bugün açılıyor. Fuarlar 14 Mayıs'a kadar...
Tüyap fuarcılık, 23 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip makine sektörünü 11-14 Mayıs’ta Konya’da buluşturuyor. Bugün saat 10.00'da açılacak 4 ayrı fuar Türkiye ve dünyadan çok sayıda firma temsilcisini bir araya getirecek.
Konya Makine Teknolojileri Fuarları; makine, metal işleme ve sac işleme sektörlerinin yanı sıra bu sektörlere otomasyon, elektrik, elektronik, enerji, depolama, istifleme ve taşıma gibi alanlarda ürün ve hizmet sağlayanlarını buluşturacak olan fuarlar 15 bin metrekare alanda, 25 ülkeden 248 firma ve temsilciliğin katılımıyla gerçekleşecek. Ziyaretçiler fuarlarda, 133 markanın standını ziyaret ederek, yeni iş bağlantıları sağlayabilecek.
Tüyap Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya Makine Teknolojileri Fuarları, Konya Ticaret Odası - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi 11-14 Mayıs’ta 16’ncı kez kapılarını açıyor.
KONMAK (Konya Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı), KONELEX (Konya Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon Fuarı), İSKON (Konya İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) ve KONYA SAC (Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarı) olmak üzere 4 farklı fuar eş zamanlı gerçekleşecek.
Makine ve ilgili sektörlerden yerli üreticiler ile uluslararası alım gruplarının buluşma adresi olacak fuar, sektörün üretim gücünün ve ülke ihracatının üst seviyelere taşımasında kilit bir rol üstleniyor. Bu yıl, 25 ülkeden toplam 133 marka, 248 firma ve temsilciliği fuarda yer alıyor.
KONYA LOKOMOTİF KENT
Fuar için Konya’nın seçilmesinin sebebi ise Konya’nın sektör için lokomotif şehirlerden biri olması. Sanayi sektörü yatırımları için ideal bir şehir olan ve toplam 1.183 makine imalatı firması bulunan Konya, 12 organize sanayi bölgesi, 38 sanayi sitesi, 14 özel sanayi sitesine ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin kaynak makinelerinde, kompresörlerde, giyotin makas ve preslerde, motor yenileme makinelerinde, muhtelif matkaplarda ve benzeri metal işleme tezgâhlarında lider firmalarını barındırıyor. Metal işleme alanında Türkiye pazarının yüzde 45’ine sahip olan Konya, traktörlerde kullanılan parçaların yüzde 90’ını ve tarım makinalarında kullanılan parçaların yüzde 100’ünü üretebiliyor ve bu alanda Türkiye pazarının yüzde 65’ini elinde bulunduruyor. Otomotiv yan sanayi sektöründe birçok modelin yüzde 70’ten fazla parça ve ekipmanı ise Konya’da üretiliyor. Konya’da metal döküm sanayi sektöründe 450 firma yılda Türkiye’deki metal döküm üretiminin yüzde 18’ine denk gelecek şekilde 250 bin ton kapasiteyle üretim gerçekleştiriyor.
TİCARET FUARLA SINIRLI KALMIYOR
Tüyap’ın Akıllı Eşleştirme Sistemi ile Konya Makine Teknolojileri Fuarları’na katılan firmalar, oluşturdukları dijital profil sayesinde fuar öncesi ve sonrasında da ürünlerini sergileyebilecek, hizmetlerini ve kendisini tanıtabilecek. Akıllı Eşleştirme Sistemi ayrıca firmayı, iş yapma potansiyeli yüksek alıcılara öneriyor ve karşılıklı iletişim fırsatı sunuyor. Bu bağlamda 11-14 Mayıs’ta Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan Konya Makine Teknolojileri Fuarları’nın önemli iş birliklerine sahne olması bekleniyor.
FUARLAR 4 GÜN BOYUNCA ZİYARETE AÇIK OLACAK
Konya Ticaret Odası - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarlar 11-12-13 Mayıs tarihlerinde 10.00 – 19.00 saatleri arasında, fuarların son günü olan 14 Mayıs Cumartesi günü ise 10.00 – 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.