Latin Amerika Endüstrisi Düşük Tüketim Sorunuyla Karşı Karşıya!
Latin Amerika çelik birliği Alacero, Latin Amerika'nın modern tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya olduğunu ve geçiş anında olduğunu, ekonomik yeniden
Latin Amerika çelik birliği Alacero, Latin Amerika'nın modern tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya olduğunu ve geçiş anında olduğunu, ekonomik yeniden
Latin Amerika çelik birliği Alacero, Latin Amerika'nın modern tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya olduğunu ve geçiş anında olduğunu, ekonomik yeniden etkinleşme belirtileri gösterdiğini, ancak aynı zamanda salgını kontrol etmede zorluk yaşadığını söyledi. Covid-19 krizinin etkisi, Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre % 30 ve bugüne kadar % 11 azalan çelik tüketiminde güçlü bir şekilde hissediliyor.
En büyük düşüş, Nisan 2019'a göre % 83 olan Arjantin'de gerçekleşti. Bununla birlikte, toparlanma göstergelerinden biri Mayıs ayında ham çelik üretimi, bu da geçen yılın Mayıs ayına göre % 29 düşüş kaydetmesine rağmen temelde Brezilya sayesinde bu yılın Nisan ayına göre % 8 arttı. Mayıs ayında ham çelik üretimi bugüne kadar % 17 düştü.
Kıyasla, küresel çelik endüstrisi, 2019 yılının aynı dönemine göre ham çelik üretimini Mayıs 2020'ye kadar % 5,2 azalırken, Çin'in üretimi % 1,8 arttı. Geçen aya kıyasla dünya, Çin'in % 8,5'lik bir artış göstermesiyle % 9,1'lik bir artış kaydetti. “Bir geçiş aşamasına giriyoruz. Kısa vadeli eğilim henüz net değil, çünkü bazı olumlu işaretler görüyoruz, olumsuz olanlar devam ediyor.
Ekonomik gerileme nedeniyle, dünya çelik talebinin 2020'de % 6,4 düşebileceği ve 2021'de % 3,8 oranında toparlanabileceği tahmin edilmektedir. Bu azalma, Çin hariç, 2020'de % 1 büyümesi beklenen tüm ülkelerdeki genel daralmadan kaynaklanmaktadır. .” dünya, Çin'in % 8,5'lik bir artış göstererek, % 9,1'lik bir artış kaydetti. “Bir geçiş aşamasına giriyoruz.
Kısa vadeli eğilim henüz net değil, çünkü bazı olumlu işaretler görüyoruz, olumsuz olanlar devam ediyor. Ekonomik gerileme nedeniyle, dünya çelik talebinin 2020'de % 6,4 düşebileceği ve 2021'de % 3,8 oranında toparlanabileceği tahmin edilmektedir. Bu azalma, Çin hariç, 2020'de % 1 büyümesi beklenen tüm ülkelerdeki genel daralmadan kaynaklanmaktadır. .” dünya, Çin tarafından % 8,5 artış göstererek % 9,1'lik bir artış kaydetti. “Bir geçiş aşamasına giriyoruz. Kısa vadeli trend henüz net değil, çünkü bazı olumlu işaretler görüyoruz, negatif olanlar devam ediyor. Ekonomik gerileme nedeniyle, dünya çelik talebinin 2020'de % 6,4 düşebileceği ve 2021'de % 3,8 oranında toparlanabileceği tahmin edilmektedir. Bu azalma, Çin hariç, 2020'de % 1 büyümesi beklenen tüm ülkelerdeki genel daralmadan kaynaklanmaktadır.”
İlk çeyrekte tüketim yüzdesi olarak ithalat % 35'e ulaşırken, Nisan ayında % 41'e yükseldi. İlk çeyrekte yerel üretim, tüketimin % 81'ini temsil ediyordu, ancak Nisan ayında sadece % 74'ü. Mevcut kriz koşullarında ithalatın üretiminin bu ikamesi, hükümetleri bu sorunu ele almaya yönlendiren bir kırmızı bayrak olmalıdır. Alacero, “Şimdi, her zamankinden daha fazla, Çin'den gelenler gibi haksız ithalatlardan kaçınmak ve iç tüketimi teşvik etmek gerektiğini uyarmalıyız. Hükümetlerin ve endüstrinin, bu çöküşten sonra, altyapı ve değer zincirleri geliştirmek ve istihdam yaratan endüstriyel dokuyu güçlendirmek açısından daha güçlü çıkmamızı sağlayacak koşullar yaratmaya çabalama zamanıdır. ”
Latin Amerika mücadele ediyor çünkü halk sağlığı kriziyle başa çıkmak için yeterli ekonomik kapasiteye sahip değil ve bazı hükümetler zor durumu hafifletmek için gerekli tüm önlemleri almadı. Singapur gibi, taklit edilecek modeller olarak kabul edilebilecek ülkelerin örnekleri vardır, çünkü teknolojiyi kullanmaya ve kaynakları ayırmaya (GSYİH'nın % 20'si) ek olarak, vergi vergilerinin geçici olarak askıya alınması (KDV, bireyler) gibi mali önlemler uyguladılar.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir: Sivas İş Dünyası. Editöryal görüş, yazarın görüşüne aykırı olabilir.