Konya Sanayi Odası, işinin patronu olmak isteyenleri bekliyor
Konya Sanayi Odası (KSO) ve KOSGEB işbirliği ile hazırlanan, projesi olan girişimcilerin işlerinin patronu olmasını sağlayacak 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başvuruları başladı.
Konya Sanayi Odası (KSO) ve KOSGEB işbirliği ile hazırlanan, projesi olan girişimcilerin işlerinin patronu olmasını sağlayacak 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başvuruları başladı.
Konya Sanayi Odası (KSO) ve KOSGEB işbirliği ile hazırlanan, projesi olan girişimcilerin işlerinin patronu olmasını sağlayacak 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başvuruları başladı. Girişimcilik eğitimleri sonucu 100 kişi, 27 bin TL'lik hibeden yararlanarak kendi işinin patronu olma yolunda ilk adımı atmış olacak.Konya Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başlıyor.
Eğitimlerle ilgili bilgi veren KSO Başkanı Büyükhelvacıgil, eğitim başvuru formu ve girişimcilik testi belgelerine Avrupa İşletmeler Ağı'nın www.een.kso.org.tr sitesinden ulaşılabileceğini bildirdi. Büyükhelvacıgil, girişimcilik eğitimleri sonucu 100 kişinin 27 bin TL'lik hibeden yararlanarak kendi işinin patronu olma yolunda ilk adımı atmış olacağını söyledi. Başkan Büyükhelvacıgil, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Girişimci adaylarına verilecek ve 60 saat sürecek olan ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimi başvuruları 4 Temmuz'a kadar devam edecek. Tamamı ücretsiz olan eğitimde 100 kişi bu eğitimden istifade edecek. Kurs sonunda yüzde 80 eğitime devam şartını sağlayan katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek."
Büyükhelvacıgil, KSO ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilecek olan eğitimleri başarı ile tamamlayıp iş planlarını hazırlayan ve 'Katılım Belgesi' alan girişimcilerin, işletmelerini kurdukları takdirde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 27 bin liraya kadar hibe alabileceklerini söyledi.
Büyükhelvacıgil, "Ayrıca, teminat gösterdikleri takdirde 70 bin TL'lik faizsiz kredi sağlayan Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazanacaklar. Kursa katılarak başarılı olan kursiyere KOSGEB mevzuatı çerçevesinde verilecek geri ödemesiz destek miktarları ise şu şekilde: 5 bin lira işletme kuruluş desteği, 10 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği, 12 bin lira işletme giderleri. Ayrıca, 70 bin liraya kadar da geri ödemeli sabit yatırım desteği."
Eğitime başvurabilmek için gerekli şartlar şöyle: "Kursa katılacak kişinin iş fikri olması, başvuru sahibinin adına kayıtlı herhangi bir vergi kaydı olmaması, iş fikrinin KOSGEB'in desteklediği sektörler arasında bulunması, başlangıç sermayesi olması."
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.